Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma i Miami u utakmici broj dva

Nakon jednog slobodnog dana veèeras nas oèekuje novi sraz ove dvije sjajne ekipe. Oklahoma je u naletu i bit æe zanimljivo vidjeti kako æe im se veèeras gosti iz Miamia oduprijeti. Tko može neka si navije sat u 03.00 i sigurno neæe zaspati od dosade pošto nas oèekuje još jedna spektakularna utakmica.

Oklahoma City Thunder – Miami Heat  (1-0)  03.00

Oklahomi je bila dovoljna samo jedna briljantno odigrana èetvrtina kako bi na kraju slavili u prvoj utakmici finala. I to su odigrali najbolje onu zadnju èetvrtinu, kada je bilo najpotrebnije. Predvodio ih je a tko drugi nego Kevin Durant kojemu je izgleda svejedno igra li utakmicu regularnog dijela sezone ili Velikog finala. Sa samo 8 promašenih šuteva od 20 i uz 36 poena, 8 skokova i 4 asistencije je bio prvo ime svoje ekipe a pratio ga je kao i cijele sezone dinamièni Russell Westbrook. Njemu je falilo samo dva skoka do triple-double uèinka (27 poena, 11 asistencija, 8 skokova) a jedino na èemu mu se može zamjeriti u inaèe sjajnoj predstavi su promašeni šutevi (njih 14) od kojih je dosta bilo otvorenih. Njihovog trenera svakako veseli i to što još itekako ima mjesta za napredak u igri. Do prve pobjede su stigli bez ikakvog uèinka Hardena koji je cijele sezone bio uz rame gore spomenutom dvojcu. Ubacio je samo 5 poena i podijelio 3 asistencije što je daleko ispod njegovog prosjeka. Treba spomenuti kako mu je i minutaža bila drastièno smanjena radi toga što je Sefolosha u ovoj utakmici dobio više minuta radi sjajne obrane koju je igrao kroz cijelu utakmicu a dijeliæ minutaže mu je oduzeo i veteran Fisher koji je svojim velikim iskustvom pomogao ovim mladiæima da ne izgore na parketu i tako predaju domaæi teren. Sigurni smo kako jedva èekaju veèerašnji ogled jer su uvidjeli kako mogu igrati sa Miamiem i da su trenutno u boljoj formi od njih. Dok je kod gostiju puno drugaèija prièa. Dwyane Wade je odigrao još jednu lošu utakmicu što je postalo izgleda normalno za ovogodišnji play-off. Iako su imali èak pet igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena (što bi im do Oklahome bilo itekako dovoljno za slavlje) nisu se na kraju proslavili i morat æe tražiti drugi naèin za ukrasti pobjedu u Chesapeake Energy Areni. Trebat æe im i puno bolji uèinak Chrisa Bosha koji je bio potpuno izgubljen u prekjuèerašnjoj utakmici što svojom zaslugom što trenerovom jer se njegova uloga na parketu ne zna odkad se vratio nakon ozljede.

Iako su neiskusni što se igranja u finalu tièe Oklahomi to izgleda ne smeta pa i dalje izgledaju sjajno. Oèekujemo nastavak njihovog niza pobjeda koji je trenutno na pet i odlazak u goste sa 2-0 scoreom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE