Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

OI: Odlièan Mills, Rusija “srušila” Španjolsku

Završio je i èetvrti dan grupne faze na Olimpijskim igrama. Rusija je odliènim preokretom potvrdila prvo mjesto u skupini B dok æe prvo mjesto u skupini A pripasti reprezentaciji Amerike. Ovdje æemo, kao i prijašnjih dana, napraviti pregled NBA igraèa koji su danas igrali za svoje reprezentacije.

Prvu utakmicu igrali su Francuska i Tunis, a pobjedu je odnijela Francuska rezultatom 73:69. Najbolji kod Francuza bio je ponovo Tony Parker koji je zabio 22 poena uz koje je pridodao 3 asistencije i isto toliko ukradenih lopti, a takoðer je briljirao i Nicolas Batum s 19 poena i 8 skokova. Kevin Seraphin zabio je 10 poena uz 3 skoka dok je Nando de Colo zabilježio 6 poena i 4 asistencije. Lošu utakmicu imao je Boris Diaw koji nije uputio niti jedan šut prema košu u 30 minuta provedenih na parketu, ali je zato zabilježio 5 asistencija i 4 skoka.

Sljedeæa utakmica bila je napeta borba za prvo mjesto u skupini B izmeðu Rusije i Španjolske u kojoj su Rusi slavili sa 77:74. Alexey Shved u nešto više od 7 minuta igre nije zabio niti jedan poen, a Andrei Kirilenko je u 34 minute zabio samo 8 poena, ali je pridodao isto toliko skokova. Najbolji u redovima Španjolske bio je Pau Gasol s 20 poena i 5 skokova. Rudy Fernandez zabio je 10 uz 6 skokova, a 10 poena zabio je  i Marc Gasol uz 9 skokova. Slabije utakmice imali su Jose Calderon i Serge Ibaka koji su zabili samo 2 poena.

Treæa utakmica dana donijela nam je susret Litve i Amerike gdje su Amerikanci slavili rezultatom 99:94. LeBron James i Carmelo Anthony predvodili su reprezentaciju Amerike s 20 poena dok je Kevin Durant pridodao 16 poena. Deron Williams završio je susret s 12 poena dok je Kobe Bryant ubacio 6 poena. Chris Paul, Kevin Love i Russell Westbrook zabili su po 7 poena svaki. James Harden pridodao je 3 poena, a Tyson Chandler samo jedan. Andre Iguodala nije uputio šut prema košu, a Anthony Davis nije ni zaigrao. Na drugoj strani najbolji je bio Linas Kleiza s 25 poena dok je Jonas Valanciunas ponovno dobio slabu minutažu i zabilježio je samo 4 poena.

Uslijedila je utakmica Brazila i Kine gdje su Brazilci “razbili” reprezentaciju Kine s 98:59. Leandro Barbosa zabilježio je 13 poena. Dobru utakmicu ponovo je odigrao i Tiago Splitter koji je ubacio 13 poena te pridodao 4 skoka. Anderson Varejao zabio je 9 poena i uhvatio 13 skokova. Zaigrao je i Nene Hilario koji je u 10 minuta zabio 6 poena i uhvatio 5 skokova. Najbolji igraè Kine, i njihov jedini NBA igraè, Jianlian Yi ponovno je vrlo dobro zaustavljen te je susret završio s 5 poena i 6 skokova.

U pobjedi Australije nad Velikom Britanijom zablistao je Patrick Mills. On je u pobjedi svoje reprezentacije 106:75 ubacio 39 poena te je postao drugi najbolji strijelac Olimpijskih igara s 22 poena po utakmici. Na suprotnoj strani Luol Deng opet je odigrao lošu utakmicu. Zabio je 9 poena te uhvatio 6 skokova za 36 minuta provedenih na parketu. Najbolji Britanac bio je Joel Freeland sa 16 poena i 7 skokova.

Posljednja utakmica dana donijela nam je pobjedu Argentine nad Nigerijom 93:79. Najbolji u redovima pobjednika bio je najbolji strijelac grupne faze Luis Scola koji je zabio 22 poena. Uz njega možemo spomenuti i Carlosa Delfina koji je zabio 18 poena te Manu Ginobilija koji je zabio 13 poena i pridodao 8 asistencija. Bivši NBA igraè Andres Nocioni zabio je 16 poena. S druge strane najbolji je bio Ike Diogu s double-doubleom (16 poena i 11 skokova). Al-Farouq Aminu zabilježio je 10 poena i 5 asistencija.

U ponedjeljak nas oèekuju zadnje utakmice grupne faze. Kao što smo veæ spomenuli, Rusija i SAD su osigurale prvo mjesto u svojim skupinama, a ostale ekipe se bore za prolazak i što lakšeg protivnika u knockout fazi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE