Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma “razbila” Rocketse, Warriorsi slavili u produžetku

Sinoć je odigrano pet susreta u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta te smo gledali nekoliko zanimljivih dvoboja. Warriorsima je bio potreban produžetak za pobjedu nad Cavaliersima, Spursi su tek u završnici “slomili” Kingse, dok je Oklahoma neočekivano lako svladala Houston.

I u drugoj utakmici od nove ozljede Russella Westbrooka, Oklahoma je uspjela doći do pobjede. I to kakve pobjede, sa 117:86 svladali su Houston Rocketse, ekipu koja s vremena na vrijeme odigra katastrofalno poput sinoć. Košarkaši Oklahome od prve su minute preuzeli vodeću riječ na utakmici i na krilima Kevina Duranta tijekom cijelog susreta malo po malo povećavali svoju prednost. Ovo je Thunderu 12. pobjeda u zadnjih 13 susreta te 20. u zadnja 22. Trenutno su na omjeru 25-5, što je najbolji omjer pobjeda i poraza u cijeloj ligi.

Durant je ubacio 33 poena uz 13 skokova i 5 asistencija, a utakmicu karijere odigrao je Jeremy Lamb koji je zabio 22 poena, uz po 5 skokova i asistencija. Westbrookova zamjena, Reggie Jackson, upisao je 16 poena i 8 asistencija. Rocketse je sa 17 poena predvodio Aaron Brooks, dok su razočarali glavni igrači, James Harden ubacio je 8 poena (šut 2/9), a Dwight Howard 9 (šut 4/13).

Sacramento Kingsi su nakon pobjede protiv Miamija bili blizu pobjede i protiv Spursa, ali to se ipak nije dogodilo. Dobro su se Kingsi držali tijekom utakmice te su imali šest poena prednosti na ulasku u zadnju četvrtinu, ali nisu izdržali. Manu Ginobili pogodio je dvije uzastopne trice za izjednačenje tri minute prije kraja, a nakon koša Duncana, zabio je i Tony Parker tricu za šest poena prednosti 50 sekundi prije kraja, što je značilo i da je utakmica riješena. Kingsi nisu mogli pronaći načina kako postići koš u zadnje tri i pol minute, kada su ubacili samo dva poena.

Ginobili je odigrao sjajnu utakmicu s 28 poena, Parker ih je pridodao 22, a Duncan 17, uz 13 skokova. Kingse je predvodio DeMarcus Cousins s 29 poena i 14 skokova, Isaiah Thomas postigao je 27 poena i 9 asistencija, a Rudy Gay 24 poena i 9 skokova.

Jedini produžetak večeri vidjeli smo u Clevelandu, gdje su domaćini izgubili od Golden State Warriorsa sa 104:108. Cavsi su bili u prednosti kroz prve tri četvrtine, nakon čega se momčadi često izmjenjuju u vodstvu i ulazi se u neizvjesnu završnicu. Produžetak je Cavaliersima izborio Kyrie Irving, koji je pogodio tešku tricu preko Klaya Thompsona devet sekundi prije kraja. Imao je Stephen Curry na drugoj strani priliku za pobjedu, ali njegov prodor u reket nije bio uspješan. Iskupio se Curry u produžetku, gdje je pogodio šut 13 sekundi prije kraja za prednost od četiri poena i, kako se ispostavilo, konačan rezultat.

Ubacio je Curry 29 poena uz 11 asistencija i 9 skokova, David Lee upisao je 19 poena, a Thompson 16. Irving je na drugoj strani postigao 27 poena i podijelio 9 asistencija, dok su po 17 poena ubacili Tristan Thompson i C.J. Miles.

Philadelphia je protiv Lakersa došla do svoje tek druge gostujuće pobjede sezone slavljem 111:104. Do pobjede ih je vodio Thaddeus Young s 25 poena i 9 skokova, Evan Turner upisao je 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a Spencer Hawes 19 poena i 8 skokova. Najbolji kod Lakersa bio je Nick Young s 26 poena, ali opet im se jedan igrač ozlijedio, Xavier Henry je nakon samo četiri minute na parketu napustio utakmicu zbog ozljede koljena te se svi navijači ekipe nadaju da ovo nije još jedna značajnija ozljeda njihovih igrača.

Orlando je kod kuće, rezultatom 109:102 svladao Atlantu koja se mora naviknuti na igru bez Ala Horforda, koji će vrlo vjerojatno propustiti ostatak sezone. Arron Afflalo predvodio je Magic s 21 poenom, 17 poena upisao je Tobias Harris a po 16 su postigli Glen Davis i Nikola Vučević. Jeff Teague bio je najbolji kod poraženih s 22 poena i 8 asistencija, dok je Lou Williams upisao 18 poena.

NBA rezultati, 29. prosinac:

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 104:108
Orlando Magic – Atlanta Hawks 109:102
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 117:86
San Antonio Spurs – Sacramento Kings 112:104
Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers 104:111

Latest Posts

NE PROPUSTITE