Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma City pred vratima drugog kruga

Igraèi Oklahoma City Thundera ostvarili su i treæu pobjedu u susretima s Denver Nuggetsima u doigravanju i tako gotovo osigurali ulazak u drugi krug, s obzirom da nijedna ekipa u povijesti doigravanja nije uspjela okrenuti rezultat 3:0 u svoju korist. Ovog puta utakmica se igrala u domu Denvera, Pepsi Centru, dvorani u kojoj Nuggetsi imaju puno uspjeha i teško ih je pobijediti, ali igraèi Thundera na kraju su ipak slavili rezultatom 97:94.

Tijek utakmice bio je slièan prvoj utakmici u seriji, s èestim promjenama vodstva i nemoguænosti ekipa da se odvoje na neku veæu razliku, no i ovog puta Nuggetsi nisu pronašli naèin da zaustave Oklahomin ubojit dvojac Kevina Duranta i Russella Westbrooka.

Dobra vijest za sve navijaèe Nuggetsa bila je povratak Arrona Afflala koji je odlièno otvorio utakmicu s devet koševa u prvoj èetvrtini, no nije nastavio u istom ritmu, pa su igraèi Oklahome zahvaljujuæi Ibaki i Durantu na veliki odmor otišli sa sedam koševa prednosti.

U treæoj èetvrtini Nuggetsi poèinju pogaðati šuteve i ne dopuštaju Oklahomi da napravi osjetniju razliku, a u posljednjoj minuti Chris Andersen bacanjima donosi Denveru vodstvo koje su saèuvali do zadnje dionice.

Posljednja èetvrtina poèela je nervozno i niti jedna ekipa nije uspjela postiæi koš iz igre gotovo tri minute. U posljednjoj minuti utakmice Oklahoma se odvojila na deset koševa razlike i èinilo se kao da je i ova utakmica završena, no Nuggetsi se ne predaju. J.R. Smith dvadeset tri sekunde prije kraja pogaða tricu i smanjuje prednost Oklahome na èetiri poena. Zatim Westbrook promašuje oba slobodna bacanja, a Smith novom tricom sasvim vraæa Denver u utakmicu. Durant je iskoristio nespretnost Nuggetsa da naprave brz prekršaj i sa svoje polovice pronalazi Ibaku pod košem koji zakucava i donosi Oklahomi tri poena prednosti. Denver je imao deset sekundi za napad za izjednaèenje i svi su znali da æe loptu dobiti Smith, ali je James Harden odigrao odliènu obranu na njemu, te je Smith promašio i od sudaca tražio nepostojeæi prekršaj uz veliku dernjavu i proteste.

U pobjednièkoj momèadi tradicionalno dobri su bili Kevin Durant s 26 poena uz 6 asistencija i 3 blokade i Russell Westbrook koji je bio blizu triple-doublea, te je utakmicu završio s 23 koša, 9 skokova i 8 asistencija. Veliku pomoæ imali su u obliku Sergea Ibake koji je zabio 22 poena uz 16 skokova, te 4 blokade.

Kod Nuggetsa 15 poena postigli su Smith, Martin i Nene, a 13 su dodali povratnik nakon ozljede Afflalo i Andersen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE