Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odom najbolji šesti igraè

Svestrano krilo Los Angeles Lakersa, Lamar Odom, najbolji je šesti igraè lige ove sezone. Ovaj 31-godišnji igraè, koji bi u gotovo svakom drugom klubu lige imao zacementirano mjesto u prvoj petorci, je bio izuzetno važan kotaèiæ momèadi koja je završila na drugom mjestu zapadne konferencije u regularnoj sezoni.

Nagradu je i više nego zaslužio konstantno solidnim doprinosom s klupe s prosjecima od 14,4 poena, 8,7 skokova i 3,0 asistencije uz 53% šuta iz igre, što mu je najbolji postotak uspješnosti u èitavoj karijeri.

O njegovim predstavama ove sezone dovoljno govori i podatak da je u glasovanju za najboljeg šestog igraèa lige Odom na prvom mjestu završio kod 96-orice od ukupno 117 glasaèa. Nakon Odomovih ukupno 513 glasaèkih bodova, drugo mjesto je zauzeo Dallasov Jason Terry s tek 244 boda. Na treæem mjestu glasovanja je završio igraè 76ersa Thaddeus Young, dok je èetvrto mjesto pripalo Bostonovom Glenu Davisu.

Kao zanimljivost valja istaknuti to da je Odom prvi igraè Lakersa u povijesti lige koji je dobio ovu nagradu koja se dodjeljuje službeno od 1983. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE