Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma bez veæih poteškoæa do treæe pobjede

Oklahoma City Thunder nije naišla na ravnopravnog protivnika noæas. Igraèi Memphisa su oèito bili iscrpljeni nakon prošle utakmice te je Oklahoma lakoæom došla do treæe pobjede u seriji.

Prošlu utakmicu Oklahoma je uspjela pobijediti nakon tri produžetka i oèito je bilo da su igraèi obje momèadi umorni, no Oklahoma ima nešto mlaðu momèad te su se uspjeli na vrijeme oporaviti i u noæašnjoj utakmici uvjerljivom predstavom svladati protivnike.

Poèetak utakmice dao je za naslutiti da je ipak Memphis ta ekipa koje ima više snage za ovu utakmicu. Nakon 4 minute igre imali su vodstvo od 6-0 te su ga uspjeli saèuvati do pred kraj èetvrtine kada James Harden tricom postavlja rezultat na 17:17.

Druga èetvrtina prolazi u izjednaèenom ritmu, ekipe su se izmjenjivale u vodstvu sve do 5 minuta prije kraja poluvremena. Tada Oklahoma kreæe u siloviti nalet a Memphis nije imao snage za vratiti se. Do poluvremena Oklahoma radi seriju 16-4, od èega smo najviše koševa vidjeli od Kevina Duranta. Na poluvremenu je Oklahoma imala prednost od 11 poena razlike.

Èesto se u NBA ligi zna dogoditi da ekipa koja gubi na poluvremenu napravi veliku seriju i dostigne protivnike, no Grizzliesi za to jednostavno nisu imali snage. Oklahoma je bila poletnija i bez veæih problema su održavali svoje vodstvo te ga polako i poveæavali. Serijom 8-0 igraèi Thundera uspjeli su pred kraj èetvrtine doæi i do prednosti od 19 poena razlike.

S istom se razlikom ušlo u posljednju èetvrtinu koju su za Oklahomu odigrali uglavnom igraèi s klupe. Oni su takoðer prezentirali dobru igru, a iscrpljeni Grizzliesi im nisu uspjeli parirati. Prednost je nastavila rasti te je do kraja susreta narasla na velikih 27 poena razlike. Daequan Cook susret je zakljuèio tricom za konaèan rezultat 99:72.

Kevin Durant je odigrao 31 minutu i postigao 19 poena uz 7 skokova. Russell Westbrook je nešto više vremena odmarao te je postigao 11 poena uz 6 asistencija. Sjajno je s klupe odigrao Cook koji je ubacio 4 trice za 18 poena. Kod Memphisa samo je Marc Gasol uspio ostvariti dvoznamenkast broj poena, 15, dok su svi ostali igraèi zadržani na ispod 10 poena.

Oklahoma je ovom pobjedom preuzela vodstvo u seriji 3-2 i sljedeæu utakmicu igraju u Memphisu 14. svibnja te se nadaju kako æe tamo dovršiti posao, dok se Memphis sigurno neæe predavati i oèekujemo njihovu kvalitetniju utakmicu od ove noæašnje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE