Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma ugošæuje Miami, Memphis po osvetu kod Lakersa

Za danas na rasporedu imamo osam utakmica a praznik za oèi æe svakako biti dvoboj Oklahome i Miamija, njihov prvi ove sezone. Sigurno æe biti zanimljivo i na susretima Minnesota – Denver te L.A. Lakers – Memphis. U San Antoniju æe gostovati Philadelphia a za 12. poziciju Zapada æe se boriti Golden State kod Portlanda.

Cleveland Cavaliers – Phoenix Suns  21.00

Bit æe ovo drugi i posljednji susret ove dvije ekipe. U prvom je dosta iznenaðujuæe slavio Cleveland u Phoenixu sa 101:90, no tada su Sunsi izgledali puno slabije nego što su sad. Cavaliersi (17-28) imaju èak 11 poraza u posljednjih 15 utakmica. Zadnji se dogodio prekjuèer u Orlandu gdje su ubilježili samo 80 poena u primili 93. Iako je zakazao i šut najviše krivice se treba svaliti na same igraèe gdje su imali slabi protok lopte i samo 10 asistencija. Veèeras smo uvjereni kako æe ih biti više jer Sunsi igraju otvoreno dok æe najzanimljiviji okršaj veèeri biti izmeðu sjajnog rookieja Irvinga i veterana Nasha koji još uvijek iz veèeri u veèer prikazuje svu raskoš svog talenta. Sunsi (24-24) su prije dva dana došli do pobjede u Indiani nakon što su prethodno pretrpjeli dva poraza od ekipa sa Floride. U sjajnoj pobjedi od 113:111 su briljirali Gortat i Hill sa 23 odnosno 22 poena dok svakako treba posebno pohvaliti briljantnog Nasha koji je uz 12 poena podijelio 17 asistencija i suvereno drži prvu poziciju lige što se tog segmenta igre tièe. Poslije veèerašnje utakmice se vraæaju kuæi gdje ih oèekuju utakmice protiv ekipa sa Zapadne konferencije i to protiv izravnih konkurenata za play-off.

Iako su Cavaliersi veæ jednom slavili nad Sunsima ove sezone prednost dajemo gostima koji su sada puno bolja i ozbiljnija momèad nego što su tada bili.

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets  21.30

Prije nešto više od mjesec dana ove dvije ekipe su nam pružile sjajnu utakmicu gdje su Nuggetsi na svome parketu slavili 103:101. Tada je bio kljuèan igraè Denvera Al Harrington sa 31 ubaèenim poenom. Domaæini su pak sve dalje od doigravanja no ne prestaju oduševljavati fanove NBA košarke diljem svijeta. U petak su odigrali susret za povijest sa Oklahomom gdje su tek nakon drugog produžetka pali 149:140. Još jednu predstavu za knjige je imao sjajni Kevin Love koji izgleda nema granica. Ubacio je 51 poen (7-11 trice) i uhvatio 14 skokova. Uz pomoæ Baree, Tollivera i Ellingtona, tri igraèa koji ove sezone nisu ništa znaèajnije uèinili u dresu Minnesote, su se junaèki držali do zadnjih par minuta kada su jednostavno pokleknuli i potpisali poraz. Denver èak 10 utakmica zaredom upisuje prvo poraz pa zatim pobjedu. Nakon što su izgubili kod Jazzera u petak sada bi po nekoj logici trebala uslijediti pobjeda no daleko od toga da æe biti lagan posao. Bez Talijana Gallinarija je to puno drukèija momèad i i nemaju nekog strijelca u kojeg bi se mogli posebno pouzdati. Imaju odliènu klupu u George Karl bi se trebao na to osloniti veèeras jer su Timberwolvesi sigurno umorni od iscrpljujuæeg kako fizièki tako i psihièki, meèa. Domaæinima izostaju Rubio i Pekoviæ a upitan je Beasley dok kod gostiju sigurno nema Gallinarija i Fernandeza a Kufos je pod znakom upitnika.

Sitnu prednost dajemo gostima zbog njihove sjajne širine i zbog toga što æe domaæinima biti teško skupiti glavu i odigrati nešto suvislo nakon onakvog meèa pošto su još mlada i nezrela ekipa. Mogu se samo pouzdati u sjajnog Lovea i njegov šut.

Boston Celtics – Washington Wizards 00.00

Celticsi (25-22) nakon gostujuæeg poraza ugošæuje Wizardse (11-36). Ovo im je èetvrti i posljednji ovogodišnji meðusobni susret. Do sada su Celticsi ostvarili sve tri pobjede. Kao što sam veæ spomenuo Celticsi su posljednju utakmicu izgubili, od Philadelphije (86:99). Najbolji u ekipi su bili Paul Pierce (20 poena, 9 skokova, 5 asistencija) i Kevin Garnett (20 poena, 8 skokova). Wahington je igrao sinoæ protiv Atlante je je izgubio 92:95. Najbolji je bio Nene Hilario koji je upisao double-double (21 poen i 11 skokova), a solidno je odigrao Jordan Crawford (20 poena). Što se tièe ozljeda Boston je èak dva igraèa izgubio do kraja sezone ( Jermain O’Neal i Jeff Green), dok su trojica upitna za veèerašnji nastup (Ray Allen, Avery Bradley, Mickael Pietrus). Wizardsima neæe nastupiti Andray Blatche i Rashard Lewis, a Trevor Booker je upitan.

Prednost dajemo Celticsima zbog boljeg rostera.

Atlanta Hawks – Utah Jazz 00.00

Prvi i jedini susret izmeðu ove dvije ekipe. Utah koji ima šest pobjeda u nizu ide na megdan Atlanti koja ne pruža baš previše dobre igre u zadnje vrijeme (bez obzira na to što imaju tri pobjede u nizu). Hawksi su sinoæ upisali novu pobjedu protiv Wizardsa 95:92. Najbolji je bio Josh Smith sa 20 poena i 9 skokova, a slijedi ga Joe Johnson sa 16 poena. Njihovi veèerašnji gosti su u posljednjoj utakmici ugostili Denver, te upisali pobjedu rezultatom 121:102. Èak šest igraèa je upisalo dvoznamenkasti broj poena, a  meðu njima vrijedi istaknuti Ala Jeffersona koji je postigao 23 poena. Imali su sjajnu realizaciju šuta iz igre (59%). Domaæoj ekipi neæe nastupiti Al Horford i Jannero Pargo. Utahu æe izostati Josh Howard, dok je Raja Bell upitan.

Oèekujemo zanimljivu utakmicu, a malu prednost dajemo Utahu zbog boljih utakmica u posljednje vrijeme.

San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers  01.00

San Antonio Spursi (32-14) su juèer gostovali kod New Orleans Hornetsa, koje su pobijedili sa 89:86. Bila je to jedna vrlo tvrda utakmica, u kojoj je najveæa prednost jedne ekipe bila samo sedam koševa. Vodstvo se stalno izmjenjivalo i pobjednik se nije znao do zadnjih sekundi. Domaæini su imali prigodu za veliki skalp na Spursima, no Jarrett Jack je oèajno odigrao zadnja dva napad i svoju ekipu koštao pobjede. Dejuan Blair je sa svoja 23 koša bio najefikasniji kod gostiju, dok je Tony Parker ubilježio double-double uèinak od 12 koševa i 10 asistencija. Philadelphia 76ersi (27-21) su u petak kod kuæe svladali Boston Celticse sa 99:86. Iako su na odmoru zaostajali šest koševa, u treæoj su èetvrtini (37:17) odluèili pobjednika. Od šest igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom, najbolji je bio Elton Brand sa svojih 20 koševa. Danas ih oèekuje jedno od najtežih gostovanja u ligi i obrana æe morati biti na visokoj razini, žele li doæi do pobjede.

Oèekujemo pobjedu domaæina, no sumnjamo da æe to biti lagana pobjeda s 15-ak razlike.

Oklahoma Thunder City  – Miami Heat  02.00

Momèad Oklahoma City Thundera (36-12) u pravom trileru svladala je Minnesota Timberwolvese 149:140 nakon dva produžetka. Kevin Durant je s èetiri sekunde do kraja regularnog dijela zabio tricu za vodstvo 116:113, ali je odlièni Kevin Love stigao izjednaèiti pogodivši tricu za produžetak. U dodatnih pet minuta Timberwolvesi su vodili sa 129:124 samo 49 sekundi prije kraja, ali novi produžetak izborio je Durant zabivši tricu iz kuta.  U drugom produžetku je Oklahoma odigrala mnogo bolje i gosti više nisu imali snage za novi preokret. Russell Westbrook je sa svojih 45 koševa predvodio domaæine, a odmah uz njega je bio Kevin Durant sa svojih 40. Još jednom uvjerljivom obrambenom predstavom Miami (35-11) je svladao Detroit 88:73 i zadržao korak sa Chicago Bullsima. Svojom èvrstom obranom su prisilili domaæine na 21 izgubljenu loptu i 38% šuta.  Dwyane Wade je sa 24 koša bio najbolji strijelac, dok je LeBron James pridodao svojih 17 koševa i 10 asistencija.

U ovom sudaru je dosta nezahvalno prognozirati pobjednika, no malu prednost dajemo gostujuæem sastavu Miami Heata.

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors  03.00

Portland (22-26) je zadnju utakmicu odigrao u Staples centru kod Los Angeles Lakersa, koji su ih porazili sa 96:103. U utakmicu su krenuli dosta nervozno, pa su domaæini dobili prvu èetvrtinu sa 11 razlike. No u ostatku utakmice pružaju bolji otpor, te u zadnjoj èetvrtini imaju èetiri napada s kojima su mogli preæi vodstvo, no nijednom nisu zabili. Sa 29 koševa i 9 skokova ih je predvodio LaMarcus Aldridge, a vrijedi istaknuti i Wesleya Matthewsa koji je pogodio èetiri trice i ukupno zabio 16 koševa. Golden State Warriorsi (20-26) su sinoæ kod kuæe svladali Sacramento Kingse sa 111:108. Predvodio ih je u zadnje vrijeme odlièni Klay Thompson sa 31 košem. Ta utakmica ih je sigurno iscrpila pa æe danas Portland imati dobru prigodu da upiše pobjedu.

Oèekujemo pobjedu domaæina koji bi na svojem terenu trebali pobjeðivati ekipe poput Warriorsa.

Los Angeles Lakers  – Memphis Grizzlies  04.30

Los Angeles Lakersi (30-18) su u petak na svom terenu bili bolji od Portland Trail Blazersa rezultatom 103:96. Sudeæi po poèetku èinilo se da æe domaæini ponovo upisati visoku pobjedu nad Blazersima, no to se nije dogodilo. Morali su se dobro namuèiti da obrane svoju prednost. Najbolji strijelac domaæina bio je Andrew Bynum sa 28 koševa i 9 skokova, dok je Kobe Bryant zabio 18. Lakersi su ove sezone odlièni u Staples centru u kojem su ubilježili 20 pobjeda i samo 3 poraza, tako da æe Memphisu danas biti vrlo teško. Memphis Grizzliesi (25-21) su juèer naveèer  poraženi kod Los Angeles Clippersa 85:101.  Gosti su dopustili Clippersima da iz igre gaðaju 58 posto u prvoj èetvrtini dok su oni promašili 9 od 15 pokušaja te se našli u zaostatku 33:17. U ostatku utakmice nisu uspjeli doæi bliže od osam koševa. U takvoj slaboj šuterskoj veèeri  najbolji su bili Zach Randolph sa 14, te O.J.Mayo sa 13 koševa.

Los Angeles Lakersi su veliki favoriti i pobjeda gostiju bi bila veliko iznenaðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE