Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma i Utah ponovno u gostima, James doèekuje Cavse

Juèerašnji æe dan biti teško nadmašen. Nakon tri produžetka, par sjajnih susreta, nekoliko rekorda i dosta ozljeda veèeras bi trebalo biti malo zatišja. Pred nama je šest susreta u kojem se na prvi pogled ne bi trebalo puno razmišljati oko konaènog pobjednika. Ali treba uzeti u obzir kako je par ekipa juèer imalo napornih utakmica.

Utah gostuje kod Indiane nakon razoèaravajuæeg poraza od Knicksa. Miami i Boston ne bi smijeli imati veæih problema na svome parketu protiv Clevelanda i Charlotte a Oklahoma æe nakon juèerašnje teške i naporne utakmice završene poslije produžetka iæi na noge Golden Stateu.

Indiana Pacers – Utah Jazz 01:00

Pacersi (16-7) su imali tri dana odmora od zadnje utakmice i poraza od Orlanda na svome parketu. Bio im je to tek drugi pretrpljeni poraz pred svojom publikom i nadaju se kako æe se veæ veèeras iskupiti za to. To æe pokušati napraviti bez svog rezervnog playa George Hilla koji æe morati pauzirati još neko vrijeme. Za ekipu Franka Vogela to predstavlja poveæi hendikep jer startni play Collison ove sezone igra razoèaravajuæe. Dosad je u prosjeku dijeli samo 5 asistencija u 34 minute provedene na parketu, što je puno manje nego se oèekuje od njega. U prošlom porazu nije asistirao niti jednom za 39 minuta na parketu pa æe veèeras biti pod poveæalom njegova igra.

U goste im stižu Jazzeri (13-10) koji su juèer od samog poèetka imali pobjedu na pladnju kod Knicksa ali su se izgleda preplašili te èinjenice i na kraju izgubili 99-88. Imali su 20 izgubljenih lopti a glavni igraèi su se muèili sa šutem. Za sada loše igraju u gostima i imaju samo dvije pobjede iz osam susreta.

Indiana bi trebala veèeras dobiti ovaj susret jer su odmorniji ali svakako i kvalitetniji od veèerašnjeg gosta.

Boston Celtics – Charlotte Bobcats 01:30

Da nije bilo onog èudnog i iznenaðujuæeg poraza od Clevelanda krajem sijeènja Boston bi sada imao devet pobjeda u nizu. Ovako ima osam trijumfa u posljednjih devet utakmica i potajno se približava vodeæim ekipama Istoène konferencije. Svi bitniji igraèi su na okupu a i oni na koje Doc Rivers manje raèuna su veæinom spremni. Dooling, Bass i Daniels su upitni za veèerašnji dvoboj no pošto Bostonu ne predstoji neki teški zadatak vjerojatno æe propustiti susret. U nedjelju su bez nekih veæih problema svladali Memphis pred svojim gledateljima uz odliènog Garnetta (24 poena, 9 skokova) i Piercea (21 poena, 6 skokova i asistencija). Treba istaknuti i Ronda koji je unatoè lošoj šuterskoj veèeri i 5 izgubljenih lopti podijelio 14 asistencija i pokazao zašto je jedan od najboljih playmakera lige. Sigurno æe htjeti pobijediti Bobcatse bez nekog stresa jer im za dva dana dolaze stari rivali Lakersi i valja ih doèekati spremno.

Charlotte je najgora momèad lige. Imaju 3-21 omjer i èak 11 uzastopnih poraza. Raspored im je takav da æe izgleda taj niz biti još i puno veæi ako se neke stvari drastièno ne promijene. Zabijaju samo 87 poena po susretu a uz Kingse imaju najlošiju obranu koja prima 101 poen. Da stvar po trenera Silasa bude još gora veèeras æe im nedostajati èak tri igraèa od èetvorice najboljih strijelaca ekipe. Augustin, Henderson i Maggette su na listi ozlijeðenih pa mladi Kemba Walker postaje prva opcija u napadu. Za mladu ekipu to svakako nije dobra vijest i predstoji im još jedna mukotrpna utakmica i vjerojatni poraz.

Boston je ovdje veliki favorit i trebalo bi se dogoditi èudo da ne pobijede veèeras.

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 01:30

Miami (18-6) za sada koristi odlièno ne tako naporan raspored po njih. Dosad su samo pet puta igrali dvije veèeri zaredom a niti jednom još do sada tri. Nakon nedjeljne lagane pobjede nad Raptorsima (iako to rezultat baš i ne sugerira) dolazi im još jedna ne tako zahtjevna prepreka. Veæ su se jednom ove sezone susreli sa Clevelandom, takoðer na svome parketu, prije tri tjedna i pobijedili 92-85. Tada je Wade bio ozlijeðen i bili su lišeni njegove pomoæi. Veèeras æe biti spreman kao i skoro cijela ekipa (Mike Miller jedini ima nekih sitnih problema sa ozljedom) i pobjeda ne bi smijela biti upitna pogotvo jer im Sixersi non-stop pušu za vratom a Bullsi neumoljivo pobjeðuju.

Cleveland (9-13) je imao dan više odmora od veèerašnjeg protivnika. Zadnji put su igrali u subotu i došli do iznenaðujuæe pobjede na svome parketu protiv prošlogodišnjih šampiona Dallasa 91-88. Irving, Jamison i Varejao ponovno su odradili najveæi dio posla i u teškom razdoblju po Cavalierse radi rasporeda u kojem igraju protiv top momèadi lige donijeli važnu pobjedu. Veèeras æe Byron Scott biti lišen usluge trojice igraèa, Gibsona, Parkera i èetvrtog picka prošlogodišnjeg drafta Thompsona.

Sve osim pobjede domaæina bilo bi prvoklasno iznenaðenje.

Milwaukee Bucks – Phoenix Suns 02:00

Milwaukee Bucksi (10-13) ove sezone nikako nemaju sreæe sa ozljedama. Od svih 15 igraèa koliko ih Milwaukee ima na rosteru, njih èak 10 je barem jednom propustilo neku utakmicu. Trenutno im je na listi ozljeðenih “samo” Andrew Bogut, no njegov izostanak se mnogo osjeæa. Prošlu utakmicu su ugostili Chicago Bullse i izgubili sa 90:113. Veæ nakon prve èetvrtine gosti su imali +14 i tu prednost su u daljnjem tijeku utakmice samo poveæavali sve do najviših +28. Milwaukee je imao samo 39% šuta iz igre, te su zabili samo 1 tricu iz 12 pokušaja. Najbolji u porazu je bio iskusni Drew Gooden sa 24 koša.

Phoenix Sunsi (10-14) su sinoæ pomalo iznenaðujuæe pobijedili Atlanta Hawkse u gostima sa 99:90. Tijekom cijele utakmice su bili bolja momèad na terenu. Gaðali su vrlo dobrih 52% iz igre i zabili 11 trica, a u zadnju èetvrtinu su ušli sa +20. Steve Nash je bio najbolji u redovima Phoenixa sa 24 koša i 11 asistencija.

Prednost dajemo Milwaukee Bucksima koji na svojem parketu pružaju solidne partije i ove sezone su veæ dobili nekoliko jakih momèadi (Miami, Lakers).

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

Minnesota Timberwolvesi (12-12) danas imaju prigodu, da nakon 6 godina doðu na iznad 50% pobjeda tijekom sezone. No biti æe oslabljeni neigranjem njihovog najboljeg igraèa Kevina Lovea, koji je dobio 2 utakmice suspenzije zbog gaženja Houstonovog Luisa Scole u prošloj utakmici. U toj utakmici su upisali pobjedu 100:91, što im je druga pobjeda zaredom. Imali su 5 dvoznamenkastih igraèa u ekipi, a najbolji su bili Kevin Love sa 25 koševa i 18 skokova, i Luke Ridnour sa 22 koša.

Sacramento Kingsi (9-15) imaju 3 pobjede u nizu, a zadnju su ostvarili sinoæ kod New Orleans Hornetsa 100:92. Iako su gubili i 18 razlike nisu se predavali, te odliènom zadnjom èetvrtinom (32:14) dolaze do treæe pobjede u nizu. Vrlo dobar je bio bad boy DeMarcus Cousins sa 28 koševa i 19 skokova, dok je Tyreke Evans pridodao 20 koševa.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje jer se ne zna kako æe Minnesota reagirati bez svojeg najboljeg igraèa. No usprkos tome, dajemo domaæinima malu prednost pred gostima.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 04:30

Niz od dvije uzastopne pobjede Golden State Warriorsa (8-13) prekinut je u Sacramentu gdje su domaæini nakon produžetka slavili 114:106. Iako su u zadnju èetvrtinu ušli sa -11 uspjeli su dohvatiti produžetak, no u dodatnih 5 minuta Sacramento postiže prvih 9 koševa i riješava pitanje pobjednika. Golden State je imao 6 dvoznamenkastih igraèa, a predvodio ih je Dorrell Wright sa 24 koša, dobar je bio i Nate Robinson (ozlijedio se i upitan je za veèerašnju utakmicu) sa 20 koševa. Sinoæ su igraèi Oklahoma City Thundera (19-5) u Portlandu nakon dodatnih pet minuta pobijedili sa 111:107. Kevin Durant je predvodio momèad sa 33 koša, a Russell Westbrook (blokirao Batuma u zadnjem napadu) je ubilježio 28 koševa. Ove dvije ekipe su se veæ susrele ove sezone takoðer kod Golden Statea, a pobjedu su odnijeli gosti rezulatatom 120:109.

Favoriti su svakako igraèi Oklahome i bez obzira što su domaæini odmorniji trebali bi upisati novu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE