Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma bolja od Houstona, Netsi slavili u Londonu

Osim košarkaša Atlante i Brooklyna, koji su u četvrtak igrali u londonskoj O2 Areni, u noći s četvrtka na petak su bile aktivne još samo četiri NBA momčadi.

U londonskom dvoboju slavio je Brooklyn 127:110 kojem tako niti promjena kontinenta nije uspjela naškoditi u dobroj formi kakvu iskazuje u zadnje vrijeme. U posljednjih sedam utakmica Brooklyn je na omjeru 6-1, a u tom je razdoblju dva puta pobijedio Atlantu, ali je i srušio Miami, te primjerice prekinuo pobjednički niz Golden Statea.

U svakoj od prve tri četvrtine Brooklyn je zabijao 30 i više poena, pa su tako Netsi na ulazu u posljednju dionicu imali plus od čak 25 poena razlike (99:74). Najbolji je kod pobjednika bio Joe Johnson s 29 poena, četiri skoka i pet asistencija, a odlična je pratnja bio Andray Blatche s 20 poena, 14 skokova i šest dodavanja.

Indiana je razbila New York na svom parketu sa 117:89, čime je došla do devete domaće pobjede u nizu, dok je Oklahoma bila bolja od Houstona u gostima sa 104:92.

Indiana je sjajno odigrala obranu, izuzev prve četvrtine. U preostale tri New York nije uspijevao zabiti više od 21 poena unutar dvanaest minuta. S druge strane, Indiana je imala mnogo raspoloživih aduta u napadu. Od Lancea Stephensona (28 poena, po četiri skoka i dodavanja), do Paula Georgea (25 poena, sedam skokova i tri asista) i još četvorice po poenima dvoznamenkastih igrača.

New York je imao slab šut od 40 posto, te mizernih 21 posto za tri poena, a jedini koji je mogao ubacivati u serijama bio je Carmelo Anthony s 28 poena i sedam skokova.

Čudan je bio drugi ogled večeri jer je Houston, primjerice, u prvom poluvremenu Oklahomi zabio 73 poena, a u drugom samo 19.

Zaliha koševa iz prvog dijela pokazala se nedovoljnom za slavlje protiv Oklahome koja je sjajno odigrala obranu u nastavku. Ibaka i ostali su uništili domaći napad, a Kevin Durant je, pak, nemilosrdno trpao na drugoj strani (36 poena uz pet skokova i sedam dodavanja).

NBA rezultati, 16. siječanj:

Atlanta Hawks – Brooklyn Nets 110:127
Indiana Pacers – New York Knicks 117:89
Houston Rockets – Oklahoma City Thunder 92:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE