Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odom produžio suradnju s Lakersima

Nakon nekoliko tjedana pregovora, Lamar Odom i Los Angeles Lakersi konaèno su dogovorili uvjete ugovora kojim æe Odom nastaviti karijeru u NBA prvacima.

Lakersi su uspjeli zadržati Odoma što im odmah poveæava šanse za obranu naslova prvaka. Odom bi trebao provesti slijedeæe tri godine u Lakersima i za to vrijeme zaraditi 25 milijuna dolara, a postoji i opcija produženja ugovora na èetvrtu godinu nakon èega bi Odom zaradio ukupno 33 milijuna dolara.

Prije dva tjedna Lakersi su ponudili ugovor Odomu, ali on im nije odgovarao te su èelnici Lakersa povukli ponudu. Tada su se još neke ekipe ukljuèile u utrku za ovog polivalentnog igraèa. Najèešæe se spominjao Miami, èak je njihova zvijezda, Dwyane Wade nagovarao Odoma da mu se pridruži na Floridi. Ali izgleda kako je Odomu ipak važnije igrati za momèad koja æe konkurirati za naslov prvaka nego za ekipu u kojoj bi zaraðivao nešto više dolara.

Lakersi su ovo ljeto izgubili vrlo važnog igraèa, Trevora Arizu koji je imao veliki doprinos u prošloj sezoni i osvajanju naslova prvaka. Ipak, navijaèi Lakersa neæe previše žaliti za njime jer je kao zamjena doveden Ron Artest, jedan od najboljih obrambenih igraèa lige. Nakon što je Odom pristao na novi ugovor, Lakersi se ponovno istièu kao ekipa koja ima najviše šansi za osvajanje još jednog naslova prvaka.

Odom je prošle sezone ulazio u igru s klupe, bio je zamjena Arizi koji je otišao u Rocketse. Prosjeèno je postizao 11.3 poena i hvatao 8.2 skokova po utakmici. Ali više od statistike znaèi utjecaj koji Odom ima na igru Lakersa jer se odlièno slaže na parketu s Pau Gasolom i èini nerješivu prepreku za obrane protivnièkih ekipa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE