Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odmor Warriorsa stvar timskog dogovora

U sinoćnjem košarkaškom klasiku, Golden State Warriorsi su pobjedom nad San Antonio Spursima osigurali prvu poziciju Zapadne konferencije (ujedno i lige). Nakon utakmice, trener Warriorsa Steve Kerr, izjavio je da će nastojati odmoriti igrače ali da će konačna odluka biti bazirana na timskom dogovoru.

Razgovarat ćemo o tome sutra“, rekao je Kerr nakon njihove sedamdesete pobjede u sezoni. „Odlagali smo taj potez koliko smo mogli, odnosno dok nismo osigurali prvo mjesto. Nakon što smo postigli cilj, nastojat ću da odmorim neke momke ako im to bude potrebno. Ipak, napravio sam neki pakt s momcima da ako nisu previše umorni i imaju želju, napadnu rekord ili što… Trebamo porazgovarati.“.

Warriorsi imaju još tri utakmice za odigrati i moraju pobijediti u svim, ako žele prestići Chicago Bullse iz sezone 1995-96, koji su pobijedili na 72 utakmice te sezone. Ipak, Kerr ističe da je prvo mjesto Zapada bilo primarni cilj.

Upitan o najvećim brigama, Kerr je izjavio:

Osjećam se malo neugodno u vezi toga. Nije slučaj da sam zabrinut zbog ozljeda, jer se takve stvari dešavaju i na treninzima. Nije u pitanju to da želim odmarati momke da bi izbjegli ozljede, ali imamo back-to-back situaciju. To će biti naša treća utakmica u četiri noći.“

Warriorsi odmaraju u petak, ali u subotu i nedjelju imaju uzastopne gostujuće utakmice protiv Memphisa i San Antonija, te zaključak sezone protiv Grizzliesa u Oracleu.

All-Star krilni centar, Draymond Green, rekao je da većina suigrača bira napad na rekord ispred odmora: “Razmislite o godini koju smo imali: startali smo s 24-0, nismo izgubili dvije utakmice u nizu cijele sezone, imali smo nekoliko situacija sa sedam ili više pobjeda uzastopce i sada nam trebaju tri u nizu“, rekao je. „To vam govori koliko je zapravo teško ovo izvesti. Doći do ove tačke i onda jednostavno pustiti sve u smislu ‘Ma, nema veze…’ Iskreno, vjerojatno nikada više nećemo imati ovakvu priliku i to je razlog zašto je postignuto samo jednom! Mislim da je većina momaka u svlačionici u all-in stavu i to ćemo vidjeti ovog vikenda.

Green je prethodno poslao poruku svojim timskim kolegama u zasebnom chatu za igrače: “Rekao sam momcima, ‘Hej, ako trebate odmor onda se odmorite. Ako ne, onda idemo po to!’ Mislim da će biti onoliko teško koliko budemo to željeli, a skoro svi kažemo da smo na pragu i da je bitno potruditi se.

All-Star šuter, Klay Thompson, bio je direktan oko svog stava, rekavši da je zainteresiran samo za rekord: “Imam samo 26 godina. Kada budem ima 36, onda ću se odmarati više“, rekao je okupljenim novinarima nakon pobjede nad Spursima.“

Krilo Harrison Barnes, osvrnuo se na isto, rekavši da kao dvadesettrogodišnjak nema problem s igranjem ostatka utakmica.

Aktualni i vjerojatno ponovni MVP, Stephen Curry,  dodao je da Warriorsi još nisu rekli svoju posljednju riječ: “Željeli smo pobrinuti se za pobjedu večeras i osiguravanje domaćeg terena kroz playoff. S tri utakmice do kraja i mogućnosti da zabilježimo 73 pobjede, očigledno imamo mnogo za igrati.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE