Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

OI: Kirilenko oduševio, Parker razoèarao

Odigran je prvi dan muškog dijela košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Londonu. Donosimo vam pregled igara svih NBA igraèa, a posebno se istièe Andrei Kirilenko koji je ubacio 35 poena u pobjedi Rusije nad Velikom Britanijom.

Prvi favoriti olimpijskog turnira, reprezentativci SAD-a upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Francuske. Na ovoj utakmici vidjeli smo èak 18 NBA igraèa, 12 iz amerièke reprezentacije i 6 iz Francuske. Kod Amerikanaca najbolji je bio Kevin Durant s 22 poena i 9 skokova, Kevin Love upisao je 14 poena, dok je Kobe Bryant susret završio s 10 poena. Svi ostali Amerikanci susret su okonèali s manje od 10 postignutih poena, ali možemo istaknuti još raznovrsne partije LeBrona Jamesa koji je upisao 9 poena, 8 asistencija i 5 skokova te Derona Williamsa s 3 poena, 6 asistencija i 4 skoka.

Kod Francuza je pomalo razoèarao Tony Parker koji je postigao 10 poena i tek 1 asistenciju, te pokazao da nije u optimalnoj formi došao u London. Nije se proslavio ni Nicolas Batum koji je susret završio sa 7 poena i 2 skoka. Boris Diaw postigao je 9 poena, a Ronny Turiaf 7 uz 9 skokova. Novi igraè San Antonio Spursa Nando De Colo postigao je 7 poena uz 3 asistencije.

U ogledu Rusije i Velike Britanije imali smo priliku vidjeti èetiri NBA igraèa. Rusija je lagano došla do pobjede s 95:75, a igraè utakmice bio je novi igraè Timberwolvesa i najkorisniji igraè Eurolige Andrei Kirilenko koji je utrpao” 35 poena i pridodao 3 blokade. Alexey Šved upisao je 16 poena, 13 asistencija, 4 skoka i 3 ukradene lopte. Ovaj dvojac moæi æemo vidjeti i u regularnoj sezoni najjaèe košarkaške lige jer su obojica novi èlanovi Minnesote. Za Rusiju je takoðer zaigrao i Timofey Mozgov iz Denver Nuggetsa koji je ubacio 9 poena.

Za Veliku Britaniju nastupio je njihov kapetan Lou Deng iz Chicago Bullsa. On je bio najbolji strijelac Britanaca s 26 poena i 10 iznuðenih prekršaja, ali je imao samo dvije pogoðene trice od njih 11 ispucanih.

U dvoboju Španjolske i Kine nastupila su petorica igraèa iz najjaèe košarkaške lige, ali svih 5 je igralo u dresu Španjolske te jedan bivši NBA igraè na suprotnoj strani. Najbolji igraè utakmice bio je Španjolac Pau Gasol s 21 poenom, 11 skokova i 4 asistencije. Uz Paua mogli smo vidjeti i njegovog brata Marca Gasola koji je pridodao 5 poena i 5 asistencija. Jose Calderon upisao je 12 poena i 3 asistencije dok je Serge Ibaka zabilježio 17 poena i 3 blokade. Rudy Fernandez pridodao je 7 poena i 3 asistencije u pobjedi Španjolske 97-81.

Iz reprezentacije Kine možemo spomenuti Yi Jianliana koji je prošlu sezonu proveo u dresu Dallas Mavericksa. Ovdje je predvodio Kinu s 30 poena.

U neizvjesnoj utakmici Nigerije i Tunisa vidjeli smo samo jednog NBA igraèa, a to je Nigerijac Al Farouq Aminu. Aminu je zabio 10 poena, 9 skokova  i 4 ukradene lopte.

Petoricu NBA igraèa vidjeli smo u utakmici Brazila i Argentine u kojoj su Brazilci upisali pobjedu 75:71, iako se oèekivao nešto lakši posao za njih. Najefikasniji je bio Leandro Barbosa sa 16 poena, dok je Anderson Varejao susret završio s 12 poena i 7 skokova. Centarski dvojac Nene i Tiago Splitter takoðer je odradio svoju rolu, Nene je postigao 8 poena uz 7 skokova, dok je Splitter postigao poen manje i uhvatio isti broj skokova. Jedini NBA igraè kod Australije, Patty Mills, bio je najbolji u svojoj momèadi s 20 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

U posljednjem susretu dana, izmeðu Argentine i Litve, nije bilo previše neizvjesnosti, Argentinci su slavili rezultatom 102:79 predvoðeni Luisom Scolom koji je ubacio 32 poena, a sjajan je bio i Manu Ginobili s 21 poenom, 10 skokova i 6 asistencija. Raspucan je bio Carlos Delfino koji je postigao 20 poena, pri èemu je pogodio 6 trica. Novi igraè New York Knicksa Pablo Prigioni postigao je 9 poena i 6 asistencija.  S druge strane Linas Kleiza ubacio je 20 poena, dok je Jonas Valanèiunas susret završio sa 6 poena.

Opširnije o svim susretima na Olimpijskim igrama (u muškoj i ženskoj konkurenciji) možete proèitati na novootvorenome portalu Crosarka.com.

Latest Posts

NE PROPUSTITE