Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma sjajnim drugim poluvremenom prošla u Finale

Oklahoma City Thunder postala je tek treæa košarkaška momèad u povijesti NBA lige koja je zaostatak od 0-2 u finalnoj seriji konferencije preokrenula u 4-2.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (34)
  • Asistencije: Tony Parker (12)
  • Skokovi: Kevin Durant (14)
  • Ukradene lopte: Stephen Jackson (2)
  • Blokade: Kevin Durant (2)

San Antonio Spursi su do “juèer” imali 20 uzastopnih pobjeda, da bi u noæi sa srijede na èetvrtak doživjeli èetvrti uzastopni poraz, odnosno eliminaciju, nakon što su imali +18. Sve što su Spursi marljivo gradili tijekom cijele sezone raspalo se u svega tjedan dana.

Kevin Durant, koji je po prvi puta ove sezone odigrao svih 48 minuta utakmice, ubacio je 34 poena i uhvatio 14 lopti pod obruèima za pobjedu Thundera 107:99. Èak i prije nego se èula sirena za kraj utakmice, Durant je bio u zagrljaju svoje majke i brata.

“Ne želim uzimati ove trenutke zdravo za gotovo. Svjestan sam da je ovo ipak samo jedan korak bliže ostvarenju naših snova. Ali, osjeæaj je jako dobar”, rekao je najbolji igraè finalne serije Zapadne konferencije.

Tim Duncan je za teksašku veteransku momèad ubacio 25 poena i sakupio 14 skokova, meðutim, nije bilo dovoljno.

“Ovo je jako razoèaravajuæe. Èinilo se kao da im sudac svira svaki prekršaj. Mi smo igrali èvrstu obranu, a zviždaljka nije prestajala fuækati”, komentirao je vidno razoèarani Duncan.

Inaèe, Thunder je imao 13 slobodnih bacanja više od Spursa (31-18).

Thunder æe u utorak zaigrati u svojem prvom velikom finalu NBA lige od 1996. godine, još otkad je klub bio lociran u Seattlu, a zvao se SuperSonics. Sve to zvuèi nestvarno ako se zna da je Thunder do prije svega tri godine u sezonu krenuo omjerom 3-29 – najgorim u povijesti NBA lige!

Oklahoma City æe protivnika u velikom finalu saznati veæ možda ovog èetvrtka nakon što svoju, takoðer šestu, utakmicu odigraju Boston Celticsi i Miami Heat. Naime, Boston vodi u toj seriji 3-2 i ima prednost domaæeg parketa u utakmici broj šest.

Latest Posts

NE PROPUSTITE