Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma u finalu Zapada, Boston korak od finala Istoka

Košarkaši Oklahoma Cityja izborili su finale Zapadne konferencije 4-1 pobjedom nad Los Angeles Lakersima u polufinalnoj seriji, dok Boston Celticse na Istoku samo jedna pobjeda dijeli od finala.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (42)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Pau Gasol (16)
  • Ukradene lopte: Andre Iguodala (3)
  • Blokade: Greg Stiemsma (3)

Thunder je utakmicu prelomio krajem treæe i poèetkom èetvrte èetvrtine. Prvo su krajem treæe napravili seriju 14-3, da bi poèetkom zadnje dionice zabili prvih deset koševa ne primivši niti jedan. U ovom potonjem dijelu Kevin Durant je zabio dvije trice za vodstvo domaæima 93:77.

Russell Westbrook predvodio je Thunder s 28 koševa, dok je Durant dodao 25 koševa uz 10 skokova. Jedini preostali dvoznamenkasti igraè Thundera bio je James Harden sa 17 koševa, uz kojih je upisao i 8 skokova. Lakersima nisu pomogla ni 42 koša Kobea Bryanta (13. put u doigravanju da je zabio 40 ili više koševa, op.a.), kao niti double-double uèinak Paua Gasola (14 koševa i 16 skokova). No, valja reæi da je španjolski centar imao vrlo slab postotak šuta (5-14).

Oklahoma City je 2010. godine eliminiran iz doigravanja od Lakersa, 2011. godine od Dallasa, a spomenutih su godina obje momèadi koje su ih izbacile otišle do kraja i osvojile naslov. Jedini prethodni put kada je klub igrao u uzastopnim konferencijskim finalima bio je izmeðu 1978. i 1980., dok je stolovao u Seattleu.

U finalu Zapada Oklahoma City èeka okršaj protiv San Antonija, momèadi koja je u seriji od 18 uzastopnih pobjeda. Prva utakmica serije igra se u nedjelju u San Antoniju.

U polufinalu Istoka Boston Celticsi su na domaæem parketu savladali Philadelphia 76erse 101:85 i sada vode u seriji 3-2. Ime junaka pobjede “Kelta” je Brandon Bass. Zabio je ovaj krilni centar 27 koševa, od èega èak 18 u treæoj èetvrtini, èime je izjednaèio svoj rekord karijere (iz regularnog dijela sezone, op.a.) prema broju ubaèaja. Bassovih 18 koševa u treæoj èetvrtini najviše je od jednog igraèa u pojedinoj èetvrtini u ovosezonskom doigravanju. Prethodno je najbolji uèinak držao LeBron James, koji je u posljednjoj èetvrtini treæe utakmice protiv New York Knicksa zabio 17.

Kevin Garnett ubacio je 20 koševa, Rajon Rondo zabio je 13 uz 14 asistencija, dok je Paul Pierce zabio 16 u pobjedi Celticsa koji sada imaju priliku proæi u finale pobijede li u srijedu naveèer u šestoj utakmici u Philadelphiji.

Imali su 76ersi prednost od šest koševa poèetkom treæe èetvrtine prije negoli su Celticsi serijom 14-2 preuzeli kontrolu. U završne tri minute treæe èetvrtine Celticsi su napravili seriju 10-2, a u posljednjoj èetvrtini su zabili 16 od prva 22 koša.

Poražene 76erse predvodio je Elton Brand s 19 koševa, dok je double-double uèinak od 11 koševa i 10 skokova ostvario Evan Turner.

Latest Posts

NE PROPUSTITE