Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

OI: Ginobili i Parker briljirali, odlièna utakmica Splittera

Èetvrti dan Olimpijskih igara donio nam je drugu rundu grupne faze muškog košarkaškog turnira. Na rasporedu je ponovno bilo šest utakmica, a najbolju igru pokazao je Manu Ginobili koji je Francuskoj zabio 26 poena, ali to nije bilo dovoljno da Argentina odnese drugu pobjedu na turniru.

Iako su Argentinci dobro otvorili utakmicu, Francuska krajem prve èetvrtine radi seriju od 12-0 zahvaljujuæi fantastiènom Tonyju Parkeru. Argentinci su brzo uhvatili prikljuèak zahvaljujuæi Luisu Scoli i Manu Ginobiliju te u posljednju èetvrtinu ulaze sa samo 2 poena zaostatka. Ali onda Parker diže tempo i donosi važnu pobjedu Francuzima sa 71:64.

U redovima Francuske najbolji je bio Tony Parker koji je zabilježio 17 poena i 5 asistencija, a Nicolas Batum pridodao 14 poena i 7 skokova. Novi igraè Spursa Nando De Colo upisao je 11 poena dok je Kevin Seraphin zabilježio 10 poena i 7 skokova. Zaigrali su još i Boris Diaw (2 poena i 6 skokova) te Ronny Turiaf (2 poena i 3 skoka).

Uz veæ spomenutog Ginobilija u Argentini smo mogli vidjeti i dobru igru Luisa Scole koji je zabilježio 16 poena i 8 skokova te Carlosa Delfina koji je pridodao 4 poena i 4 skoka.

U napetoj utakmici Velike Britanije i Brazila vidjeli smo odliènu igru Thiaga Splittera koji je s 21 poenom i 6 skokova predvodio Brazil do važne pobjede nad Velikom Britanijom 67:62. Uz njega vidjeli smo i Andersona Varejaoa koji je zabilježio 8 poena i 6 skokova. Lošu utakmicu imali su Leandro Barbosa (7 poena i 4 skoka za 30 minuta) i Nene Hilario (4 poena i 6 skokova za 29 minuta). Na suprotnoj strani još jednu slabu utakmicu imao je Luol Deng koji je zabio 12 poena uz samo 23 posto šuta iz igre, ali je zato pridodao 8 skokova.

U pobjedi Litve nad Nigerijom 72:53 najbolji strijelac susreta bio je Litvanac Linas Kleiza koji je zabio 13 poena uz 6 skokova.  Jonas Valanciunas proveo je samo 11 minuta na parketu, a to je iskoristio kako bi zabio 4 poena i uhvatio 3 skoka. Na suprotnoj strani vidjeli smo Al-Farouq Aminua koji je predvodio Nigeriju s double-doubleom (12 poena i 11 skokova). Ike Diogu je takoðer zabilježio double-double (12 poena i 10 skokova), ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Sljedeæa utakmica bila je izmeðu Australije i Španjolske, a pobjedu su odnijeli Španjolci s 82:70. Najbolji u redovima Španjolske bili su Pau Gasol s 20 poena i 4 skoka za 18 minuta provedenih na parketu i Rudy Fernandez koji je pridodao 17 poena , 6 skokova i 3 asistencije. Marc Gasol upisao je 12 poena i 7 skokova dok je Serge Ibaka zabilježio 8 poena te po 2 skoka i asistencije. Australac Patrick Mills zabio je 11 poena za svoju reprezentaciju.

Rusija je opet dokazala kako napada medalju. Ovaj put je nastradala Kina rezultatom 73:54, a najbolji igraè utakmice ponovo Andrei Kirilenko sa 16 poena, 9 skokova i 4 ukradene lopte. Njegov buduæi momèadski kolega Alexey Šved pridodao je 14 poena i 6 asistencija. Rusija je kontrolirala cijelu utakmicu te je veæ na poluvremenu imala 22 poena prednosti. Najbolji igraè u suprotnoj ekipi bio je Jianlian Yi koji je zabio 16 poena, uhvatio 7 skokova te blokirao 4 šuta.

U posljednjoj utakmici dana vidjeli smo poigravanje amerièke reprezentacije s Tunisom. Iako je Tunis sredinom prve èetvrtine imao 2 poena prednosti, Amerikanci se brzo sabiru i do poluvremena odlaze do 13 poena razlike. U treæoj èetvrtini uništavaju Tunis s 39 poena dok su primili samo 14 poena. U zadnjem djelu utakmice ne posustaju i s 25 poena privode utakmicu kraju. Amerièka reprezentacija zabilježila je do sada najveæu pobjedu na Olimpijskim igrama sa 110:63.

Najbolji strijelci u Amerièkoj momèadi bili su Kevin Love i Carmelo Anthony sa 16 poena. Kevin Durant  zabilježio je double-double s 13 poena i 10 skokova. Prvi izbor drafta ove godine Anthony Davis upisao je 12 poena za 13 minuta, Russell Westbrook pridodao je 11 poena i 3 asistencije, a James Harden je zabilježio 10 poena. LeBron James je za 18 minuta igre upisao 5 poena i 4 asistencije dok je Kobe Bryant za 8 minuta zabio 4 poena. Vidjeli smo još i Tysona Chandlera (6 poena i 6 skokova), Andrea Iguodalu (6 poena, 5 asistencija i isti broj skokova), Derona Williamsa (9 poena i 4 asistencije) te Chrisa Paula (2 poena i 7 asistencija).

Detaljnije o svim utakmicama možete proèitati na portalu Crosarka.com.

Latest Posts

NE PROPUSTITE