Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma bez poraza, Pistonsima prva pobjeda

Košarkaši Oklahoma City Thundera došli su na Staru godinu do pete ovosezonske pobjede u NBA ligi. Treæu domaæu ostvarili su na svom parketu protiv Phoenix Sunsa rezultatom 107-97.

Momèad s trenutaèno najboljim omjerom u ligi predvodio je Russell Westbrook 18 koševa, dok je Kevin Durant ubacio tek 12 propustivši priliku izjednaèiti rekord Michaela Jordana, posljednjeg igraèa koji je u uvodnih pet utakmica sezone ubacio najmanje po 30 poena. Dogodilo se to prije 25 godina.

Oklahoma je došla i do èetvrte pobjede na Staru godinu u klupskoj povijesti. Jednako ih je toliko i igrala otkako je klub preselio iz Seattlea.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andrew Bynum (29)
  • Asistencije: Kyle Lowry (18)
  • Skokovi: Jordan Hill (15)
  • Ukradene lopte: Elton Brand (5)
  • Blokade: Timofey Mozgov (4)

Treæu su pobjedu zaredom nakon uvodnih dvaju poraza ostvarili košarkaši Los Angeles Lakersa, koji su u Staples Centeru tijesno (92-89) nadigrali Denver Nuggetse. Kalifornijski je sastav predvodio Andrew Bynum s 29 koševa (šut iz igre 13-18) i 13 skokova. Vrlo je kvalitetnu partiju, samo asistenciju ispod triple-doublea, pružio i Kobe Bryant ubacivši 17 koševa uz deset skokova i devet asistencija.

Sjajan je šut iz igre u domaæoj pobjedi (104-89) San Antonio Spursa nad Utah Jazzom demonstrirao najbolji košarkaš teksaške momèadi ove sezone, Argentinac Manu Ginobili. Ubacio je 23 koša gaðajuæi 9-10 iz igre, od èega 5-6 za tricu.

Glasnim je zvukovima neodobravanja publika u Houstonu pozdravila Tracyja McGradyja, bivšega skupocjenog beka-šutera Roceksta, koji se u Teksas vratio sa svojom aktualnom momèadi, Atlanta Hawksima. Ubacio je McGrady solidnih 13 poena uz šut iz igre 6-11, no to nije bilo dovoljno momèadi iz Georgije. Domaæi su slavili 95-84 na krilima sjajnih predstava trojice igraèa: Kevin Martin ubacio je 27 koševa, Kyle Lowry podijelio za njega rekordnih 18 asistencija, dok je Luis Scola dodao 21 koš uz sedam skokova.

Prvu je NBA pobjedu nakon 19 uzastopnih poraza u subotu proslavio trener Detroita Lawrence Frank, takoðer i premijernu na klupi Pistonsa nakon uvodnih triju poraza ove sezone. U Auburn Hillsu je njegova momèad pobijedila Indiana Pacerse 96-88.

Frank je 13. travnja 2009. godine dobio svoju posljednju utakmicu u NBA ligi na svršetku sezone s New Jersey Netsima. Otkaz je dobio nakon 16 uvodnih poraza u iduæoj sezoni.

Pistonse je do pobjede predvodio švedski krilni igraè Jonas Jerebko s 20 koševa i 12 skokova. Odigrao je 24-godišnjak jednu od najboljih utakmica u dosadašnjoj NBA karijeri, kojoj protjeèe treæa sezona. Lani je propustio cijelu sezonu zbog loma Ahilove tetive uoèi njezina poèetka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE