Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma i Memphis otvaraju drugi krug, Knicksi dočekuju Pacerse

Večeras započinje drugi krug NBA doigravanja s dvije uzbudljive utakmice. Čast da otvore polufinala konferencija dobili su Oklahoma City i Memphis, a nakon njih će na parket Madison Square Gardena New York i Indiana.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 19.00

Nakon dvije sezone, evo ih opet u međusobnom dvoboju u doigravanju. Thunderi su te 2011. godine pobijedili 4:3 u fenomenalnoj seriji iz koje se rodilo jedno veliko rivalstvo. Ove sezone su odigrali tri međusobne utakmice u kojima smo imali priliku vidjeti sve što košarka može ponuditi. Bilo je koševa sa zvukom sirene, prekomjerne borbe što je rezultiralo s čak devet tehničkih grešaka i na kraju, odlične košarke. Grizzliesi su bili sretniji i spretniji, te su ostvarili dvije pobjede u regularnom dijelu sezone. Zanimljivo, najbolji strijelac u te tri utakmice u redovima Grizzliesa bio je Jerryd Bayless s prosjekom od 18,3 poena. Od „glavne trojke“ najkonstantniji bio je Marc Gasol s prosjekom od 14,7 poena i 9,3 skoka, dok je Zach Randolph bilježio 14,7 poena uz ukupan šut 18/54 ili 33%, ali je to nadoknadio sa 16 skokova u prosjeku, a Mike Conley je bilježio 16,3 poena, 5 skokova i 5,3 asistencije u prosjeku. U redovima Thundera najbolji je bio Kevin Durant s prosjekom od 31,7 poena uz ukupan šut 33/65, a falit će im njihova druga violina Russell Westbrook koji je bilježio 19,3 poena, 6,3 skoka i 7,3 asistencije u prosjeku. Večeras će im trebati velika pomoć igrača s klupe, a posebno Kevina Martina koji je do sada u tri utakmice u prosjeku zabijao 10 poena, te pogotovo Sergea Ibake koji je bio neprepoznatljiv u dvije od tri utakmice (dvije utakmice je završio s 4 poena). U doigravanju su Grizzliesi imali puno teži posao jer su morali igrati s Clippersima koje su nakon zaostatka od 2-0 preokrenuli i pobijedili u iduće četiri utakmice. S druge strane, Thunderi su igrali protiv Rocketsa koje su pobijedili 4-2, ali su ostali bez Westbrooka do kraja doigravanja. Najbolji strijelac Thundera u dosadašnjem susretima u doigravanju je Durant s prosjekom od 32,3 poena, dok je kod Grizzliesa najbolji Randolph s prosjekom od 20,8 poena.

Očekujemo odličnu utakmicu, a malu prednost dajemo Thunderima zbog domaćeg terena, ali ne bi nas iznenadila pobjeda Grizzliesa.

New York Knicks – Indiana Pacers 21.30

Dvoboj između Carmela Anthonyja i obrane Pacersa koja je uz obranu Grizzliesa najbolja u ligi. Očekuje nas čvrsta i borbena utakmica s malo lijepih akcija, ali s velikom dozom želje i dokazivanja kod svih igrača, a posebno Anthonyja i novog vala Paula Georgea. Regularni dio završili su miroljubivo jer su obje ekipe ostvarile po dvije pobjede. Utakmice su obilježile mali broj poena, u prosjeku 176,8 (jedna je utakmica bila izrazito efikasna, a tu su pobijedili Pacersi 125:91 u svojoj dvorani), a Pacersi su Knickse držali na 37% šuta iz igre u tim utakmicama. Obrana Pacersa u tim je utakmicama uspjela usporiti glavnu zvijezdu Knicksa, Anthonyja koji je bilježio samo 22 poena uz 37,9% šuta u tri utakmice. Solidan je s klupe bio najbolji šesti igrač ove sezone, J.R. Smith s prosjekom od 14,5 poena, a jako dobro je igrao Tyson Chandler s prosjekom u tri utakmice od 12,7 poena i 11,7 skokova. Kod Pacersa su najbolji bili George koji je bilježio 20 poena uz šut 30/70 ili 42,8%, 7,3 skoka i 5,5 asistencija u prosjeku, te David West s 13,8 poena i 7,3 skoka. Knicksi su na putu do Pacersa morali pobijediti Celticse, uspjeli su s rezultatom 4-2, a najbolji strijelac bio je Anthony s prosjekom od 29,2 poena. Pacersi su igrali protiv Hawksa, te su također prošli s rezultatom 4-2, a najbolji igrač i strijelac ekipe bio je George s 18,7 poena u prosjeku, te je predvodio svoju ekipu u broju poena, skokova, asistencija i ukradenih lopti u seriji protiv Hawksa.

S obzirom na povijest njihovih dvoboja u ovoj sezoni, možemo očekivati utakmicu s malim brojem poena, a prednost ćemo dati Knicksima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE