Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma nastavlja dominirati, oslabljeni Spursi bolji od Warriorsa

U noći s četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice regularne sezone NBA lige, a sastali su se Oklahoma i Chicago Bullsi, te Golden State Warriorsi i San Antonio Spursi. Kako se Spursi nalaze u periodu kada će odigrati sedam utakmica u deset dana Gregg Popovich odlučio je odmarati Tim Duncana i Manu Ginobilija, dok su Bullsi bili već standardno desetkovani. Odličnom partijom istaknuo se Kevin Durant, kao i dvojac Golden Statea, Stephan Curry i David Lee.

Trinaest pobjeda na domaćem terenu u isto toliko odigranih utakmica, osmi uzastopni trijumf i šesnaesta pobjeda u zadnjih sedamnaest utakmica, impresivna je statistika kojom se mogu pohvaliti igrači Oklahome City Thundera. Nova žrtva bili su Chicago Bullsi, koji su uz već dobro znani izostanak Derricka Rose, u ovom duelu bili bez Luola Denga, a tijekom susreta ozlijedio im se i Jimmy Butler. U takvoj visoka linija Bullsa morala je obaviti većinu posla, predvodio ih je Joakim Noah s 23 poena i 12 skokova, a odlično je minutažu iskoristio i Taj Gibson upisavši 16 koševa, šest skokova, tri asistencije i po dvije ukradene lopte i blokade. Pojačanje na poziciji razigravača, s obzirom na to da je i Kirk Hinrich povrijeđen, bilo je neophodno, Bullsi su doveli D.J. Augustina, koji se za sada dobro snalazi, a Oklahomi je ubacio 15 poena i podijelio pet asistencija. S druge strane ubojiti dvojac domaćeg sastava, Russell Westbrook i Kevin Durant ubacio je 52 poena, a priključio im se Reggie Jackson s 18 poena. Durant je predvodio strijelce u okršaju s 32 poena, a dodao je tome devet skokova i šest asistencija, dok je Westbrook zabilježio još jedan double – double s 20 poena i 10 asistencija. Odlična obrana Oklahome zadržala je Bullse na svega 37 posto šuta, a tim segmentom igre iznimno zadovoljan je bio i trener Scott Brooks, s obzirom na to da su prisili Bullse na 17 izgubljenih lopti i iskažnjavali ih s 26 koševa u kontri. Susret je završio rezultatom 107:95, najveća prednost Oklahome bila je 19 poena, dok gostujući sastav nije vodio niti u jednom trenutku.

U kasnijem terminu Golden State Warriorsi su ugostili oslabljenje San Antonio Spurse, koji su bili bez ozlijeđenog Tony Parkera, a trener Popovich odlučio je odmarati Duncana i Ginobilija, kako on to najviše voli, u utakmici na nacionalnoj televiziji. Takvu situaciju najbolje je iskoristio Patty Mills, ubacivši 20 poena i to zanimljivo po šesti puta u karijeri, od čega četvrti puta Warriorsima. Fantastično je odigrao i Marco Belinelli zabilježivši 28 poena, a posebno je raspoložen bio u trećem periodu, dok je standardno dobar bio Kawhi Leonard s 21 poenom i uz 10 uhvaćenih skokova. S druge strane odlično je odigrao David Lee s 32 poena i 13 skokova, kao i Stephan Curry s 30 poena i 15 asistencija. Ostatak momčadi poprilično se mučio, netipično loše su šutirali za tri poena i izgubili su čak 24 lopte, što su Spursi kaznili s 23 koša u kontri. Odlučujući trenutak u utakmici dogodio se 2.7 sekunde prije kraja kada je Thiago Splitter, nakon skoka u napadu donio Spursima odlučujuću prednost. Trener Spursa pohvalio je igrače koji su odlično iskoristili svoju priliku i pokazali da se mogu nositi s ostatkom lige i bez vodećeg trojica. Mark Jackson, nije bio sličnog raspoloženja, naglasio je problem s izgubljenim loptama i činjenicu kako su tako dali priliku Spursima da ostanu u susretu. Prilično jasan bio je i Andrew Bogut s izjavom da se takve utakmice ne gube i točka.

NBA rezultati, 19. prosinac:

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 107:95

Golden State Warriors –  San Antonio Spurs 102:104

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE