Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma: Nastavak u istom tonu

Oklahoma City Thunder, sa prosjekom godina igraèa od 24,22, trenutno je treæa najmlaða ekipa u NBA ligi, nakon Minnesota Timberwolvesa i Memphis Grizzliesa, a mogla bi preuzeti prvo mjesto ukoliko se glasine da æe ih njihov centar, 34 -godišnji Nazr Mohammed, napustiti prije poèetka sezone pokažu istinitima. Kao i Grizzliesima i Timberwolvesima, Thunderu je takoðer potreban jedan ili više starijih igraèa s klupe koji æe  svojim iskustvom sprijeèiti da ne pobijede sami sebe – ovo se uglavnom odnosi na Westbrooka, koji  koliko god bio brz, eksplozivan i kvalitetan razigravaè, ponekad jednostavno izgori u želji da napravi pravu stvar. Osim iskustva, Thunderu treba još malo visine pod reketom. Na prvu zvuèi èudno, ali Ibaka nije ni upola dobar u napadu kao u obrani, a Perkins ne može sam, u Celticsima je takoðer uvijek  imao kvalitetnu ispomoæ.

Zaštiæeni:
Daequan Cook

Jedini zaštiæeni slobodni igraè na rosteru Thundera, Daequan Cook, krajem lipnja primio je qualifying offer od Thundera, koji æe vjerojatno i prihvatiti i ostati u Oklahomi. Nije dio poèetne petorke, ali sve èešæe ulazi u utakmice i napreduje što se najbolje vidi po njegovoj rastuæoj statistici.

Nezaštiæeni:
/

Thunder ove sezone nema nezaštiæenih slobodnih igraèa.

Igraèi pod ugovorom:
Kevin Durant,  Kendrick Perkins, James Harden, Russell Westbrook,  Nate Robinson, Nazr Mohammed, Thabo Sefolosha, Nick Collison, Daequan Cook, Cole Aldrich, Eric Maynor,  BJ Mullens, Serge Ibaka, Royal Ivey, Robert Vaden

U globalu, momèad Thundera ima sve pozicije dobro pokrivene, osim što im fali neki klasièan, visoki  i raznovrsni centar. Collison i Aldrich su više defenzivni centri, treba im netko moæan u napadu osim Perkinsa. Ibaka je sjajan veæ sad, jako atletièan, ima osjeæaj za skok, ali i puno neiskorištenog potencijala. O Durantu ne treba pisati previše, s njim imaju ugovor do sezone 2015/16, s Perkinsom sezonu manje. Russell Westbrook iduæe sezone postaje zaštiæeni slobodni igraè i najpametnije bi mu bilo ponuditi bolji ugovor,  jer æe za njega sigurno biti zainteresirane brojne momèadi ukoliko izaðe na free market. Nate Robinson iduæe sezone postaje nezaštiæeni igraè i iako atraktivan, ne isplati mu se ponuditi novi ugovor u momèadi s kvalitetnim, a mlaðim i jeftinijim opcijama na poziciji razigravaèa.

Kandidat za otpis :
/

Ova mlada momèad ima pametno posložen roster, sa možda najboljim omjerom dobivenog i uloženog, odnosno bez preplaæenih igraèa.

Durant se veæ prometnuo u superzvijezdu lige, a Perkins je svoj ugovor donio iz Celticsa, no veæ u doigravanju  se poèeo isplaæivati. Westbrook se i nije pretjerano iskazao u doigravanju, ali to treba pripisati iskljuèivo neiskustvu i nesavladivoj želji za dokazivanjem, što su zapravo osobine koje  se mogu generalizirati na èitavu momèad, ali nikako  u negativnom kontekstu.  Uparite ih s dosad prikazanim i  vidjet æete zašto æe po mnogima baš oni u nadolazeæim godinama grmjeti i tutnjati ligom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE