Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma gostuje u Brooklynu, Rocketsi dočekuju Lakerse

Nakon jučerašnji šest utakmica večeras je isto toliko na rasporedu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Večeras će biti nešto više zanimljivijih dvoboja pa ćemo tako moći uživati u predstavama Netsa protiv Thundera te Rocketsa protiv Lakersa, a zanimljivo će biti i u “istočnom” dvoboju Pacersa i Bullsa.

Philadelphia 76ers (10-7) – Minnesota Timberwolves (7-8) 01.00

Sixersi su imali niz od tri uzastopne pobjede, no u nedjelju je taj niz prekinula momčad Chicago Bullsa pobjedom 93:88 na svojem terenu. Za Sixerse je najučinkovitiji bio Jrue Holiday s 23 koša i 7 asistencija, a pripomogao je i Thaddeus Young s 22 koša. Philadelphia se nadala boljoj sezoni nakon što su preko tradea ovo g ljeta doveli Andrewa Bynuma, ali mladi centar još nije niti počeo trenirati s momčadi nakon operacije koljena, a još se ne zna kada će se vratiti na teren. S druge strane, Minnesota ima još veće probleme s ozljedama ove sezone. Trenutno su na listi ozlijeđenih Chase Budinger, Andrei Kirilenko, Ricky Rubio i Brandon Roy. Kevin Love je na prosjeku od oko 21 koša i 15 skokova u 5 utakmica nakon što je propustio uvodnih 9 zbog slomljene ruke, a Rubio bi se mogao brzo vratiti nakon što je počeo s treninzima. U utakmici u petak Wolvesi su uz rezultat 95:85 porazili Buckse, uz dobre partije Kevina Lovea (15 koševa, 14 skokova) i Nikole Pekovića (14 koševa, 16 skokova).

Prednost dajemo 76ersima zbog domaćeg terena, a i zbog problema Minnesote s ozljedama.

Washington Wizards (1-13) – Miami Heat (12-3) 01.00

Washington je nakon uvodnih 12 poraza u srijedu došao do svoje prve pobjede u sezoni uz pobjedu rezultatom 84:82 nad Portlandom, ali su odmah 2 dana poslije doživjeli novi poraz nakon što su ih svladali Knicksi. Iako igraju katastrofalno ove sezone, Wizardsi se mogu pohvaliti da su pobijedili u posljednja dva susreta s aktualnim prvacima lige, s čime se može pohvaliti mali broj momčadi. Jordan Crawford u posljednje 3 utakmice ima prosjek od 18.2 koša po utakmici, a i najbolji je strijelac momčadi ove sezone sa nešto više od 13 koševa po utakmici. Prvaci se nadaju će nakon 2 poraza za redom od Wizardsa večeras pokazati svoju kvalitetu u glavnom gradu SAD-a. Oni će večeras tražiti svoju sedmu uzastopnu pobjedu, a trenutno su najbolja momčad na Istoku. Važnu su pobjedu ostvarili u subotu kada su na domaćem terenu svladali momčad Brooklyn Netsa na domaćem parketu, a Dwyane Wade je imao učinak 34 koševa i 7 asistencija. Miami nije izgubio 3 uzastopne utakmice u seriji sa Wizardsima još od sezone 2007-2008 kada su izgubili sve 4 utakmice u sezoni.

Miami je čisti favorit u ovoj utakmici, te bi sve osim lagane pobjede bilo iznenađenje.

Brooklyn Nets (11-5) – Oklahoma Thunder City (14-4)  01.30

Brooklyn Netsi su imali pet pobjeda zaredom, no onda su gostovali kod prvaka i tamo su poraženi 102:89. Iako su imali plus 14 tijekom prvog dijela, u nastavku utakmice nisu mogli izdržati nalet Miamija i zaustavili su Netse na samo 30 postignutih koševa u drugom dijelu (52:30). Najefikasniji u momčadi Netsa je bio Andray Blatche s 20 koševa koji je u startnoj petorci mijenjao ozlijeđenog Brooka Lopeza. Lopez je propustio zadnje dvije utakmice, a za večerašnju je također pod upitnikom.  Oklahoma ima pet pobjeda u nizu, a zadnja je ostvarena kod New Orleans Hornetsa 100:79.  Bila je to jednosmjerna utakmica od samog početka i Thunder je imao prednost i po 29 koševa . Nitko se u momčadi nije previše umorio i svi su dobili prigodu zaigrati. Kevin Durant sa 20 i Russell Westbrook sa 18 koševa bili su najefikasniji.

Prednost dajemo gostima koji su jači na gotovo svim pozicijama, a k tome će domaćinima vjerojatno nedostajati Brook Lopez.

