Oklahoma zainteresirana za Rudyja Gaya?

Oklahoma City Thunderi su ponovno pokazali interes za dovođenjem krilnog igrača Sacramento Kingsa Rudyja Gaya. Kao dio tradea pored Gaya koji bi završio u Thundersima, u suprotnom smjeru bi otišli razigravač Cameron Payne, krilo Jerami Grant koji je nedavno stigao u Oklahomu iz Philadelphia Sixersa i trade exception u visini od 7,5 milijuna dolara da bi trade štimao, te jedan ili dva izbora druge runde narednih draftova.

Nedavno je Gay već bio predmet pregovora između Sacramenta i Miami Heata, ali taj trade nije realiziran. Gay će na ljeto 2017. godine postati slobodan igrač, te je već najavio da neće produljiti ugovor s Kingsima.

Dolaskom Gaya bi se bek Victor Oladipo preselio na klupu i zaigrao kao 6. igrač, dok bi bek Andre Robertson s pozicije krila prešao na svoju prirodnu poziciju beka šutera.

Rudy je u NBA ligu došao 2006. godine kad su ga na draftu kao 8. izbor prve runde izabrali Houston Rocketsi, ali su nakon 15 dana pravo na Gaya sa Stromileom Swiftom  proslijedili u Memphis Grizzliese u zamjenu za Shanea Battiera.

U Memphisu se Rudy zadržao 6,5 sezona, poslije Memphisa je odigrao sezonu za Toronto Raptorse, a nakon Raptorsa u prosincu 2013. godine odlazi u Sacramento Kingse gdje i danas igra.

U NBA karijeri Rudy Gay za tri poena šutira u prosjeku od 34,5%, dok ove je ove sezone na prosjeku od 42,4 % uspješnosti, te ne čudi interes Thundersa koji nakon Durantule nemaju konstantnog šutera na poziciji krila.

Ostaje nam vidjeti hoće li Rudy zaista pojačati Oklahomu, ili je i ovo još jedna u nizu lažnih glasina.