Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oklahomi broj 1 na Zapadu, Utah sačuvala nade u doigravanje

Košarkaši Oklahoma City Thundera osigurali su čelno mjesto Zapadne konferencije u doigravanju domaćom pobjedom nad Sacramento Kingsima 104:95.

Bila je to Thunderu jubilarna 60. pobjeda u sezoni do koje su je predvodili Kevin Durant s 29 koševa, 7 skokova i 8 asistencija, te Russell Westbrook s 21 košem i 8 asistencija.

Iako je Thunder imao čak 24 koša prednosti sredinom treće četvrtine, Kingsi su se uspjeli približiti na minus 11 početkom posljednje četvrtine i prisiliti Scotta Brooksa da vrati Duranta i Westbrooka na parket i da im veću minutažu od planirane. Drugi najbolji strijelac Kingsa Tyreke Evans parket je napustio već u prvoj četvrtini nakon ozljede lijevog koljena, a najefikasniji igrač gostujućeg sastava bio je Isaiah Thomas sa 16 koševa.

Košarkaši Utah Jazza zadržali su šanse za plasmanom u doigravanje lakom gostujućom pobjedom nad Minnesotom 96:80. O posljednjem putniku u ovosezonsko doigravanje odlučivat će se u srijedu. Utah tada gostuje kod Memphisa, dok osmoplasirani LA Lakersi dočekuju Houston. Utah bi izborila doigravanje u slučaju vlastite pobjede i poraza L.A. Lakersa zbog boljeg međusobnog omjera u sezoni (2-1).

Najbolji kod “džezera” protiv Minnesote bio je Al Jefferson s 22 koša i 8 skokova, dok je Mo Williams pridodao 15 koševa i 7 asistencija. Kod poražene Minnesote se istaknuo Derrick Williams s 18 koševa i 6 skokova.

Phoenix Sunsi prekinuli su niz od sedam uzastopnih domaćih poraza (negativan klupski rekord) pobjedom nad Houston Rocketsima 119:112 u posljednjoj ovosezonskoj utakmici na svom parketu. Luis Scola ubacio je 26 koševa uz 15 skokova, a Goran Dragić 21 koš uz 14 asistencija kod Sunsa, dok se kod Rocketsa istaknuo Chandler Parsons s 24 koša.

Usprkos pobjedi, Sunsi su na drugom najlošijem domaćem omjeru u klupskoj povijesti 17-24, a sezonu će okončati s drugim najgorim ukupnim omjerom u povijesti. Trenutno su na omjeru pobjeda i poraza 25-56, a samo im je omjer 16-66 iz inauguralne sezone 1968/69 bio lošiji.

Golden State Warriorsi savladali su na domaćem parketu oslabljene San Antonio Spurse 116:106 uz 35 koševa i 7 trica Stephena Curryja. Ukupno je Curry u sezoni zabio 268 trica i jedna ga dijeli od rekorda Raya Allena iz sezone 2005/06 dok je branio boje Seattlea. Curry je pridodao i 8 skokova i 5 asistencija te tako pomogao svojoj momčadi da pobjegne Rocketsima u borbi za šesto mjesto Zapadne konferencije. Kod Spursa, koji su igrali bez Tima Duncana, Tonyja Parkera, Kawhija Leonarda i Manua Ginobilija, najefikasniji s 25 koševa bio je Gary Neal.

Denver Nuggetsi slavili su na gostovanju kod Milwaukeeja 112:111 i tako došli do prednosti domaćeg terena u prvom krugu doigravanja. Ty Lawson ubacio je 26 koševa za Nuggetse uključujući pobjednički koš 9,3 sekunde prije kraja, dok je najbolji strijelac susreta ukupno bio igrač Bucksa Monta Ellis s 38 koševa. Nuggetsi su ove sezone na domaćem parketu na omjeru 37-3, te su upisali 22 uzastopne pobjede zaredom, pa je očito prednost igranja na parketu Pepsi Centera za njih jako bitna.

Na Istoku je Miami bez najboljih igrača slavio na gostovanju kod Clevelanda s tijesnih 96:95, dok je New York također bez najvećih zvijezda izgubio protiv Charlotte 106:95. Bez LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha i Marija Chalmersa aktualne je prvake vodio Norris Cole sa 16 koševa, 11 skokova i 9 asistencija. Kod Knicksa između ostalih nisu zaigrali Carmelo Anthony i J.R. Smith, a oslabljenost njujorškog sastava iskristili su Bobcatsi upisavši 20. pobjedu sezone uz 27 koševa Geralda Hendersona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE