Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahoma želi “pomesti” Dallas, Clippersi traže vodstvo u seriji

Došao nam je vikend, što znaèi da na rasporedu imamo 4 utakmice doigravanja, od èega æe se dvije odigrati u nama “prijateljskom” terminu. Prvo æe Orlando pokušati kod kuæe izjednaèiti rezultat u seriji protiv Indiane, a zatim æe Clippersi u prvoj domaæoj utakmici doigravanja ove sezone pokušati preuzeti prednost u seriji s Memphisom. Nakon ponoæi æe Oklahoma pokušati dovršiti posao protiv Dallasa, dok æe Utah kod kuæe tražiti svoju prvu pobjedu nad Spursima.

Orlando Magic – Indiana Pacers  (1-2)  20.00

Orlando je u nezavidnoj poziciji pošto veèeras jednostavno mora pobijediti. Izgube li znaju da je serija gotova jer se vraæaju s velikim minusom u Indianu. No, ovakvo nešto se i predviðalo prije samog poèetka serije i igraèi Stana Van Gundyja su i sami svjesni da ne mogu pružiti bolju igru protiv jaèeg protivnika. Borbenost im se ne može spoèitati što je jedina pozitivna stvar u svemu. Oèekivati od Glena Davisa da ih vodi kroz play-off je suludo i ovo im je lako moguæe pretposljednja utakmica osim ako ih ne bude nešto ludo služio šut veèeras što je teško za oèekivati pošto su u prethodne tri utakmice ukupno šutirali 39%. Zato Indiana ima odliènu poziciju i puleni Franka Vogela su toga itekako svjesni kao što su i svjesni da su puno bolja i talentiranija ekipa od Magica. Roy Hibbert je napokon u zadnjoj utakmici iskoristio tu prednost koju ima ispod koša i tome je bila dovoljna odlièna predstava Dannyja Grangera od kojeg to u posljednje vrijeme nismo naviknuli viðati i pobjeda je došla na izrazito lagan naèin. Trener Pacersa je tako uspio i odmoriti kljuène igraèe pa je tako samo David West dobio znaèajniju minutažu uz Grangera kojeg Vogel drži kako bi mu što prije vratio samopouzdanje u šut koji ga nikako ne sluša ove sezone. Novih ozljeda u ovoj seriji nismo doživjeli tako da su obje ekipe kompletne osim uz veæ onaj ranije ogromni izostanak kod Orlanda.

Pacersi negdje u glavi podsvjesno veæ imaju dvoboj protiv Miamija u drugoj rundi pa æe sigurno htjeti što prije završiti ovu rundu i posvetiti se vjerojatno najtežem moguæem protivniku. Zato prognoziramo dvojku iako bi Orlando trebao pružiti puno više otpora nego u prošlom susretu.

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies  (1-1)  22.30

Veèeras u za nas prihvatljiv poèetak utakmice nas oèekuje nastavak vjerojatno najzanimljivije serije prve runde ovogodišnjeg doigravanja. Serija se seli u Staples Centar i sada Clippersi imaju priliku vratiti ono teško steèeno vodstvo nakon prve utakmice. U zadnjem okršaju Grizzliesi nisu dopustili nikakvo iznenaðenje nego su se teškom borbom od samog poèetka nametnuli i kontrolirali veliki dio utakmice osim u prvih nekoliko minuta. I Blake Griffin i Chris Paul se slažu kako s malom dozom agresivnošæu neæe uspjeti proæi ovako kvalitetnog protivnika i da je to kljuè uspjeha. Najveæi problem za domaæeg trenera Vinny Del Negra je izostanak Butlera koji je unatoè slaboj formi znao biti koristan na svojoj poziciji i barem zadati malo glavobolje Rudy Gayu. Ovako su osuðeni na krpanje te pozicije niskog krila i tu leži najveæa prednost Memphisa. Zanimljiva je borba i igraèa s klupe. Jedne predvode sjajni šuteri Young i Williams dok za druge uredno trpa Mayo uz borbenog Speightsa koji unatoè manjku talenta svojom upornošæu uspijeva zadobiti povjerenje svog trenera.

Jako teška utakmica za prognozu no pošto je Memphis u oba dosadašnja susreta bio bolji unatoè tom uvodnom porazu dajemo njima laganu prednost.

Dallas Mavericks  – Oklahoma Thunder City  (0-3)  01.30

Prvaci su u gabuli. Nitko nikada u povijesti NBA lige nije uspio proæi dalje nakon što je izgubio prve tri utakmice. Nakon dva tijesna i pomalo nesretna poraza u Oklahoma Cityju, Dallas Mavericksi su imali priliku na svom parketu pokazati svima da su oni još uvijek aktualni prvaci. No, umjesto toga odigrali vrlo slabo te bili nadigrani 79:95. Veæ u prvoj èetvrtini su gosti otišli na 15 razlike, ali Dallas je uspio do kraja èetvrtine smanjiti na 26:32. U nastavku utakmice se nije puno toga promijenilo, osim što se poveæalo vodstvo gostiju koje je najviše iznosilo  27 razlike.  Dallas bolje nije ni mogao oèekivati s obzirom da su iz igre gaðali samo 34%. Slavljenike je s 31 košem predvodio Kevin Durant, dok je Russell Westbrook zabio 20. Dirk Nowitzki je zabio samo 17 koševa, a Jason Terry 11. Iako su Mavericksi svjesni da su trenutno u ponoru, ipak se neæe samo tako predati i tražit æe nadu da æe upravo oni biti ti, koji æe prvi preokrenuti zaostatak od 0:3.

Oèekujemo da æe Dallas izbjeæi metlu i da æe se serija vratiti u Oklahomu.

Utah Jazz – San Antonio Spurs  (0-2)  04.00

San Antonio Spursi su pokazali zašto su sezonu završili kao prva momèad zapada te došli do lagane 114:83 pobjede, te vodstva 2-0 u seriji protiv momèadi Utah Jazza. Bila je to demonstracija moæi i na odmor se otišlo s rezultatom 53:28 za domaæine, a gosti su šutirali samo 23% iz igre u tom razdoblju. U nastavku je vodstvo naraslo do 38 koševa prednosti, a domaæini su iz igre gaðali izvrsnih 57% uz 10 pogoðenih trica.  Gostima su zatvorili reket, tako da su Al Jefferson i Paul Millsap zajedno zabili 19 koševa. Spurse su predvodili Tony Parker s 18 koševa i 9 asistencija, te Tim Duncan s 12 koševa i 12 skokova. Danas u Energy Solutions Areni bi stvari mogle biti znatno drukèije jer Utah Jazz na svom parketu izgleda dosta dobro (25-8). Oèekuje se mnogo veæi uèinak od centarskog dvojca i gosti æe biti na velikom ispitu.

Iako su na svom terenu vrlo dobri, Jazzeri ipak nemaju dovoljno kvalitete da ugroze ovakve San Antonio Spurse. Oèekujemo pobjedu gostiju, ali ne tako uvjerljivu kao što je bio sluèaj u prva dva dvoboja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE