Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Određen je točan salary cap za novu sezonu

NBA liga je danas prvog dana moratorijuma objavila točnu visinu salary capa za sljedeću 2017/2018. sezonu, a onda i ostalih granica (floor, luxury tax) koje zavise od njega. Salary cap će iznositi 99,093 milijuna dolara.

To je povećanje od skoro 5 milijuna, jer je prošle godine salary cap bio 94,143 milijuna dolara. Luxury tax je također porastao i za sljedeću sezonu će iznositi 119,266 milijuna dolara što je povećanje od nekih 6 milijuna, jer je prošle sezone iznosio 113,287 milijuna dolara.

Najniža granica koju momčadi moraju potrošiti u jednoj sezoni na igrače će iznositi 89,184 milijuna dolara, što je porast u odnosu na prošlu sezonu za skoro 5 milijuna, jer je prošle sezone iznosio 84,729 milijuna dolara. Važno je spomenuti da floor iznosi 90% salary capa.

Mid Level Exception ugovori su porasli u odnosu na prošlu sezonu. Ovi ugovori se dijele na tri grupe: za one momčadi koje su ispod granice salary capa, za momčadi koje su prešle granicu salary capa ali ne i granicu luxury taxa, i na one koji su prešli granicu luxury taxa.

Za one koji imaju prostora na salary capu Mid Level Exception je 4,328 milijuna. Za one koji su prešli granicu salary capa ali ne i luxury taxa je 8,406 milijuna, a za one koji su prešli granicu luxury taxa Mid Level Exception iznosi 5,192 milijuna dolara.

Porast salary capa je pomogao da već prvog dana Stephen Curry potpiše najviši ugovor u povijesti lige. On će za petogodišnju suradnju s Golden State Warriorsima dobiti 201 milijun dolara. Podsjećamo prošle godine Mike Conley Jr. je potpisao tada najveći ugovor u povijesti lige s Memphis Grizzliesima i za pet godina će zaraditi 153 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE