Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma pokazala snagu protiv Orlanda

Prve utakmice nove NBA sezone odigrale su ekipe Oklahome i Orlanda. Oklahoma je susret kontrolirala od kraja prve èetvrtine i uspjela doæi do uvjerljive pobjede uz veoma dobru igru na parketu.

Orlando i Oklahoma vatreno su otvorili utakmicu, posebice Orlando koji je veæ nakon 4 minute igre na svome kontu imao upisanih 18 poena. Ali nakon toga su malo zastali, ili toènije reèeno Oklahoma je nešto bolje zaigrala obranu, uspjela zaustaviti nekoliko napada i iz brzih protuudara izjednaèiti i preuzeti prednost. James Harden (19 poena, 6 skokova) je krajem prve èetvrtine pogodio 5 slobodnih bacanja za vodstvo domaæina 27:22.

U drugoj èetvrtini Oklahoma je pokazala zašto je možda i najveæi favorit za osvajanje Zapadne konferencije. Igrali su oku ugodnu košarku, s dobrim protokom lopte i brzim poentiranjem nakon zaustavljanja protivnièkog napada. Opasnost po koš Orlanda prijetila je sa svih strana a prednjaèio je najbolji strijelac lige posljednje dvije godine, Kevin Durant (30 poena, 6 asistencija, 5 skokova) koji je do poluvremena sakupio 14 poena. Na veliki odmor otišlo se sa prednošæu Oklahome 55:41.

Orlando nešto bolje otvara drugo poluvrijeme i koristi opuštanje u redovima Oklahome da se približi na 10 poena razlike, ali ubrzo nakon toga Oklahoma ponovno uzima stvari u svoje ruke i polako poveæavaju prednost. Durant i Westbrook poentirali su dok je poèetna petorka bila u igri a to je nastavio raditi James Harden s rezervnim igraèima tako da je prednost Oklahome na kraju treæe èetvrtine iznosila 18 poena.

Posljednja èetvrtina svela se na odraðivanje posla jer je bilo jasno da Orlando ne može napraviti preokret. Oklahoma je upisala oèekivanu pobjedu dok za Orlando slijede teški dani jer moraju pokušati nagovoriti Howarda na ostanak, a ukoliko on to ne bude htio pokušat æe ga razmijeniti kako bi dobili što bolje igraèe za uzvrat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE