Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Odvjetnici dviju strana pregovaraju o prekidu ”lockouta”

Iako se èinilo da je jaz izmeðu Sindikata igraèa i vlasnika klubova u NBA ligi prevelik, u utorak je ipak, u priliènoj tajnosti, došlo do nastavka pregovora izmeðu odvjetnika dviju sukobljenih strana.

Igraèi su prošli tjedan odbili ponudu vlasnika klubova prema kojoj bi se košarkaški prihodi (oko èetiri milijarde dolara) novim kolektivnim ugovorom dijelili 50-50. Dosad su igraèi, podsjetimo, uzimali 57 posto ”kolaèa”.

Nakon odbijanja ponude, igraèi su krenuli i s tužbama prema vodstvu NBA lige, a upravo je to i bio povod sastanaku odvjetnika dviju strana. Prema pisanju ESPN-a i New York Timesa, razgovori su zapoèeli u utorak, a nastavili su se i u srijedu. Cilj je, dakako, pronaæi zadovoljavajuæe rješenje za obje strane i to što je prije moguæe, kako bi sezona u najjaèoj svjetskoj ligi krenula do Božiæa.

S obzirom da je od eventualnog potpisivanja kolektivnog ugovora do poèetka natjecanja potrebno oko mjesec dana, jasno je da nema previše vremena kako bi na Božiæ u NBA ligi bio radni.

Èelnici lige nisu potvrdili pregovore, samo su poruèili da i dalje žele razgovorima okonèati lockout koji traje od 1. srpnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE