Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

OI: Sjajan Durant, Patty Mills pogodio tricu za pobjedu

Juèer je na Olimpijskim igrama odigrano posljednje kolo po skupinama, a vidjeli smo i dvije vrlo jake utakmice izmeðu Španjolske i Brazila te Argentine i Sjedinjenih Amerièkih Država. Prvo ime dana bio je Kevin Durant koji je ubacio 28 poena, a najbolji potez dana pripada Pattyju Millsu koji je pogodio tricu za slavlje Australije.

Posljednja utakmica Tunižana na Olimpijskim igrama završila je porazom od Litve 76:63. Iako su Tunižani odlièno otvorili utakmicu i do treæe èetvrtine saèuvali 4 poena prednosti, Litva u posljednjoj èetvrtini radi seriju od 26:9 te odnosi nevažnu pobjedu. Jedini NBA igraèi na utakmici Linas Kleiza (4 poena i 6 skokova) i Jonas Valanciunas (0 poena, 6 skokova) se nisu previše trošili.

Iako su Francuzi odlièno zapoèeli utakmicu i veæ u prvoj èetvrtini napravili 13 poena prednosti, Nigerija se do zadnje èetvrtine oporavlja i vraæa na -2. Ali onda odliènom igrom Batuma koji je u posljednjoj èetvrtini zabio 12 od ukupno 23 svojih poena Francuska odnosi pobjedu protiv Nigerije sa 79:73. Najveæu minutažu dobio je Boris Diaw koji je to iskoristio za 10 poena i 6 skokova. Kevin Seraphin upisao je 9 poena uz 5 skokova, a Nando de Colo 8 poena i 4 asistencije. Tony Parker zabilježio je 3 poena, ali i 7 asistencija, a Ronny Turiaf nije zaigrao. Na suprotnoj strani jedini NBA igraè Al-Farouq Aminu nije se proslavio te je susret završio bez postignutog poena.

Jedna od možda najzanimljivijih utakmica na ovim Olimpijskim igrama bila je ona izmeðu Argentine i Sjedinjenih Amerièkih Država. U prvoj èetvrtini vidjeli smo 66 poena i buzzer beater Kevina Duranta, a visoki tempo nastavlja se i u drugoj èetvrtini gdje su obje strane zabile ukupno 53 poena, a Amerikanci su imali jedan poen prednosti. No u treæoj èetvrtini Argentina se raspada pod pritiskom raspucanog dvojca LeBrona James (18 poena, 5 asistencija) i Kevina Duranta (28 poena). Argentina se uspjela oporaviti u posljednjoj èetvrtini, ali bilo je prekasno. Kevin Love i Andre Iguodala su obojica pridonijeli 13 poena dok je ubacio Kobe Bryant 11 uz jednu asistenciju. Chris Paul je bio na vrhunskoj razini te zabilježio 17 poena i 7 asistencija. James Harden upisao je 7 poena. Zaigrali su još Tyson Chandler (3 poena), Anthony Davis (2 poena), Carmelo Anthony (5 poena), Deron Williams (5 poena, 5 asistencija) i Russell Westbrook (4 poena, 4 asistencije).

Najbolji kod Argentine bio je Manu Ginobili sa 16 poena, 6 asistencija i 5 skokova. 13 poena postigao je Carlos Delfino, a Luis Scola 11. Novi razigravaè New York Knicksa Pablo Prigioni nije igrao ovu utakmicu.

Vrlo je zanimljivo bilo u utakmici Rusije i Australije. Nakon nekoliko preokreta tijekom utakmice sve je riješeno u posljednjim sekundama utakmice, kada je Patty Mills pogodio tricu za slavlje Australije 82:80. Mills je na utakmici ukupno postigao 13 poena uz slab šut 5/16. Rusiji ovaj poraz ništa ne znaèi, tako da su mogli dati podjednaku minutažu svim igraèima. Po 13 poena postigli su Andrei Kirilenko i Aleksej Shved, dok je Timofey Mozgov ubacio 10 poena.

U drugoj utakmici skupine B Velika Britanije je uvjerljivo svladala Kinu rezultatom 90:58, i tako se pobjedom oprostila od Olimpijskih igara. Unatoè pobjedu Luol Deng nije bio previše raspoložen te je postigao samo 6 poena uz 4 asistencije i 3 skoka, dok je Joel Freeland ubacio 10 poena. Jedini kineski NBA igraè, Jianlian Yi, postigao je 10 poena uz 14 skokova.

Najzanimljivija utakmica dana bila je ona izmeðu Španjolske i Brazila. Brazil je uspio slaviti 88:82 nakon velikog preokreta u posljednjoj èetvrtine i time je osvojio drugo mjesto skupine B. Španjolce su ponovno predvodila braæa Gasol, Pau je postigao 25 poena uz 7 skokova, a Marc 20 poena i 4 asistencije. Serge Ibaka je konaèno odigrao dobro i ubacio 14 poena. Jose Calderon se muèio sa šutom (1/6) te ukupno postigao 7 poena uz 5 skokova i 4 asistencije. Bez postignutog poena ostali su Rudy Fernandez i Victor Claver.

Kod Brazila je sjajan bio Leandro Barbosa, koji je i najzaslužniji za pobjedu svoje ekipe. Postigao je 23 poena, ukljuèujuæi dvije trice koje su prelomile susret. Tiago Splitter je bio vrlo dobar te postigao 11 poena i 6 skokova, a Anderson Varejao ubacio je 7 poena uz 7 skokova. Nene ovoga puta nije igrao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE