Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Okrugljak: All-Star predviđanja

All-Star je već počeo, a naših pet autora donose svoja predviđanja u vezi glavnih natjecanja.

Anes Tojaga

Istočna konferencija je ove godine zaista kompetitivnija nego prošle. Devet ekipa ima pozitivan omjer, a na drugoj obali ih je osam. U prvih par mjeseci sezone je Istok čak i imao prednost u međusobnim susretima, ali sada se stvar već preokrenula (ekipe sa Zapada trenutno imaju 169 pobjeda i 145 poraza u dvobojima s momčadima Istoka). Međutim, kad pogledamo All-Star rostere teško se oteti dojmu da je koncentracija talenta veća na Zapadu. Na spisku se nalazi četiri ili pet legitimnih MVP kandidata predvođenih aktualnim osvajačem te nagrade Stephenom Curryjem, a na drugoj strani je LeBron James pa onda svi ostali. Kako je All-Star utakmica najčešće festival trčanja, šutiranja i zakucavanja logično je da određenu prednosti imaju eksplozivni i atletični bekovi, a Russell Westbrook je najbolji primjer takvog igrača. Osim toga, s njim će backcourt dijeliti Curry koji će sigurno ispaliti (i pogoditi) koju tricu s pola terena, stoga predviđam pobjedu Zapada.

Moram priznati da sam se začudio izboru igrača za ovogodišnji Skills Challenge. Mada, možda ovaj inače najmanje atraktivan događaj cijelog vikenda postane zanimljiviji kada „mrcine“ poput DeMarcusa Cousinsa i Karl-Anthonyja Townsa počnu pokazivati svu raskoš  svog umijeća driblanja. Predviđam pobjedu nekog od bekova, a slutim da bi to mogao biti Isaiah Thomas.

Za razliku od Skills Challenge, natjecanje u šutiranju trica ima potencijal da bude vrhunska zabava. Osam zaista vrhunskih snajpera – odnosno, sedam vrhunskih snajpera i jedan vanzemaljac. Mislim da Curryjeva pobjeda uopće ne dolazi u pitanje, ne samo zbog toga što je najbolji šuter kojeg je košarka ikad imala, nego i zato što ima i vraški brz izbačaj što je velika prednost u natjecanju koje je vremenski ograničeno. To će vjerojatno odmoći Chrisu Boshu*, pa čak i Khrisu Middletonu, koji su krupniji igrači i teže se kreću parketom. Pitanje je: tko će biti drugi? Od svih natjecatelja, najbolji postotak ima J.J. Redick (47,6%), ali ako ćemo biti pošteni, veliki razlog za to je činjenica da igra s najboljim čistim playmakerom u ligi Chrisom Paulom. Stoga se ne bih kladio na Redicka. Mislim da bi utješnu nagradu mogao ukrasti Kyle Lowry koji ove sezone šutira 39,2% i koji će imati vatrenu podršku kanadskih navijača.

*(tekst je napisan prije objave da Bosh neće nastupiti na All-Staru)

isaiah-thomas

 

Kroz povijest All-Star prazničenja obično je najviše pažnje privlačilo natjecanje u zakucavanju. Prethodnih nekoliko godina smo svjedočili blagom padu entuzijazma kod publike, a onda se lani pojavio Minnesotin rookie Zach LaVine i zaista oduševio gledatelje i pomeo konkurenciju. Ove godine je ponovo tu s ciljem da obrani krunu, a po mom mišljenju, najveća prijetnja mu je Denverov Will Barton. Ovdje ne postoje nikakve statistike ni empirijski pokazatelji kojima se može pretpostaviti pobjednik. Najveći faktor će biti maštovitost natjecatelja. Slutim da će biti neizvjesno između Bartona i LaVinea, a minimalnu prednost ipak dajem branitelju naslova.

Luka Medak

ALL-STAR UTAKMICA

Osim što je Istok svake godine sve bolji, bolji su i igrači koji tamo igraju. Ako ne uzmemo u obzir standardne sudionike poput LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Dwyanea Wadea i Paula Georgea, sasvim zasluženo u petorci je mjesto opet našao i Kyle Lowry, koji igra vrhunsku sezonu – u gotovo svakoj statističkoj kategoriji je bolji nego prošle godine, a također ima i career-high u prosjeku poena. Ne bih se čudio da onih nekoliko minuta ozbiljne košarke u zadnjoj četvrtini upravo on odigra najbolje, pred „svojom“ publikom, a u slučaju pobjede bude i MVP. Međutim, svoju prednost ću ipak dati momčadi Zapada zbog nekoliko razloga. Kada gledamo neki uzorak proteklih godina, lako je zaključiti da All-Star utakmice ipak izvlače ono najbolje prvotno iz bekova. Ne igra se obrana i puno se juri po terenu, a ne znam kome to više odgovara nego Stephu Curryju i Russellu Westbrooku, pa čak i Jamesu Hardenu i Klayu Thompsonu. Još je Istok izgubio borbenog Jimmyja Butlera, a zamijenio ga je vremešni Pau Gasol. Uz dužno poštovanje igračima s Istoka, mislim da pobjedu uzima Zapad, a zbog sveopćeg dizanja hajke u ligi MVP nagrada bi mogla otići Curryju, zato što igra kako igra, ili čak Kobeju Bryantu jer mu je ovo posljednji All-Star karijere. Šteta što treneri ne igraju neku veliku ulogu u ovom susretu, moj izbor pobjede Zapada bi u tom slučaju bio još odlučniji.

SKILLS CHALLENGE

Budući da u ovom tipu natjecanja veliku ulogu igraju brzina i eksplozivnost, odmah ću otpisati sve centre. Dok mi je za Draymonda Greena donekle jasno, i dalje ne razumijem kako su se ovdje našli DeMarcus Cousins, Anthony Davis i Karl Anthony Towns. Istina je da posjeduju neke odlike bekova, ali mislim da im to neće biti dovoljno. Moj favorit za osvajanje je definitivno Isaiah Thomas. Iako je prošle godine ispao od Patricka Beverleyja, koji je naposlijetku i pobijedio, mislim da će ovaj put proći. Umjesto ozljeđenog Beverleyja nastupa Emmanuel Mudiay, ali već u prvom krugu ima najtežeg protivnika. Thomas je definivno najbrži igrač tamo, a kako igra u zadnje vrijeme u Bostonu (prvi All-Star nastup karijere!), rekao bih da će mu šutevi ulaziti i u subotu. Ždrijeb je tako koncipiran da su s jedne strane bekovi, a s druge centri (što je glupo), tako da dajem pobjedu bilo kojem beku koji dođe do finalne runde (očekujem da će to biti Thomas).

TRICE

Moj izbor ovdje vrlo je jednostavan, a dat ću ga trenutačno najboljem tricašu lige – Stephu Curryju. Harden se veći dio sezone muči s tricom (jedva 35% realizacije) i volio bih da me razuvjeri, ali ne vidim kako bi ih mogao pogoditi više od Curryja. Mislim da će najveći izazivači za oduzimanje titule Curryju biti njegov backcourt kolega Klay Thompson i J.J. Redick, koji je ove sezone preuzeo Korverovu ulogu nevjerojatno efikasnog tricaša (47,6% realizacije). Ali, dok god Curry pogađa ovakve šuteve, mislim da bi se moralo nešto gadno dogoditi da ne uđe u finale i ne obrani naslov.

ZAKUCAVANJA

Kao što sam napisao i za trice, mislim da će i u zakucavanjima prošlogodišnji pobjednik obraniti naslov. Zach LaVine je zadnji put pokazao s kakvom lakoćom izvodi dosta zahtjevne dunkove, svaki put je glavom bio sve bliže obruču. U velikom sam iščekivanju da vidim što nam je pripremio ove godine. Što se konkurencije tiče, Andre Drummond mi ne izgleda kao najkreativnija osoba, a i da jest, mislim da je jednostavno previše glomazan da bi izveo neka atraktivna zakucavanja. Aaron Gordon je kroz sezonu pokazao da je atleta, a u svojoj mladoj karijeri je već imao uspjeha u ovakvom tipu natjecanja i smatram ga glavnim konkurentom Zachu LaVineu. Da budem iskren, jedini natjecatelj od kojeg ne znam što očekivati je Will Barton. Po onome što sam vidio tijekom sezone čini se kao prosječan dunker, a u ovo natjecanje ulazi kao underdog, što bi mu mogla biti i najveća prednost. Neću se ljutiti ako me nekim slučajem iznenadi i uzme titulu.

Nihad Žunić

All-Star Weekend 2016. održava se u Torontu a počinje ovaj petak sa Rising Stars utakmicom gdje igraju rookie i sophomore igrači podijeljeni u dvije grupe: USA vs. World. Prvi put se ova egzibicija igra van teritorija SAD-a, a interes u Torontu je ogroman. Kao što već vjerujem znate, vikend počinje u petak sa već spomenutom Rising Stars utakmicom i utakmicom poznatih, onda slijedi subota koja je dan za nekima (poput mene) najzanimljivije evente: zakucavanja, trice i Skills Challenge, koji je specijalan ove godine. Nedelja je ipak highlight vikenda sa 65. All-Star utakmicom između Istoka i Zapada. Vrijeme je za neka moja predviđanja, a prije istih moram kritikovati NBA ligu – koji je razlog ukidanja Shooting Stars dijela vikenda?! Ipak, ova odluka ne čudi s obzirom na to da su u ligi skloni čestim promjenama u sustavu ovih revijalnih utakmica i događaja.

Slam Dunk event

Natjecanje u zakucavanju je obično najbolji događaj All-Star subote (mada su meni trice bolje), a na ovom događaju obično je najveći hype. Prošle godine osvajač je bio rookie iz Minnesote Zach LaVine, a ove godine on brani titulu protiv Andrea Drummonda, Aarona Gordona i Willa Bartona. Ovo je prvenstveno natjecanje u atleticizmu, pa bih rekao da Barton i LaVine kao dva beka, koji su po pravilu pokretniji nego centri i forwardi, imaju manju prednost. Inače, Drummonda bih odmah otpisao jer ne vjerujem da je ovo baš napravljeno za „teškaše“, mada nas sve ovaj korpulentni centar može iznenaditi. Gordon je dobar atleta, kao i Barton, ali ja jednostavno ne vidim boljeg „kucača“ od LaVinea. Svi smo mi gledali njegove vježbe na treninzima Wolvesa, kao i njegova in-game zakucavanja. Mislim da Zach ima potencijal da ovo takmičenje osvoji još par puta i tako skine rekord Natea Robinsona koji ima tri titule. Inače, još bih dodao kako u narednih par godina u ovom natjecanju sigurno vidim i Marija Hezonju, koji je odličan atleta i zakucavač, a na ovom All-Staru on učestvuje kao dio Rising Stars utakmice.

Three-point Contest  

Gospodin Stephen Curry. Najbolji šuter vjerojatno ikada i čovjek koji je pravljen za ovo natjecanje – ima nevjerojatnu preciznost, brz je te ima možda i najbrži izbačaj ikada. Ipak, prvu rundu prošle godine je izgubio od suigrača Klaya Thompsona, koji mu je i najveća prijetnja ove godine. Od ostalih vrijedi izdvojiti J.J. Reddicka koji ima i najbolji procenat za tri od ove grupe šutera (ustvari, najbolji procenat u ligi ima Kawhi Leonard ali na dosta manjem uzorku). Dalje imamo Jamesa Hardena koji ima nešto preko 33% šuta za tri što je vrlo loše, ali je na svoje ime uspio da se ugura u ovo natjecanje. Khris Middleton igra odlično ove godine i ima 40.5% šuta za tri, što je solidno. Devin Booker je rookie iz Phoenixa i najbolji šuter ovogodišnje klase, čovjek koji ima možda i najbolji šut u zadnjih par draft klasa. Ove sezone je na 40.3% šuta uz tri ispucane trice po utakmici. Kyle Lowry je malo ispod 40% šuta ali ima dosta ispucanih trica ove godine, a uz to je i „domaći“ u Torontu, pa se njegova adicija oprašta ligi. Nažalost, ovdje nećemo gledati Chrisa Bosha koji je pretrpio ozljedu (nije poznato koju) i njegova zamjena se još ne zna, niti se zna da li će iste biti. Mala napomena: iako ovo možete nazvati subjektivnosti, mislim da je pozivanje Middletona a nepozivanje Mirze Teletovića vrlo nefer od lige prema Mostarcu. MT ima isti procenat šuta i daje 2.1 tricu po utakmici, za razliku od Khrisovih 1.9, ali ne vrijedi se „nervirati“ oko ovakvih stvari. Teletovića možda i vidimo u ovom natjecanju do kraja njegove NBA karijere, nikada se ne zna. Samo treba reći kako je poziv kao 16. najbolji tricaš lige (po procentu) uz solidnih 264 pokušaja za tri, vjerojatno zaslužio.

redick

Skills Challenge

Iako se sve kolege neće složiti, ja obožavam ovaj update ovog događaja. Naravno, mislim na pomalo ekstravangantnu četvorku koja će se boriti sa C.J. McCollumom, Isaiahom Thomasom, Jordanom Clarksonom i Emmanuelom Mudiayom (zamjena za prošlogodišnjeg pobjednika Patricka Beverleya). Četvorka koja će se boriti sa ovima gore sastoji se od  Anthonya Davisa, Draymonda Greena, DeMarcusa Cousinsa i Karl-Anthony Townsa. Pazite, lako je sada reći kako će neko od bekova to bez problema uzeti, i o njihovim kvalitetima i kako se prenose na parket u ovom natjecanju konkretno slušali ste milijun puta. Ipak, ne treba „teškaše“ otpisivati tako lako. Sjetimo se: Davis je bio bek prije nego što je naglo narastao pred sveučilište, Green je vjerojatno najbolji dodavač među krilima i centrima, dok Cousins i Towns nerijetko izbace neki bekovski potez. Za mene, iskreno, ne bi bilo iznanađenje da Green ovo osvoji. Ili Davis. Istina, manje šanse dajem KAT-u i DMC-u ali mislim da bi za njih problem mogao biti završiti ovaj izazov dovoljno brzo – prednost u brzini među visokima dajem Greenu i Davisu. Neki kažu kako će problem biti trica, odnosno šut na kraju ovog izazova. Svaki od ova četiri igrača može dobro pogoditi izvana, a Green je među najboljim tricašima te najveća pick’n’pop prijetnja u ligi, kada tu akciju „vrti“  sa Stephom Curryem. Na kraju reći ću kako je moj favorit upravo Green, jer bih volio da baš jedan visoki to osvoji, zbog konstantnog osporavanja njihovih kvaliteta.

All-Star game

Sve oči košarkaškog svijeta biti će uprte u Air Canada Center kada na parket izađu ti momci – crem dela crem lige, najbolji od najboljih. Za Zapad na parket izlaze Bryant, Durant, Westbrook, Curry, Leonard (starteri), Green, Thompson, Paul, Harden, Cousins, Davis i Aldridge. Osim Bryanta, kojem je ovo kao nagrada od fanova za sve što je dao ovoj igri, mislim da je svako svojom igrom itekako ucementirao mjesto. Leonard je najbolji two-way igrač na svijetu, Durant-Westbrook najbolji duo lige, Curry-Green-Thompson konekcija drži najbolju ekipu na svijetu, Paul bez Griffina drži Clipperse vrlo visoko, dok visoki trojac Cousins-Davis-Aldridge čine jednostavno izvanserijski igrači. Što se Istoka tiče, na parket izlaze: Anthony, George, James, Lowry, Wade (starteri), Gasol, Wall, Drummond, Horford, DeRozan, Millsap te Thomas. Kao i na Zapadu, samo jedan igrač je u ovoj grupi dosta upitan, a to je naravno Melo. Ipak, redom, George ima odličnu comeback sezonu, Jamesa ne moram ni spominjati, Lowry je „domaćin“ i na veliki push kanadskih navijača ušao je u startere (zbog dobre sezone, bio bi rezerva da je tu umjesto njega Kyrie Irving), Wade još uvijek ima odlične brojeve. Dalje, Gasol je kao 36-godišnjak na double-double učinku (inače zamjena za suigrača Butlera), Wall je možda i najbolji play na Istoku, Drummond ima fantastičnu sezonu za Detroit, Horford i Millsap imaju sasvim okej sezone (Horford zamjena za Bosha), DeRozan je top-10 strijelac lige a Isaiah Thomas predvodi sjajne Boston Celticse koji na timsku igru, jakog trenera i bez neke pretjerane, A-nivo zvijezde drže visoko mjesto na Istoku. Tko će pobijediti? Teško je reći, mada iskreno naginjem ekipi koja u startnoj petorci ima četiri od top-6 igrača lige, odnosno naginjem Zapadu. Kažem, teško je reći, jer se ovdje radi o egzibiciji ali mislim da je ipak kvalitet na strani Zapada. Moram doduše kritikovati to da u timu Zapada nema Damiana Lillarda – kada dovučete toliko (odlascima) izmučene Blazerse na žestoku borbu za playoff uz, realno, samo pomoć C.J. McColluma, kako ne zaslužujete poziv?! Ipak, ne treba ulaziti u ove debate jer se uvijek nađe netko tko može reći „A kako ovaj/onaj nije tu također?“ pa se to sve nekako samo još više iskomplicira. Na kraju, MVP? Ako dobije Istok, naginjem ka domaćinima DeRozan-Lowry, a na Zapadu na „penzionera“ Bryanta ili MVP-a Currya. Uživajte u vikendu najbolje košarke koju NBA može da nam ponudi!

Ivan Pavić

Taco Bell Skills Challenge:

NBA kao NBA mora uvoditi svako malo neke novitete tako su i ove godine odlučili improvizirati s ubacivanjem četiri igrača koja nisu toliko vješta s loptom kao četvorka bekova. Od frontcourt igrača borba bi se trebala voditi između Anthonyja Davisa i Draymonda Greena nakon što svaki od njih pobjedi svoje protivnike. Davis bi trebao lagano odraditi posao protiv DeMarcusa Cousinsa, a mislim da ni Karl-Anthony Towns neće iznenaditi Greena. U dvoboju Greena i Davisa prednost dajem playmakeru u tijelu forwarda, boljoj verziji Borisa Diawa, igraču Golden State Warriorsa. Zbog Greenove naravi te stalne želje za dokazivanjem, imam osjećaj da želi ovo osvojiti kako bi još jednom dokazao da je nezasluženo izabran tek u drugoj rundi drafta.

U prvom dvoboju bekova prednost dajem C.J. McCollumu ispred Jordana Clarksona te Isaiahi Thomasu protiv Emmanuela Mudiaya, rookiea iz Denver Nuggetsa. Iako je za bekove teže pogoditi ishod jer su svi dovoljno dobri za ovo natjecanje, svaki može zabiti tricu iz prve, što će predstavljati veliku prednost kod kraja. Iako je prošle godine izgubio u finalu, mislim da Thomas ove godine ne ulazi u finale protiv Greena. Tu vidim McColluma kako pobjeđuje u borbi bekova i u finalu osvaja trofej ukupnog pobjednika.

Foot Locker Three-Point Contest:

Nakon ozljede Chrisa Bosha ne trebam govoriti da mislim da ne bi stigao do zadnjih pet lopti zbog (ne)brzine svog izbačaja. Ne vjerujem da će McCollum odnijeti pobjedu i u ovom natjecanju jer ne bi bilo pošteno da čovjek kao zamjena osvoji sve što se nudi, tako da ću ga ostaviti da uživa u svojoj nagradi za skillse. Također, idem probati riskirati i tražiti pobjedu nekog drugog, nekog tko se ne zove Stephen Curry. Kako nisam veliki ljubitelj statistike, već više onog što vidim svojim okom, tako sam nakon odabira svog pobjednika otišao pogledati statistiku i dogodilo se čudo. Statistika se složila. J.J. Redick iz Los Angeles Clippersa. Čovjek koji je specijalist za trice, koji je ove sezone zabio 47,5% trica (267/562), ako uđe u seriju i pronađe ritam svakako može doći do pobjede. Iako on sam ne vjeruje u svoju pobjedu nego misli da će pobjedu odnijeti Curry, statistika, Kyle Lowry i ja se slažemo i vjerujemo u pobjedu Redicka. Predviđam da će se voditi borba između njega i Splash Brothersa, a kao dark horsea vidim Khrisa Middletona.

Verizon Slam Dunk:

Čovjek stvoren za ovo natjecanje. Zach LaVine će biti konačni pobjednik. Takva lakoća leta, savršene proporcije, atleticizam, imaginacija (iako treba reći da su prošlogodišnja zakucavanja, bez obzira na to koliko fantastična bila, pomalo bili preslika jedni drugih), čovjek jednostavno ima sve što je potrebno da bi pobjeđivao iz godine u godinu. Ne sumnjam da će ovaj put smisliti nešto novo, a ako i ponovi prošlogodišnja zakucavanja, opet će odnijeti nagradu. Ovo natjecanje će biti njegov osobni show sve dok ne odluči više ne nastupati. Mislim da Andre Drummond tu nema što tražiti osim ako nas ne iznenadi nekim „bolesnim“ (360-behind the back-through the legs) zakucavanjem, ali to je znanstvena fantastika. Will Barton i Aaron Gordon će se boriti za drugo mjesto, a malu prednost dajem Gordonu jer bi mogao na temelju svojih power zakucavanja dobiti više bodova nego objektivno zaslužuje.

zach-lavine

All-Star Game:

Ovo je utakmica u kojoj je skoro nemoguće prognozirati pobjednika jer se obrane igraju dvije minute. Iako je Istok domaćin i imat će podršku navijača zbog Lowryja i DeMara DeRozana, mislim da pobjedu odnosi ekipa Zapada. Bio bi to lijep oproštaj Kobe Bryanta u zadnjoj All-Star utakmici. Također, Zapad ima Curryja i Kevina Duranta za vanjski šut, Kawhi Leonard (51% šuta) će također zabiti svoje šuteve, Westbrooku  će put za iživljavanje nad obručem biti otvoren, a kada njima bude „dosadno“, ulaze James Harden i Klay Thompson za još malo šuta. Kada njima možda stane šut, tu su Davis i Cousins za alley-oop zakucavanja. Za ljubitelje old-school košarke Zapad nudi i  LaMarcusa Aldridgea, a MVP  nagradu vidim u rukama onoga koji će unijeti vjerojatno najviše natjecateljskog duha u ovu utakmicu, Draymonda Greena.

Ricardo Kulušić

Usprkos očitom jačanju Istoka, Zapad je i dalje zasigurno ispred njih. Iako obje momčadi imaju izvanredne igrače (logično, All-Star je), već pomalo tradicionalno jača Zapadna konferencija predvođena s nekoliko MVP kandidata uzima ovu utakmicu i ove sezone, jer realno usprkos LeBronu Jamesu i ostalim odličnim igračima Istočne konferencije, njihovi protivnici imaju dvojbeno najboljeg šutera ikad Stephena Curryja, multitalentiranu zvijer Russella Westbrooka, jednog od najvećih pure scorera u povijesti  igre Kevina Duranta te sadašnjeg osvajača nagrade za obrambenog igrača godine, Kawhija Leonarda, a to će zasigurno biti dovoljno bar za tijesnu pobjedu momčadi  Zapada.

Kao zasigurno i sve ostale, vidjeti DeMarcusa Cousinsa i Karl-Anthonyja Townsa u natjecanju poput Skills Challengea bilo je u najmanju ruku, neočekivano. Iako će učiniti ovaj događaj zanimljivijim, nagradu po meni uzima kao i uvijek, neki bek. Uvjerljivo najrealnijim izborom ovdje čini se jedan od najnižih igrača lige, Pizza Guy ili pravim imenom Isaiah Thomas. Drugi favorit pomalo navijački, ali i zbog toga što nema prevelike konkurencije bi  po meni bio rookie Denvera, Emmanuel Mudiay.

U današnjoj ligi gdje je trica jedan od najvažnijih segmenata igre, i gdje je sve manje All-Star igrača na natjecanju u zakucavanju, ogled najboljih tricaša lige polako počinje preuzimati krunu najzanimljivijeg događaja večeri, pogotovo kad se u njemu natječe najvrjedniji igrač  lige, uz još nekoliko ligaških zvijezda. Prošlogodišnji pobjednik Curry ove godine je svoj šut podigao na još veću razinu (mnogi su sumnjali da je to uopće moguće), te je on očiti favorit u ovom natjecanju. Moj drugi i treći izbor bi bili sharpshooter Clippersa, J.J. Redick, te rookie koji je postao neočekivani vođa Sunsa, Devin Booker. Redick je izvrstan šuter, a ove sezone je otprilike u ligi zamijenio ono što je Kyle Korver bio prošle, te zasigurno ima šanse u ovom natjecanju, dok je Booker više nekakav underdog izbor, iako nije da on nije zavrijedio sudjelovanje na ovom natjecanju (45% šuta). Bezobzira tko ga osvoji, zasigurno nas očekuje solidna doza zabave tijekom ovog contesta.

Šećer na kraju bi bilo natjecanje u zakucavanjima, gdje će ove godine snage odmjeriti kandidat za šestog igrača godine Will Barton, mlada snaga Orlanda Aaron Gordon, dominantni centar Andre Drummond te prošlogodišnji osvajač, Zach LaVine. Najmanje šanse dajem fizičkoj sili Pistonsa, jer Drummond ponajviše zbog svoje konstitucije nije baš spretnosti i brzine u rangu LaVinea, te mu je mnogo teže izvesti neko kreativno zakucavanje. Gordonu dajem veće šanse,  ali i dalje ništa previše, dok mi je najveća konkurencija mladom beku Minnesote Will Barton. Barton je imao nekoliko fenomenalnih zakucavanja, a prilično je atletičan i dovoljno brz da izvede neko intrigantno zakucavanje. Svejedno, očekujem da prošlogodišnji pobjednik krene s nizom titula, s obzirom na to da su njegova zakucavanja od prošle godine bila nešto što se nije vidjelo već solidan niz godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE