Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma i Denver na domaćem terenu upisli sigurne pobjede

Sinoć su odigrane samo dvije utakmice u NBA ligi. U obje smo gledali zanimljivu i atraktivnu košarku, a na kraju su domaće momčadi upisale uvjerljive pobjede.

Oklahoma je uspjela pobjedom protiv Clippersa 105:91 zadržati savršen omjer pobjeda i poraza na domaćem terenu (5-0). Od početka utakmice Thunderi su imali prednost od deset poena (13:3) i sve do kraja utakmice su sigurno držali odstojanje od protivnika. Krajem treće četvrtine Clippersi su uspjeli spustiti zaostatak na šest poena, ali već sredinom četvrte ta prednost raste na 14 poena i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Odličnu utakmicu odigrao je Kevin Durant s učinkom od 28 poena, 8 asistencija i 6 skokova, a raspoložen je bio i Serge Ibaka sa 17 poena, uz šut iz igre 8/10. Russell Westbrook pridodao je 12 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija. Blake Griffin ponovno je predvodio Clipperse u broju poena, sinoć ih je ubacio 27, uz 10 skokova i 5 asistencija, a double-double niz koji traje od početka sezone nastavio je Chris Paul s učinkom od 17 poena i 12 asistencija.

Kao zanimljivost možemo istaknuti da je drugu utakmicu za redom netko od navijača Thundera uspio pogoditi šut s polovine terena tijekom velikog odmora na poluvremenu, za što je nagrađen s 20.000 dolara.

U drugom susretu večeri gledali smo još jednu uvjerljivu predstavu domaće ekipe. Denver Nuggetsi su rezultatom 97:87 svladali Chicago Bullse. Tijekom prvog poluvremena gledali smo izjednačen dvoboj te se na veliki odmor otišlo s prednošću Denvera od dva poena, ali krajem treće i početkom četvrte četvrtine započinje velika serija Nuggetsa od 14-2 kojom su se uspjeli konačno odvojiti od protivnika i mirno privesti susret kraju. Najviše zasluga za tu seriju imaju Nate Robinson i Jordan Hamilton, koji su pogodili četiri uzastopne trice, obojica po dvije, i dali momčadi krila na kojima je došla do slavlja i zaustavila seriju Chicaga od pet uzastopnih pobjeda.

Hamilton je s klupe upisao 17 poena, 14 je pridodao J.J. Hickson, dok su po 12 zabili Kenneth Faried i Randy Foye. Bullse je s 19 poena, uz slab šut 9/20, predvodio Derrick Rose, a blizu triple-double učinka bio je Joakim Noah s 11 poena, 12 skokova i 8 asistencija. Po 15 poena zabili su Carlos Boozer i Mike Dunleavy, koji mijenja ozlijeđenog Jimmyja Butlera.

NBA rezultati, 21. studeni:

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 105:91
Denver Nuggets – Chicago Bulls 97:87

Latest Posts

NE PROPUSTITE