Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ohio svladao Duke, dobra utakmica Kukoèa

Amerièki sveuèilištarci noæas su odigrali 34 susreta u prvoj diviziji NCAA lige. Odigrana je, po imenima, najjaèa utakmica sezone, a vidjeli smo i vrlo dobar nastup Marina Kukoèa.

U dvoboju druge (Ohio State) i èetvrte (Duke) momèadi lige, slavio je Ohio sa uvjerljivih 85:63. Ovo je definitivno najjaèa utakmica dosadašnjeg dijela sezone, ali Ohio je bio uvjerljiv na domaæem parketu i nije pružio suparnicima previše šansi. Sjajno u utakmicu kreæu domaæini iz Ohija i veæ nakon 4 minute imaju prednost 11:0, no ubrzo nakon toga Duke se budi i serijom 10:0, najviše zahvaljujuæi Austinu Riversu, se vraæa u susret. No Ohio se ne zaustavlja, drže visok ritam tijekom cijelog prvog poluvremena i na odmor odlaze s visokom prednošæu od 47:28. Ta se prednost tijekom drugog dijela igre poveæala i na 25 poena razlike (73:48) te je utakmica završena konaènim rezultatom 85:63. Duke je ovime upisao prvi poraz sezone, dok je Ohio još uvijek neporažen i nalazi se na omjeru 7-0. Najbolji u pobjednièkoj momèadi bio je Jared Sullinger sa 21 poenom i 8 skokova, Williams Buford postigao je  20 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je Aaron Craft upisao 17 poena i 8 asistencija. Kod Dukea samo su dvojica bila raspoložena, Rivers sa 22 poena i Mason Plumlee sa 16 poena i 8 skokova.

Syracuse, momèad postavljena na 3. mjesto lige prije poèetka sezone, ostvario je pobjedu nad Eastern Michiganom 84:48. Prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnosti, no Syracuse se budi u drugom dijelu igre kojeg dobiva s uvjerljivih 52:24 i upisuje sedmu pobjedu sezone. Svi su igraèi dobili priliku na parketu, a najviše je pokazao James Southerland sa 19 poena i 5 skokova, dok je Brandon Triche utakmicu završio sa 12 poena i 4 asistencije. Jedini dvoznamenkasti kod Michigana bio je Darrell Lampley koji je ubacio 19 poena.

Baylor je noæas takoðer bio veoma uvjerljiv i došao je do omjera 6-0 pobjedom 90:54 nad Prairie Viewom. Ova utakmica je posebna za Baylor jer im se vratio najbolji igraè Perry Jones nakon suspenzije od pet poèetnih utakmica ove sezone zbog primanja novèane naknade prije dolaska na sveuèilište Baylor, što je prema pravilima lige zabranjeno. Utakmica je vrlo brzo riješena, veæ u prvom poluvremenu Baylor je ostvario razliku od 20 poena i lagano došao do pobjede. Perry, jedan od talentiranijih igraèa lige, u prvom je nastupu postigao 27 poena i 6 skokova dok je Quincy Acy ubacio 13 poena i uhvatio 11 skokova.

Marin Kukoè konaèno je dobio veæu minutažu na parketu za Pennsylvaniju i to je dobro iskoristio. U pobjedi svoje ekipe nad Manhattanom 75:72 odigrao je 33 minute te postigao 11 poena (trica 3/3), 4 skoka, 3 asistencije i 2 blokade te se nadamo time zaradio više minutaže na parketu u buduænosti. U prvih 7 susreta sezone prosjeèno je boravio na parketu 7 minuta po utakmici.

High Point Pantheri upisali su poraz protiv Hamptona 64:68 uz 31 minutu na parketu Branimira Mikuliæa. On se noæas muèio sa šutiranjem te je utakmicu završio sa 3 poena uz ukupan šut iz igre 1/8, a još je uhvatio i 4 skoka.

Sandi Marciuš ponovno je dobio desetak minuta na parketu u pobjedi njegovog sveuèilišta Purdue nad Miamijem 76:65. Za 11 minuta hrvatski je košarkaš postigao 4 poena i uhvatio 2 skoka. Purdue igra vrlo dobro i trenutno je na omjeru pobjeda i poraza 7-1.

Latest Posts

NE PROPUSTITE