Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma pobjedom osigurala dvoboj s Dallasom

Oklahoma City se plasirala u konferencijsko finale nakon uvjerljive pobjede u odluèujuæoj, sedmoj utakmici protiv Memphis Grizzliesa, gdje ih veæ neko vrijeme èekaju Dallas Mavericksi.

Kevin Durant je prije dva dana odigrao možda i najgoru utakmicu u doigravanju. Igraèi Memphisa zaustavili su ga na samo 11 koševa, ali što je važnije, onemoguæavali su mu doæi do šuta, a Durantu zadali neprospavanu noæ. Zbog toga veliki broj šuteva je uzimao Russell Westbrook,  no u ovoj utakmici nije bilo tako.

Kevin Durant je bio nezaustavljiv, shvatio je na koji naèin ga èuvaju igraèi Memphisa te je sa 39 koševa bio najuèinkovitiji igraè svoje momèadi. Sve što je pomislio napraviti polazilo mu je za rukom. Trice, nemoguæi šutevi, blokade… S druge strane Westbrook je napravio veliki zaokret. Umjesto velikog broja ispucanih lopti, koncentrirao se na druge stvari. Tako je Russell ostvario prvi triple–double uèinak u sedmoj utakmici doigravanja nakon Scottieja Pippena 1992. godine. Ostvario je 14 koševa, 14 asistencija te 10 skokova. Pomogao im je James Harden sa 17 koševa

Utakmica je poèela poprilièno nervozno, vidjelo se odmah kolika je važnost utakmice. Meðutim, igra se ipak odigravala u poprilièno brzom ritmu, ali sa dosta pogrešaka i sa lošim postotkom šuta. Oèito su obje ekipe dosta potrošene nakon iscrpljujuæe serije u kojoj se igralo i nekoliko produžetaka.

Nakon što je Oklahoma dobila prvu èetvrtinu sa èetiri pogotka razlike, ulaskom igraèa s klupe, ponajprije Jamesa Hardena i Erika Maynora dolaze do prednosti od 13 pogodaka. Takoðer je odlièno prvo poluvrijeme odigrao Kevin Durant koji je postigao 18 koševa. S druge strane, potpuno je izostao uèinak s klupe igraèa Memphisa koji su postigli samo šest koševa.

Ipak, Memphis u dobrom ritmu završava poluvrijeme, ponajprije sa koševima Mike Conleya koji je skupio 11 u prvom dijelu, te Memphis ipak dolazi do prihvatljivog zaostatka. Zanimljivo da su obje èetvrtine završile identiènim rezultatom.

U drugom poluvremenu budi se Zach Randolph koji postiže veæinu koševa Memphisa u nastavku, ali što je i puno važnije polako se poboljšava postotak šuta, a Memphis smanjuje zaostatak te su tricom Conleya stigli do samo tri poena zaostatka.

Ipak, veèeras je nemoguæe zaustaviti Duranta koji svojim koševima odgovara na izazov. U vrlo kratkom razdoblju je postigao deset koševa, a OKC otišao na 15 koševa razlike. Do kraja èetvrtine veliki doprinos ponovno je dao Harden koji je u dvije minute postigao tri trice a Oklahoma odlazi na predah sa 14 poena prednosti. Oklahoma je odigrala odliènih posljednjih pet minuta treæe èetvrtine, jer nakon što se Memphis približio, veliko serijom stvaraju prednost, koja je presudila utakmicu.

U posljednjoj èetvrtini Oklahoma je održavala prednost, ne dopuštajuæi Memphisu da ostvari povratak kao u prošloj utakmici.

Mike Conley je za poražene postigao 18 koševa, a Zach Randolph 17 koševa

Latest Posts

NE PROPUSTITE