Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma City u drugom krugu doigravanja

Novu dramatiènu i odliènu utakmicu priuštili su nam igraèi Oklahoma City Thundera i Denver Nuggetsa. Do èetvrte pobjede u petoj utakmici velikim preokretom na krilima Kevina Duranta stigli su igraèi Oklahome, te su na koncu slavili rezultatom 100:97. Ovo je treæa utakmica u seriji koja je završila razlikom od tri koša, dok je jedna utakmica završila èetiri koša razlike i to dovoljno govori o izjednaèenosti ove dvije momèadi, te teško ostvarenom prolazu Oklahome koja sada èeka boljeg iz susreta Memphis – San Antonio. Ovo je prvi put nakon 2005. da su igraèi Thundera prošli u drugi krug doigravanja.

Prvu èetvrtinu bolje otvaraju igraèi Nuggetsa, te se uspjevaju odvojiti na devet razlike, ali Oklahoma u završnici pritišæe i tricom Erica Maynora sa zvukom sirene u prvoj èetvrtini smanjuje na tri razlike. Durant prvu èetvrtinu završava s 13 koševa i tako najavljuje novu veliku utakmicu koju æe odigrati.

Na poèetku druge èetvrtine Oklahoma preuzima vodstvo, no potom ga odmah gubi. Èetvrtina obiluje preokretima i nemoguænosti ekipa da se odvojena veliku razliku, pa tako na kraju na poluvrijeme momèadi odlaze rezultatom 50:50. Treæa èetvrtina tijekom je slièna drugoj, ali pred kraj Denver hvata zamah i uspijeva s povoljnim rezultatom otiæi u posljednju èetvrtinu.

Denver odluèno kreæe po pobjedu i odvaja se na devet razlike tri i pol minute prije kraja i kada se èinilo da æe se igrati još jedna utakmica u Pepsi Centru budi se Kevin Durant i pogaða tricu za minus šest i tako poèinje nova drama. Oklahoma radi seriju 9-0 i uspijeva izjednaèiti utakmicu nešto manje od dvije minute prije kraja. Trideset pet sekundi prije kraja Serge Ibaka blokira pokušaj zakucavanja Nenea,  a na drugoj strani Durant zabija novi koš za konaèan rezultat 100:97. Denver je ponovno imao dvanaest sekundi za napad za izjednaèenje, no pokušaj Smitha blokira Durant. Nuggetsi imaju novu priliku, ovaj put loptu u rukama ima Afflalo, ali promašuje i tako završava luda serija izmeðu Oklahome i Denvera.

Kod Oklahome ponovno je najbolji bio Durant s 41 košem što mu je ujedno i rekord karijere u doigravanju, 14 je dodao Westbrook, ali uz katastrofalan šut iz igre 3-15. Serge Ibaka odigrao je još jednu odliènu utakmicu u obrani, te utakmicu završio sa samo jednim košem, ali i 9 blokada.

U redovima Denvera 15 je zabio Afflalo, 14 uz 10 skokova dodao je Martin, a po 13 su postigli dvojica razigravaèa Ty Lawson i Raymond Felton.

Latest Posts

NE PROPUSTITE