Memphis Grizzlies (12-3) – Phoenix Suns (7-11) 02.00

Ekipa s najboljim omjerom pobjeda i poraza na Zapadu (12-3), Memphis Grizzliesi, večeras na svom parketu dočekuju Phoenix Sunse. U ovom dvoboju ne bi dugo trebala trajati neizvjesnost oko pobjednika. Memphis je sjajan na domaćem parketu, imaju samo 1 poraz tijekom 9 utakmica, a njega su doživjeli protiv Denver Nuggetsa. Niz od 4 uzastopne pobjede prekinuli su im Spursi koji su ih u posljednjoj utakmici svladali 99:95 nakon produžetka. Sjajan je bio Marc Gasol s 20 poena i 8 skokova, a statistika Zacha Randolpha od 17 poena i 15 skokova izgleda jako dobro, no kada se uzme u obzir da je iz igre šutirao samo 5/21, tada to baš i nije sjajno. Tu je utakmicu propustio Tony Allen, a mogao bi propustiti i ovu. Sunsi su pak u gostima jako loši te imaju samo dvije pobjede i 8 poraza. U posljednje vrijeme ne igraju dobro te su upisali tri poraza, od Detroita, Toronta i New Yorka. Utakmica s Knicksima im je zadnja na gostujućoj turneji od 5 utakmica i sigurno jedva čekaju da se vrate u svoju Arizonu. Protiv Knicksa nisu imali mnogo šanse, a nevelika konačna razlika više je rezultat opuštanja Knicksa na kraju utakmice.

Memphis je veliki favorit i ne bi trebao imati problema protiv gostiju koji ovom utakmicom završavaju gostujuću turneju.

Chicago Bulls (8-7) – Indiana Pacers (8-9)  02.00

Prvi puta ove sezone snage će odmjeriti Chicago Bullsi i Indiana Pacersi, ekipe koje muku muče s povredama ove sezone. Obje ekipe igraju bez svojih glavnih igrača, Bullsi bez Derricka Rosea a Pacersi bez Dannyja Grangera. Njihovi izostanci se jako osjete u igrama oba tima. Bullsi igraju promjenljivo i ne mogu uhvatiti neku konstantu, ali ono što raduje jesu dvije vezane pobjede pred večerašnju utakmicu, u kojoj traže treću uzastopnu pobjedu, što bi im bio najbolji niz ove sezone. U zadnje dvije utakmice bolji su bili od Dallasa i Philadelphije. Zadnju utakmicu su igrali protiv Sixersa i slavili s 93:88. Najzaslužniji za drugu uzastopnu pobjedu bili su Luol Deng s 25 poena, te s po 7 asistencija i skokova, dok su Joakim Noah i Carlos Boozer ostvarili double-double. Noah je susret završio s 12 poena i 13 skokova, a Boozer s 12 poena i jednim skokom manje. Indiana je skoro pa u identičnoj situaciji kao i Bullsi u dosadašnjem dijelu sezone. Također igraju jako promjenljivo i bez neke konstante u igri. U posljednje vrijeme to malo bolje izgleda, te su uspjeli upisati četiri pobjede u zadnjih šest utakmica. Posljednju utakmicu su igrali protiv Golden State Warriorsa te upisali poraz 103:92. U porazu se opet najviše istaknuo David West, koji je izostankom Grangera postao lider i glavna karika u ekipi Indiane.

Obje ekipe u posljednje vrijeme igraju malo bolje, a mi ćemo prednost dati Bullsima zbog domaćeg parketa.

Houston Rockets (8-8) – Los Angeles Lakers (8-9)  02.00

Houston i Los Angeles Lakers će večeras drugi puta odmjeriti snage ove sezone. Houston nošen dobrom igrom i pobjedom protiv Utah Jazza večeras traži revanš Lakersima za poraz u Staples Centeru, koji je se dogodio sredinom studenog. Lakersi su bili bolji rezultatom 119:108, a predvodili su ih sjajni Kobe Bryant, koji je upisao triple-double s 22 poena i po 11 asistencija i skokova, te Dwight Howard s 28 poena i 13 skokova. Najbolji u redovima Rocketsa bili su James Harden s 20 poena i 7 asistencija, te Chandler Parsons s 24 poena. Lakersi su još uvijek u problemima, nikako da proigraju onako kako se od njih i očekuje. Igraju jako promjenljivo i nikako da uđu u pravu formu ove sezone, a i već se spominju glasine oko nekih tradeova. To se najviše odnosi na Gasola koji iz utakmice u utakmicu ima sve manje povjerenja kod navijača i uprave kluba. Treba spomenuti kako će Gasol zbog problema s koljenima propustiti ovaj dvoboj. U večerašnji dvoboj ulaze poslije još jedne loše utakmice, i poraza. Ovaj puta bolji od njih bio je Orlando sa 113:103. Lakersima nije pomogla ni još jedna odlična večer Bryanta koji je upisao 34 poena uz 7 skokova, a odličan je bio i Howard koji je utakmicu završio s 21 poenom i 15 skokova. Ali ni to nije bilo dovoljno da se porazi Orlando koji je zadnju četvrtinu dobio s čak 40:26.

Iako ne briljiraju, prednost ćemo opet dati Lakersima, zbog imena u ekipi i kvalitete.

Latest Posts

NE PROPUSTITE