Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma poslala Hardena u Houston

Svega nekoliko dana uoèi poèetka nove sezone u NBA ligi dogodila se velika razmjena igraèa na relaciji Oklahoma City – Houston. U glavnoj je ulozi bio James Harden.

Uprava Thundera nije uspjela dogovoriti produljenje ugovora s najboljim ”šestim” igraèem lige i na koncu ga je odluèila poslati u Houston. Osim 23-godišnjeg, 196 centimetara visokog  beka, meðu Rocketse su poslani i Cole Aldrich, Daequan Cook i Lazar Hayward. U Oklahoma City, pak, kao najveæa zvijezda dolazi Kevin Martin, a uz njega su se Rocketsi odrekli i mlade nade Jeremyja Lamba, te dva buduæa izbora prve runde drafta i jednog picka druge runde.

“Nismo uspjeli postiæi dogovor s Jamesom i zato smo se odluèili na razmjenu u kojoj smo iskoristili priliku za dovoðenje igraèa Kevinova kalibra, mladog talenta Jeremyja te izbora na draftu, što æe nam biti važno u ostvarenju cilja stvaranja održive momèadi”, stoji u priopæenju prošlosezonskih finalista najjaèe svjetske košarkaške lige.

Harden je u prošloj sezoni imao prosjek od 16,8 poena, 4,1 skoka i 3,7 asistencija, a s amerièkom je reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlatnu medalju. Kevin Martin (29) je, pak, prije Houstona igrao šest godina za Sacramento. Prošle je sezone bio na prosjeku od 17,1 poena i 2,8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE