Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma bolja od Houstona, nova pobjeda Spursa

U noći s utorka na srijedu odigrano je sedam utakmica najjače košarkaške lige svijeta, a ovoga su puta favoriti bili u potpunosti bezbrižni, te su svi redom slavili.

Vrijednu su pobjedu na gostovanja u Chicagu upisali San Antonio Spursi, koji su slavili sa 104:96. Susret je bio riješen već do poluvremena na kojem je San Antonio vodio sa 61:33, a 18 poena u te 24 minute igre postigao je Tony Parker. U nastavku je trener gostiju Gregg Popovich uglavnom odmarao i Parkera i Tima Duncana, pa je susret s najviše poena okončao Manu Ginobili (22).

U završnicu se ušlo s +24 u korist San Antonija, ali je Chicago odličnom posljednjom četvrtinom srezao zaostatak do te mjere da poraz ni ne izgleda tako strašno. Međutim, pobjeda Spursa u nijednom trenutku nakon prve četvrtine (38:14) nije bila upitna.

Pobjedu je upisao i Oklahoma City Thunder, koji je slavio protiv Houstona sa 106:98. Kevin Durant bio je ponovno sjajan s 42 poena, dok je Russell Westbrook pridodao 24. Bio je to i prvi susret Westbrooka i “mrskog neprijatelja” Patricka Beverleyja, koji mu je uništio završnicu prošle i veći dio prve polovice ove sezone. Podsjetimo, Beverley je u doigravanju ušao u Westbrookovo koljeno, zbog čega je razigravač Thundera poslije završio na operaciji.

Bivši igrač Oklahoma Cityja James Harden bio je najefikasniji kod gostiju s 28 poena, dok je moćnog centra Rocketsa Dwighta Howarda pod košem “u džep” pospremio Španjolac Serge Ibaka. Potonji je upisao čak 16 skokova, a Howard tek 10.

Indiana je na krilima Davida Westa prekinula najduži niz poraza u ovoj sezoni (4), a slavila je kod kuće protiv Bostona s 94:83. Iako su Pacersi imali 15 poena prednosti pred kraj treće četvrtine, sredinom posljednje dionice Celticsi su razliku sveli na svega -1, no bliže od toga nije išlo.

David West je predvodio Indianu do pobjede s 24 poena, a debi je u dresu domaće momčadi ostvario Andrew Bynum. Za svega 15 minuta na parketu Bynum je upisao osam poena i čak 10 skokova. Njegov prvi koš je dao Pacersima prednost 16:14, a od tog trenutka Indiana više nije zaostajala za Celticsima u utakmici.

Memphis je pred svojim navijačima slavio protiv Portland Trail Blazersa 109:99. Bila je to prezentacija sjajne momčadske igre u kojoj su petorica igrača bila dvocifrena po broju poena. Marc Gasol predvodio je domaćine s 19 poena, Zach Randolph je pridodao 18 uz 12 skokova, dok je Mike Conley priključio svojih 17 koševa. Memphis je slavio i treću utakmicu zaredom.

Golden State Warriorsi su razbili Dallas u svojoj oaklandskoj areni sa 108:85. Jordan Crawford je ubacio 19, a Andrew Bogut 15 poena u petoj uzastopnoj pobjedi Golden Statea. Warriorsi su početkom posljednje dionice stvorili zalihu od čak 24 poena razlike, pa nije bilo ni nužno da najveće zvijezde igraju veliku minutažu u ovom susretu. “Splash Brothersi” (Curry i Thompson) su kombinirano zabili tek 24 poena).

NBA rezultati, 11. ožujka:

Indiana Pacers – Boston Celtics 94 : 83
Detroit Pistons – Sacramento Kings 99 : 89
Chicago Bulls – San Antonio Spurs 96 : 104
Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 109 : 99
Minnesota Timberwolves – Milwaukee Bucks 112 : 101
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 106 : 98
Golden State Warriors – Dallas Mavericks 108 : 85

Latest Posts

NE PROPUSTITE