Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Održana draft lutrija 2017. – Boston bira prvi, Lakersi drugi

Sinoć je održana draft lutrija. Na njoj su bile prisutne sve momčadi (njih 14) koje nisu izborile ovogodišnji playoff nastup.

Poznato je da se na draft lutriji biraju samo prva tri picka, dok se ostali poredaju prema scoreu (od lošijeg prema najboljem).

Najviše sreće na Lutriji je imala momčad Brooklyn Netsa i da nije bilo onog čuvenog tradea na draftu 2013. godine s Boston Celticsima oni bi se radovali. Zbog toga tradea Boston je ove godine imao pravo zamjene izbora u prvoj rundi što su oni i iskoristili i umjesto u Brooklyn prvi izbor ide u Boston. Može se reći da je Celticsima sreću donio Wyc Grounsbeck jedan od suvlasnika Celticsa. Celticsi su imali i najviše šansi da dobiju prvi izbor, čak 250 loptica od mogućih 1000 što je predstavljalo 25 % šanse za prvi izbor. Ima jedna zanimljivost što se tiče Bostona ove godine. Ovo je prvi put nakon Detroita 2003. godine da neka momčad bude u finalu Istoka, a da ima top 3 izbor na draftu. Znamo svi kako su Pistonsi birali 2003. godine.

Drugi će na ovogodišnjem draftu birati Los Angeles Lakersi za koje možemo reći da su imali više sreće nego pameti. Naime,u lutriju su ušli s trećeg mjesta i da su na lutriji spali na četvrto ili peto mjesto njihov izbor bi otišao u Philadelphiju. Oni su imali sreće, jer ne samo da su zadržali pick, nego su se pomjerili jedno mjesto unaprijed i birat će drugi. Njih je na lutriji predstavljao Magic Johnson kojeg je sreća pogledala u prvoj godini kao GM-a Lakersa. Ipak, njihov izbor prve runde narednog drafta je nezaštićen i sigurno odlazi u Philadelphiju.

Kad smo već kod Philadelphia Sixersa, oni su i imali sreće i nesreće u ovogodišnjoj lutriji. Oni su u lutriju ušli s četvrtog mjesta i postala je mogućnost da Sixersi imaju čak dva izbora među prvih šest draft izbora. Lakersi su svoj izbor zadržali, ali je onda Sixerse sreća pogledala, jer su Sacramento Kingsi dobili treći izbor. To je obradovalo posebno Joela Embiida koji ih je predstavljao na lutriji. Naime, zbog tradea s Kingsima prije dvije godine, Sixersi su dobili pravo da prošle i ove godine zamjene izbore u prvoj rundi s njima plus su još dobili nezaštićeni izbor Kingsa na sljedećem draftu. Kingsi su kao što smo rekli dobili treći izbor i Sixersi su ga uzeli, a dali su Kingsima svoj izbor koji će biti peti po redu na ovogodišnjem draftu. Spomenut ćemo da je nakon lutrije jedan od suvlasnika Sixersa Josh Harris izjavio sljedeće: ,,Nakon lutrije, poslao sam poruku Samu Hinkieju (bivši GM Sixersa) jedan veliki poljubac sinoć“.

Ako za neku momčad možemo reći da su gubitnici lutrije, to je momčad Phoenix Sunsa. Oni su na lutriju ušli kao druga najlošija momčad i 19 % šanse za prvi pick, a nakon lutrije spali su na četvrto mjesto. Možemo reći da im sreću nije donio Devin Booker koji ih je predstavljao na lutriji.

Momčad Sacramento Kingsa je kao i Philadelphia imala i sreće i nesreće na lutriji. Prvo, zadržali su izbor New Orleans Pelicansa (deseti nakon lutrije) kojeg su dobili kao kompenzaciju za DeMarcusa Cousinsa kojeg su poslali u New Orleans i to što će imati dva izbora u top 10. Nesreća se može nazvati to što su trebali imati treći izbor nakon lutrije, ali su Sixersi iskoristili pravo zamjene i uzeli im ga, a Kingsima proslijedili svoj koji je peti po redu. Ovo je prvi put u povijesti Kingsa da oni imaju dva izbora u top 10.

Uz Sunse, nakon lutrije momčadi Orlando Magica, Minnesote Timberwolvesa i New York Knicksa su se pomjerili jedno mjesto unazad, pa će Orlando birati šesti, Minnesota sedmi, a New York osmi. Ostale momčadi iz lutrije su ostale na svojim mjestima. Dallas će birati deveti,  Kingsi (preko Pelicansa) deseti, Charlotte jedanaesti, Detroit dvanaesti, Denver trinaesti, a Miami četrnaesti.

Evo konačne liste draft izbora s kojima će momčadi ući na ovogodišnji draft  koji se održava u Brooklynu 22. lipnja ove godine:

First round:

  1. Boston Celtics (od Netsa)
  2. Los Angeles Lakers
  3. Philadelphia 76ers (od Kingsa)
  4. Phoenix Suns
  5. Sacramento Kings (od Sixersa)
  6. Orlando Magic
  7. Minnesota Timberwolves
  8. New York Knicks
  9. Dallas Mavericks
  10. Sacramento Kings (od Pelicansa)
  11. Charlotte Hornets
  12. Detroit Pistons
  13. Denver Nuggets
  14. Miami Heat
  15. Portland Trail Blazers
  16. Chicago Bulls
  17. Milwaukee Bucks
  18. Indiana Pacers
  19. Atlanta Hawks
  20. Portland Trail Blazers (od Grizzliesa, preko Nuggetsa)
  21. Oklahoma City Thunder
  22. Brooklyn Nets (od Wizardsa)
  23. Toronto Raptors (od Clippersa)
  24. Utah Jazz
  25. Orlando Magic (od Raptorsa)
  26. Portland Trail Blazers (od Cavaliersa)
  27. Brooklyn Nets (od Celticsa)
  28. Los Angeles Lakers (od Rocketsa)
  29. San Antonio Spurs
  30. Utah Jazz (od Warriorsa)

Second round:

  1. Atlanta Hawks (od Netsa)
  2. Phoenix Suns
  3. Orlando Magic (od Lakersa)
  4. Sacramento Kings (od Sixersa, preko Pelicansa)
  5. Orlando Magic
  6. Philadelphia 76ers (od Knicksa)
  7. Boston Celtics (od Timberwolvesa)
  8. Chicago Bulls (od Kingsa)
  9. Philadelphia 76ers (od Mavericksa)
  10. New Orleans Pelicans
  11. Charlotte Hornets
  12. Utah Jazz (od Pistonsa)
  13. Houston Rockets (od Nuggetsa)
  14. New York Knicks (od Chicaga)
  15. Houston Rockets (od Trail Blazersa)
  16. Philadelphia 76ers (od Heata)
  17. Indiana Pacers
  18. Milwaukee Bucks
  19. Denver Nuggets (od Grizzliesa)
  20. Philadelphia 76ers (od Hawksa)
  21. Oklahoma City Thunder
  22. Washington Wizards
  23. Boston Celtics (od Cavaliersa)
  24. Phoenix Suns (od Raptorsa)
  25. Utah Jazz
  26. Boston Celtics (od Clippersa)
  27. Brooklyn Nets (od Celticsa)
  28. New York Knicks (od Rocketsa)
  29. San Antonio Spurs
  30. Atlanta Hawks (od Warriorsa)

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE