Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma kod Bostona, mogu li se Lakersi osvetiti Dallasu?

Danas graðani SAD-a slave Dan Martina Luthera Kinga pa se tada po obièaju utakmice odigravaju u ranijim terminima. Veæ u 19 sati po našem vremenu oèekuje nas par poslastica, Orlando kod New Yorka predvoðen sjajnim Howardom i Chicago kod Memphisa koji æe im pokušati uzvratiti za rekordan poraz. Pred kraj veèeri dolaze takoðer dva sjajna dvoboja. Boston æe pokušati prekinuti svoj niz poraza no neæe mu biti lako jer dolazi druga najbolja momèad lige, Oklahoma City Thunder a Lakersi nakon poraza od Clippersa idu pod noge Dallasu uzvratit im za prošlogodišnju metlu u playoffu.

New York Knicks – Orlando Magic  19.00

Knicksi (6-6) se vraæaju u svoj Madison Square Garden nakon dva gostovanja i donose kuæi dva poraza. Memphis u èetvrtak i Oklahoma u subotu nisu imali milosti i prvu su izgubili sa 11 a drugu sa 12 poena razlike. Bez Carmela Anthonya u fazi napada izgledaju jako loše i sve su oèi uperene u njegov oporavak jer je i za veèerašnji susret upitan pošto je uganuo zglob protiv Memphisa a još vuèe i ozljedu zgloba. Stoudemire je taj koji bi trebao preuzeti glavnu ulogu dok nema Anthonya no on je ove sezone u lošoj formi. Šut mu je na jedva iznad 40% i to je za jednog krilnog centra poražavajuæa brojka. New York je meðu najlošijim ekipama lige što se tièe postotka šuta, a stiže im Orlando (8-3), ekipa koja je meðu najboljima u ligi što se tièe postotka šuta. Ovo æe im biti èetvrta i posljednja uzastopna gostujuæa utakmica i zasad imaju tri pobjede u nizu što je sjajan uèinak. Dwight Howard je imao sjajnu pomoæ od strane svoje ekipe i Turkoglu, Richardson, Anderson, Reddick i Davis ga nisu iznevjerili na ovo mini-turneji po Zapadu. Magic ima sitnih problema sa ozljedama pa æe tako dva Richardsona, Jason i Quentin biti upitni za veèerašnju utakmicu.

Malu prednost dajemo gostima sa Floride koji su u sjajnoj formi i budu li raspoloženog šuta Knicksima neæe biti lako.

Memphis Grizzlies – Chicago Bulls  19.00

Grizzliesi sigurno pamte još onaj bolan poraz prvog dana 2012. godine kada su stradali u United Centeru sa 40 poena razlike od Bullsa. Od tada su se stvari malo popravile pa su trenutno na 5-6 omjeru. Zadnje dvije pobjede kod kuæe protiv Knicksa i Hornetsa su im sigurno vratile samopouzdanje i spremni su na lov za playoff mjesta. Prva petorka se polako nakon ozljede Randolpha iskristalizirala, glavni igraèi su preuzeli svoje uloge i za Memphis bi trebali slijediti bolji dani jer im i lakši raspored ide na ruku. No do tog lakšeg rasporeda æe morati malo prièekati i odraditi veèeras domaæi ogled protiv Bullsa. Chicago (12-2) dolazi u sjajnoj formi i na 5 su uzastopnih pobjeda. Zadnja je došla dosta teže nego što se oèekivalo u subotu protiv Raptorsa u negledljivoj utakmici sa malo koševa i puno promašenih šuteva. Thibodeau nije uspio odmoriti kljuène igraèe pa su Rose, Boozer i Deng morali odigrati svoju punu minutažu. Isto bi se moglo ponoviti i veèeras jer predviðamo tvrdu i zahtjevnu utakmicu. Kod Memphisa na duže nema Randolpha i Arthura radi ozljede, a za Bullse definitivno neæe igrati Hamilton dok je Watson pod znakom upitnika.

U tvrdoj utakmici gdje bi moglo biti malo koševa dajemo laganu prednost gostima iz razloga što odlièno igraju teške i zahtjevne utakmice a imaju i nešto širu klupu.

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks  20.00

Sixersi (9-3) su na iznenaðujuæem 2. mjestu Istoène konferencije, i to sve zahvaljujuæi sjajnoj igri u svome Wells Fargo Centeru. U pet domaæih utakmica ubilježili su svih pet pobjeda i to sa impresivnom koš-razlikom. U prosjeku su protivnici iz Philadelphije odlazili sa 25 poena minusa. Bucksi su svjesni toga i znaju da im neæe biti lako veèeras. Manjih problema sa ozljedom ima mladi Evan Turner no najvjerojatnije æe biti spreman za veèerašnji susret. Bucksi (4-7) su imali tri dana odmora nakon neugodnog poraza kod Mavericksa od 26 koševa razlike. Andrew Bogut nije nastupao na toj utakmici no za veèerašnje gostovanje bi trebao biti spreman jer bez njega šanse za pobjedu su im drastièno manje. Sa njim na parketu dosad su na omjeru od 4-2 a bez njega na 0-5,

Sixersi su vladari svoga parketa i ne vjerujemo da im Bucksi mogu pokvariti raèune. Trebali bi upisati desetu pobjedu a moglo bi biti manje od 188 poena.

Washington Wizards – Houston Rockets  20.00

Wizardsi (1-11) nakon dva neuspjela okršaja sa Sixersima doèekuju Rocketse koji se izgleda zahuktavaju. Saundersu i njegovim pulenima su oèito porazi puno bliži od pobjeda i trenutno su na novom nizu od tri uzastopna. Philadelphia ih je dobila u dvije utakmice sa ukupnom razlikom od 44 poena i niti u jednom trenutku im Washington nije mogao parirati. Juèer kod kuæe su imali tri raspoložena igraèa, Walla, McGeea i Younga no ostatak ekipe kao da se nije pojavio i to im nije bilo dovoljno za drugu pobjedu. Juèer je najveæi problem bio u izgubljenim loptama a tu je prednjaèio John Wall sa njih èak 8. Iako je ostvario odliène brojke u ostalim rubrikama (19+9+9) takav broj izgubljenih lopti si jedan playmaker ne smije dozvoliti. U goste im stižu Rocketsi (5-7) koji su juèer teškom mukom nakon produžetka izborili kod kuæe pobjedu protiv jakih Blazersa. Dvojac startnih bekova je odigrao sjajnu utakmicu s time da je Kyle Lowry bio jako blizu i triple-double uèinku (33 poena, 9 asistencija, 8 skokova). Puno mu je pomogao i Kevin Martin sa 28 poena. Veèeras ne bi smijeli imati problema protiv Wizardsa pošto imaju puno bolje igraèe i kemiju u momèadi. Za Wizardse najvjerojatnije opet neæe nastupiti po èetvrti put zaredom Andray Blatche dok je kod Rocketsa i dalje upitan Courtney Lee.

Kao što smo veæ napisali, prednost dajemo gostima iz razloga jer su puno bolja ekipa.

Charlotte Bobcats – Cleveland Cavaliers  20.00

Bobcatsi (3-10) su napokon prekinuli niz poraza i u subotu na svome parketu porazili Warriorse 112-100. Prvi start u svojoj karijeri je imao rookie Kemba Walker i odužio se Silasu sa 23 poena, 5 asistencija i 4 skoka. U poèetnoj petorci je zamijenio Boris Diawa koji drži rekord franšize sa 235 uzastopnih poèetaka utakmice. Walker je sa svoje pozicije gurnuo Hendersona na nisko krilo a Thomas je sa Mullensom èinio dvojac pod koševima. Silas je bio primoran napraviti neke promjene u momèadi pošto su Bobcatsi izgledali oèajno i sada æemo vidjeti da li mogu nastaviti tako i pobijediti koju u nizu. Dolaze im Cavaliersi koji unatoè negativnom omjeru (5-6) mogu biti prezadovoljni dosadašnjim dijelom sezone i igrom koju prikazuju. Clevelandu æe ovo biti sedmo uzastopno gostovanje i sigurno jedva èekaju povratak kuæi. Prvi pick drafta Kyrie Irving se prometnuo u najboljeg strijelca ekipe i Byron Scott je dobio igraèa u kojeg može imati puno povjerenje. Bobcatsi i dalje imaju izostanak igraèa kojih nema tijekom veæeg dijela sezone dok Cavaliersi nemaju nikakvih problema sa ozljedama.

Dosta teška utakmica za prognozu, ali mi æemo ipak dati manju prednost gostima koji su dosad prikazali puno bolju igru od domaæina i imaju širu klupu.

New Orleans Hornets – Portland Trail Blazers  21.00

Hornetsi (3-9) se vraæaju kuæi nakon poraza kod Grizzliesa gdje su zabili rekordan broj poena ove sezone (99) ali im to svejedno nije bilo dovoljno za pobjedu. Trenutno su na tri uzastopna poraza i oèito je kako im fale Gordon i Ariza. Prvi je i dalje odsutan dok bi se Ariza mogao vratiti na parket u veèerašnjem susretu. Posebno ih boli omjer od 1-5 kod kuæe i ovo bi im mogao biti šesti uzastopni poraz što se nije dogodilo još od 2006. godine kada su igrali utakmice u Oklahomi. Stižu im Blazersi (7-5) koji su pokazali da su itekako ranjivi. U subotu su im Rocketsi nanijeli treæi poraz u nizu i to se dogodilo nakon produžetka. Nicolas Batum je bio sjajan sa klupe i predvodio je strijelce Portlanda sa 29 poena a skupio je i 8 skokova. Sada æe dobijati puno više minuta jer se ozlijedio startni centar Marcus Camby i izostati æe par utakmica u nizu.

Malenu prednost ipak dajemo gostima radi boljih igraèa i obrane koja æe Hornetse ostaviti na malom broju koševa.

Los Angeles Clippers  –  New jersey Nets  21.30

Los Angeles Clippersi (6-3) su u zadnjoj utakmici pobijedili Lakerse 102:94. Najbolji strijelac i igraè Clippersa je bio Chris Paul koji je zabio 33 poena i šest puta asistirao. Paula je ozljeda stražnje lože sprijeèila da kraj utakmice doèeka na parketu te je upitan današnji  nastup protiv Netsa. Clippersi imaju dosta problema s ozljedama svojih razigravaèa. Eric Bledsoe je veæ duže van terena, a protiv Lakersa nije igrao ni Mo Williams. Chauncey Billups ima problemima s leðima, ali bi trebao igrati. New Jersey (3-10)  je zadnju utakmicu  igrao kod Utah Jazza i izgubio 94:107. Utah je sve veæ riješio  do poluvremena na koje su otišli sa 17 poena prednosti. Kris Humphries postigao je 18 poena i uhvatio 10 lopti. Ponovo je problema sa šutom imao Deron Williams – 16 koševa (3/15 iz igre). Zanimljivo, Netsi su sve svoje pobjede ove sezone ostvarili na gostovanjima.

Domaæini su veliki favoriti u ovoj utakmici i New Jersey æe teško do nove gostujuæe pobjede.

Atlanta Hawks  – Toronto Raptors  22.00

Iako su ostali bez Ala Horforda, Hawksi (9-4) nastavljaju pobjeðivati. Nakon što su u èetvrtak sa 30 poena razlike razbili Bobcatse, u subotu su bili bolji od Timberwolvesa 93:91, u utakmici u kojoj su nadoknadili prednost gostiju od 18 poena iz treæe èetvrtine.  Najbolji je bio Joe Johnson s 25 poena, dok je Jeff Teague dodao 20 poena i 10 asistencija. Raptorsi (4-9) su odigrali posljednje dvije utakmice bez Bargnanija i to nije izgledalo najbolje. Oèekivano su upisali dva poraza, u posljednjoj utakmici protiv Chicago Bullsa su izgubili rezultatom 77:64. DeRozan je završio utakmicu s 15 poena, koliko je postigao i Barbosa. Raptorsima slijedi par teških utakmica. Nakon Atlante idu u Boston, pa doèekuju Portland, nakon èega kreæu na Zapadnu turneju.

Ako Bargnani propusti veèerašnji susret za oèekivati je da Atlanta upiše svoju treæu uzastopnu pobjedu, a Toronto peti uzastopni poraz. Vrijedi probati neki hendikep na domaæine.

Boston Celtics  – Oklahoma Thunder  02.00

Serija poraza Celticsa (4-7) se nastavlja, a ako nastave s igrom kakvu su prikazali u prošlim susretima, teško æe je prekinuti  veèeras. Ako izgube bit æe to prva serija od pet poraza u nešto više od èetiri sezone otkad je velika trojka na okupu.  Zadnje su upisali poraz kod Indiana Pacersa koji su bili bolji 97:83. Kevin Garnett i Paul Pierce su zabili po 21 koš, no ostatak momèadi je podbacio. Oklahoma Thunder (11-2) nije imala previše problema protiv New York Knicksa koji su bili bez Carmela Anthonyja. Svoju šestu pobjedu u nizu ostvarili su rezultatom 104:92. Oklahoma je dvije minute prije kraja treæe èetvrtine vodila 90:59 šutirajuæi 57,4%. Zamjene nisu odigrale na razini startera pa su u posljednjoj dionici postigli svega 12 poena. Najbolji su bili Durant s 28 koševa i  Harden s 24.

Bez obzira na trenutnu formu, prednost dajemo Bostonu koji ipak igra u svom TD Gardenu. Ova utakmica bi mogla preko zadane granice poena.

Minnesota Timberwolves  –  Sacramento Kings  02.00

Minnesota (4-8) je nakon solidnog poèetka zaredala s malo lošijim rezultatima. Od zadnje èetiri utakmice izgubili su tri, no dosta su na to utjecale ozljede J.J.Baree i Michaela Beasleya èiji su nastupi i danas upitni. Zadnju utakmicu su gostovali kod Atlanta Hawksa i imali 18 poena prednosti, no nedostatak koncentracije/iskustva ih je koštao pobjede. Najbolji kao i inaèe je bio Kevin Love s 30 koševa i 13 skokova, a dobar je bio i Ricky Rubio sa 18 koševa i 12 asistencija.  Sacramento Kingsi    (4-9) su zadnju utakmicu gostovali kod aktualnih prvaka Dallas Mavericksa i upisali katastrofalan poraz od 60:99. Ukupan šut im je bio mizernih 25 posto, a najbolji strijelac je bio Marcus Thornton sa 14 koševa. Žele li danas do pozitivnog rezultata morat æe puno bolje odigrati.

Prednost Minnesoti koja kod kuæe pruža solidne partije (dobili Dallas i San Antonio), dok Sacramento u gostima izgleda vrlo loše.

Los Angeles Lakers  –  Dallas Mavericks   04.30

Dvoboj dana se igra u Los Angelesu gdje se sastaju osvajaèi zadnja tri NBA finala. Los Angeles Lakersi (9-5) su zadnju utakmicu „glumili“ goste u svojoj dvorani protiv Los Angeles Clippersa i tu utakmicu izgubili 102:94. Na poluvremenu su zaostajali 11 razlike, no pred kraj 3. èetvrtine su došli samo na -2, ali nakon toga u vodstvo nisu došli. Kobe Bryant je i 4.utakmicu zaredom išao preko granice od 40 poena i zabio 42 koša (ukupan šut 14/28). Dobri su bili Gasol i Bynum koji su kombinirano zabili 26 koševa i skoèili 26 puta. Danas im u goste dolazi Dallas (8-5) koji se nakon lošeg poèetka sezone  polako uigrava i trenutno ima 5 pobjeda zaredom. Zadnju su upisali kod kuæe protiv slabih Sacramento Kingsa 99:60. Najbolji strijelac je bio Jason Terry s 21 košem, dok je  Dirk Nowitzki odigrao samo 20 minuta i upisao 14 koševa. Svi igraèi Dallasa koji su bili u zapisniku su upisali nastup.

Los Angeles Lakersi su dosad bili uvjerljivi na svom terenu i danas im dajemo prednost pred aktualnim prvacima. Kobe Bryant je trenutno u najboljoj formi od svih NBA igraèa i on bi trebao biti prevaga u današnjem susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE