Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma bez problema protiv Spursa, slavlje Lakersa

Košarkaši Oklahoma City Thundera su na najbolji moguæi naèin zaokružili trodnevni serijal utakmica u NBA ligi. Nakon što su u dvije noæi zaredom sredili Houston, sinoæ su bili bolji i od San Antonio Spursa.

S obzirom na skraæenu sezonu (66 utakmica) ritam utakmica u najjaèoj ligi svijeta je ove sezone prilièno žestok. Momèadi æe morati igrati i po tri utakmice u tri dana, a taj niz je u noæi s nedjelje na ponedjeljak upravo završila momèad Oklahome Cityja.

Nakon dvostrukom trijumfa protiv Houston Rocketsa u dva prethodna dana (doma i vani), Oklahoma je na svom parketu bila bolja i od San Antonio Spursa koji su bili, i još æe neko vrijeme biti, lišeni pomoæi Argentinca Manua Ginobilija.

Bilo je uvjerljivih 108:96 za momèad koju je ponovno predvodio najbolji strijelac lige u posljednje dvije sezone – Kevin Durant. Iako nije bio šuterski preraspoložen (devet puta pucao po košu iz igre) Durant je svejedno bio najbolji strijelac svoje momèadi s 21 košem, najbolji skakaè s 10 uhvaæenih lopti i najbolji asistent sa sedam podijeljenih.

Kljuè uspjeha Thundera bila je momèadska igra. Èak šestorica igraèa bila su dvocifrena po broju poena, te su kao momèad sveukupno imali 25 asistencija. Kod gostiju, koji su se slomili u treæoj dionici (37-21), je najviše koševa postigla “zamjena” za Ginobilija – Gary Neal (18).

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Tyreke Evans (28)
  • Asistencije: Steve Nash (17)
  • Skokovi: Kevin Love (16)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (4)
  • Blokade: Tristan Thompson (3)

Los Angeles Lakersi upisali su i drugu pobjedu zaredom, a žrtve su bili košarkaši Memphis Grizzliesa. Trojac Kobe Bryant Pau GasolAndrew Bynum bio je previše za goste koji su nakon prve èetvrtine zapali u minus iz kojeg se nije uspjeli više vratiti. Bryant je po obièaju bio najbolji strijelac Lakersa sa 26 koševa (11-22 šut iz igre), ali je uz to pokazao i svoju nesebiènu stranu, te je podijelio i devet asistencija.

Gasol je pridodao 15 koševa, Bynum 13, a obojica su kombinirano uhvatila 30 lopti (svaki 15). Vrlo dobar bio je i Matt Barnes koji je zabio 15 poena i 10 puta skoèio za loptu. Kod gostiju je Rudy Gay ubacio 19 koševa, a novopridošli Marreese Speights (Philadelphia) dodao je 17 uz sedam skokova. Katastrofalnu veèer imao je mlaði brat Gasol koji je u 43 minute igre ostvario uèinak od dva poena i 11 skokova uz 0-9 šut iz igre.

Izdvojimo još pobjedu vrlo dobrog Portland Trail Blazersa koji je unatoè gubitku Brandona Roya (završio karijeru) trenutno druga najbolja momèad Zapadne konferencije, odmah iza Oklahome koja ima i dvije utakmice više. Blazersi su sinoæ slavili protiv Cleveland Cavaliersa na svom parketu sa 98:78.

LaMarcus Aldridge odigrao je još jednu veliku utakmicu ubacivši 28 poena uz osam skokova. Wesley Matthews takoðer “nije bio loš”. Postigao je 24 koša, a Gerald Wallace je pridodao 16 uz šest skokova. Gosti su u svojim redovima imali samo jednog inspiriranog igraèa koji nije bio dovoljan za nešto više od uvjerljivog poraza. Kyrie Irving, prvi pick drafta, ubacio je 21 poen, te podijelio èetiri asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE