Friday, May 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma City Thunder

Ne treba puno rijeèi trošiti na ono što su napravili prošle ili pretprošle sezone. Puno je važnije ono što dolazi.

Po mnogima najtalentiranija mlada ekipa trenutno u NBA ligi. To mogu zahvaliti odliènom izboru igraèa na draftu posljednje tri godine. Kevin Durant, Jeff Green, Russell Westbrook te 3. izbor drafta ove godine James Harden trebali bi biti dio najmlaðe petorke lige. Naravno da sve to nije sluèajnost nego promišljeno, strpljivo graðenje momèadi od strane GM-a Sam Prestia. Uz sav talent koji je skupio na jednom mjestu, uspio je i potrošiti nevjerojatno malo dolara i time stvoriti osnovu da iduæe godine, koja je puna velikih imena koji postaju slobodni igraèi, bude jedan od glavnih igraèa na tržištu. Možemo samo zamišljati što bi bilo kada bi ovoj skupini mladih igraèa uspio dovesti jednog od superstara. Po moguænosti, centra.

Transferi:

Zbog veæ gore navedenih razloga, ovoga ljeta nisu bili previše aktivni. Veæinom su pokušavali pokrpati rupe u ekipi sa igraèima kojima ugovor istièe iduæe godine.

Najviše pažnje je privikao novak James Harden koji je doveden da pokrije jednu od pozicija koja nije najbolje funkcionirala prošle sezone, barem ne dok nije doveden Thabo Sefolosha koji je tu odradio solidan posao i to posebno u obrambenom dijelu. Jedan od njih bi trebao biti starter kao bek šuter. U ovom trenutku vjerojatno je prednost na strani iskusnijeg Thaboa ali veæ se u dosadašnjim utakmicama predsezone može vidjeti kako vodstvo kluba želi Hardena baciti što prije u vatru. Na Ljetnoj ligi je izgledao odlièno, posebno u kombinaciji sa vjerojatno prvim playom na tom turniru Russell Westbrookom.

Od ostalih pojaèanja treba izdvojiti razigravaèa Kevin Olliea koji je doveden kao osiguranje za mladog Russella i povratnika nakon teške ozljede Shaun Livingstona. Pod koševima je doveden veteran Etan Thomas koji bi trebao sasvim solidno odmijeniti, zbog ozljeda uvijek upitnog, Nenada Krstiæa.

Kljuèni igraè:

Kevin DurantKevin Durant. Ovaj 21-godišnjak je prije dvije godine izabran za novaka godine da bi prošle sezone sa 25.3 koševa po susretu bio 6. strijelac lige. Logièan nastavak je da ove sezone dogura do All-Star utakmice. To me ne bi iznenadilo uopæe. O ovom mladiæu æemo još jako puno slušati u godinama što dolaze i samo bi ga eventualni ostanak u prosjeènosti njegovih Thundera mogao zadržati podalje od kombinacija za MVP nagradu jednoga dana.

Prednosti i mane:

Kao i za prije spomenute Warriorse ovdje æemo ponoviti isto. Mladost i talent. Devet igraèa je mlaðe od 24 godine. Sada je na treneru Scott Brooksu, koji je preuzeo ekipu prošle godine i pomoæniku mu, bivšem velikom igraèu i treneru Philadelphije, Maurice Cheeksu da ih odvedu na pravi put.

Minus je izbor igraèa pod koševima. Krstiæ, Thomas, Nick Collison i ostali mada su solidni igraèi, zaostaju previše za elitom NBA lige i ako Oklahoma misli doæi do doigravanja morati æe ozbiljno poraditi na ovom problemu.

Prognoza:

Phoenix prošle sezone nije ušao u doigravanje na ludom zapadu sa 46 pobjede. Oklahoma ih je skupila samo 23. Premda su na dobrom putu, još bi mogla proæi koja sezona da i njih gledamo u doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE