Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

OI: Triple-double Jamesa, ponovno sjajni Argentinci

Na Olimpijskim igrama u Londonu juèer su igrani èetvrtfinalni dvoboji, a ponovno su NBA igraèi pokazali kako su najbolji u svojim momèadima te donosimo novi pregled svih NBA igraèa koji su juèer igrali.

Prvu èetvrtfinalnu utakmicu odigrale su reprezentacije Rusije i Litve, a pobjedu su odnijeli Rusi koji su kontrolirali cijelu utakmicu s 83:74. Najbolji u redovima pobjednika ponovo je bio Andrei Kirilenko s double-double uèinkom (19 poena i 13 skokova te 3 blokade). Aleksey Shved zabio je 4 poena uz 6 asistencija dok je Timofey Mozgov pridodao 17 poena. Kod Litavaca Linas Kleiza nije odigrao kao što se oèekivalo od njega. Zabio je samo 4 poena i uhvatio 7 skokova. Jonas Valanciunas zabilježio je 7 poena i 9 skokova.

U susretu Brazila i Argentine uspješnija je bila Argentina. Iako je Brazil dobro otvorio utakmicu i imao vodstvo na kraju prve èetvrtine, Argentina nakon toga preuzima kontrolu i odnosi pobjedu s 82:77. Argentince je predvodio Luis Scola sa 17 poena. Manu Ginobili postigao je 16 poena i 8 skokova dok je Carlos Delfino takoðer zabio 16 poena, ali uz 7 skokova. Bivši NBA igraè Andreas Nocioni pridodao je 12 poena. Kod Brazila najbolji je bio Leonardo Barbosa s 22 poena. Nene Hilario upisao je 7 poena i 10 skokova dok je Tiago Splitter zabio jedan poen manje. Anderson Varejao upisao je 4 poena.

Veoma èvrstu i tvrdu utakmicu odigrali su reprezentativci Španjolske i Francuske. Bilo je na kraju i nekoliko poreza kakve ne želimo gledati na košarkaškim terenima, no ono glavno je konaèan rezultat, a to je 66:59 za Španjolce. Ponovno su braæa Gasol bila najbolja, iako smo ih navikli gledati i u boljem svijetlu. Marc je postigao 14 poena uz 8 skokova, a Pau 10 uz 11 skokova. Rudy Fernandez ubacio je 9 poena, Jose Calderon 5, a Serge Ibaka 4. Victor Claver ponovno nije dobio povjerenje svog trenera. Tony Parker ubacio je 15 poena za Francuze, ali uz loš šut 6/20. Jednak broj poena upisao je i Boris Diaw, ali on je pridodao još i 8 skokova te 5 asistencija. Nicolas Batum takoðer su muèio sa šutom te je ubacio 9 poena, dok su po 2 poena ubacili Kevin Seraphin i Nando De Colo, a Ronny Turiaf ostao je bez poena.

SAD nastavlja s visokim pobjedama, rezultatom 119:86 svladali su Australiju i plasirali se u polufinale. Kobe Bryant ubacio je 20 poena, Deron Williams 18 a Carmelo Anthony 17. Ipak, prvo ime susreta bio je LeBron James s triple-double uèinkom od 11 poena, 11 asistencija i 14 skokova. Dvocifreni su još bili Kevin Durant s 14 poena i Kevin Love s 10. Po 7 poena ubacili su James Harden i Chris Paul, po 6 Tyson Chandler i Russell Westbrook, a tri poena ubacio je Andre Iguodala. Najviše problema radio im je Patty Mills koji je susret okonèao s 26 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE