Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Odvjetnici dviju strana pregovaraju o prekidu ”lockouta”

Iako se èinilo da je jaz izmeðu Sindikata igraèa i vlasnika klubova u NBA ligi prevelik, u utorak je ipak, u priliènoj tajnosti, došlo do nastavka pregovora izmeðu odvjetnika dviju sukobljenih strana.

- Advertisement -

Igraèi su prošli tjedan odbili ponudu vlasnika klubova prema kojoj bi se košarkaški prihodi (oko èetiri milijarde dolara) novim kolektivnim ugovorom dijelili 50-50. Dosad su igraèi, podsjetimo, uzimali 57 posto ”kolaèa”.

Nakon odbijanja ponude, igraèi su krenuli i s tužbama prema vodstvu NBA lige, a upravo je to i bio povod sastanaku odvjetnika dviju strana. Prema pisanju ESPN-a i New York Timesa, razgovori su zapoèeli u utorak, a nastavili su se i u srijedu. Cilj je, dakako, pronaæi zadovoljavajuæe rješenje za obje strane i to što je prije moguæe, kako bi sezona u najjaèoj svjetskoj ligi krenula do Božiæa.

S obzirom da je od eventualnog potpisivanja kolektivnog ugovora do poèetka natjecanja potrebno oko mjesec dana, jasno je da nema previše vremena kako bi na Božiæ u NBA ligi bio radni.

- Advertisement -

Èelnici lige nisu potvrdili pregovore, samo su poruèili da i dalje žele razgovorima okonèati lockout koji traje od 1. srpnja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE