Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma zainteresirana za Rudyja Gaya?

Oklahoma City Thunderi su ponovno pokazali interes za dovođenjem krilnog igrača Sacramento Kingsa Rudyja Gaya. Kao dio tradea pored Gaya koji bi završio u Thundersima, u suprotnom smjeru bi otišli razigravač Cameron Payne, krilo Jerami Grant koji je nedavno stigao u Oklahomu iz Philadelphia Sixersa i trade exception u visini od 7,5 milijuna dolara da bi trade štimao, te jedan ili dva izbora druge runde narednih draftova.

Nedavno je Gay već bio predmet pregovora između Sacramenta i Miami Heata, ali taj trade nije realiziran. Gay će na ljeto 2017. godine postati slobodan igrač, te je već najavio da neće produljiti ugovor s Kingsima.

Dolaskom Gaya bi se bek Victor Oladipo preselio na klupu i zaigrao kao 6. igrač, dok bi bek Andre Robertson s pozicije krila prešao na svoju prirodnu poziciju beka šutera.

Rudy je u NBA ligu došao 2006. godine kad su ga na draftu kao 8. izbor prve runde izabrali Houston Rocketsi, ali su nakon 15 dana pravo na Gaya sa Stromileom Swiftom  proslijedili u Memphis Grizzliese u zamjenu za Shanea Battiera.

U Memphisu se Rudy zadržao 6,5 sezona, poslije Memphisa je odigrao sezonu za Toronto Raptorse, a nakon Raptorsa u prosincu 2013. godine odlazi u Sacramento Kingse gdje i danas igra.

U NBA karijeri Rudy Gay za tri poena šutira u prosjeku od 34,5%, dok ove je ove sezone na prosjeku od 42,4 % uspješnosti, te ne čudi interes Thundersa koji nakon Durantule nemaju konstantnog šutera na poziciji krila.

Ostaje nam vidjeti hoće li Rudy zaista pojačati Oklahomu, ili je i ovo još jedna u nizu lažnih glasina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE