Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma pokušava dovršiti posao, nova rovovska bitka Celticsa i Sixersa

Nova dva susreta oèekuju nas veèeras u drugom krugu doigravanja NBA lige. Na Istoku su Boston i Philadelphia poravnani što se tièe pobjeda, svaka ekipa slavila je po dva puta i ulazi se u ritam kada se za svaku utakmicu mijenja domaæin. U TD Gardenu æe Boston pokušati doæi do treæe pobjede i tako se primaæi na samo korak do prolaska u finale konferencije, no 76ersi su pokazali da odliènom igrom u obrani mogu zaustaviti sve momèadi tako da nas oèekuje još jedan zanimljiv dvoboj izmeðu ove dvije ekipe. Nakon njih gledat æemo atraktivniju utakmicu što se tièe broja poena, Oklahoma æe pred svojim navijaèima pokušati dovršiti posao protiv Lakersa koji igraju promjenjivo cijelu seriju i bit æe zanimljivo vidjeti u kojem æe se izdanju noæas pojaviti.

Boston Celtics  – Philadelphia 76ers  (2-2)  01.00

Nakon lagane pobjede Bostona u treæoj utakmici  u èetvrtoj je sve mirisalo na isto, no tako nisu mislili igraèi Philadelphije. Sixersi su izjednaèili seriju pobjedom od 92:83.  Prva èetvrtina je završila 24:12 za Boston, a Philadelphia se poèetkom druge dionice približila na zaostatak od šest koševa, ali je ponovno upala u krizu i raspoloženi gosti su se još jednom odvojili na veliku prednost. Rezultat na poluvremenu bio 46:31. U nastavku je prednost narasla do najveæih 18 razlike, ali onda su se probudili domaæini te se u zadnju èetvrtinu ušlo sa samo 63:59 za Celticse. Boston je loše krenuo i u posljednju èetvrtinu pa su domaæi nakon minutu i pol igre izjednaèili na 63:63, a prvo vodstvo na utakmici donio im je Jodie Meeks svojom jedinom tricom. Minutu i pol prije kraja rezultat je bio 83:83, a do kraja su domaæini napravili seriju 9:0 i izjednaèili seriju. Najzaslužniji za to su Andre Iguodala i Evan Turner s po 16 koševa, dok su kod poraženih Celticsa najraspoloženiji bili Paul Pierce s 24 koša, te Rajon Rondo s 15 koševa i 15 asistencija.

Oèekujemo pobjedu Bostona koji bi trebao otiæi u Philadelphiju s prvom meè loptom.

Oklahoma City Thunder – Los Angeles Lakers  (3-1)  03.30

Thunderi se vraæaju u svoju Oklahomu sa zacrtanim ciljem od jedne pobjede u Staples Centru. Sada su u poziciji da im treba samo jedna pobjeda i veæ veèeras æe imati meè loptu odnosno sjajnu priliku da pred svojim navijaèima zakljuèe seriju. U konferencijskom finalu ih veæ èekaju Spursi pa im je sigurno i u glavi što ranije se plasirati i uzeti koji dan odmora više. Westbrook i Durant su opet imali briljantnu veèer pa su tako kombinirano ubilježili 68 poena od 103 ukupno. Cijela ekipa je u toj zadnjoj utakmici šutirala preko 49% i u zadnjim minutama su ponovno bili prisebniji (Durant pogotovo) i na kraju slavili. Lakersi mogu opet žaliti pošto je serija uistinu lako mogla biti 3-1 u njihovom vodstvu. Oèito je kako ne znaju iskontrolirati utakmicu do kraja protiv Oklahome i to æe ih izgleda koštati plasmana. Iako Bryant statistièki igra sjajno znamo da to nije najveæa snaga Jezerèana pa je opet prozvao ovaj put Gasola radi manjka agresivnosti što bi moglo uroditi plodom jer su ga dosad uvijek on i Bynum  poslušali te u prvoj sljedeæoj odigrali na razini. Mike Brown je svjestan da mu je ovo èak možda i posljednja utakmica na klupi velikana iz Los Angelesa pošto mu mnogi kritièari serviraju otkaz pa æe biti zanimljivo vidjeti što æe njegovi igraèi uèiniti po tom pitanju.

Iako su Lakersi pokazali da se mogu nositi s Oklahomom lošim reakcijama u kljuènim trenucima su se doveli u bezizlaznu situaciju i veèeras æe najvjerojatnije pokleknuti i završiti ovu sezonu. Pobjeda Oklahome je naizgled sigurna oklada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE