Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Okur i Turkoglu se vraæaju u Tursku?

Svakoga dana sve više NBA igraèa se spominje u glasinama oko prelaska u neku momèad iz Europe ili Kine. Danas su najviše interesa privukli Hedo Turkoglu i Mehmet Okur koji su navodno blizu povratka u Tursku.

Turski klub Anadolu Efes, bivši Efes Pilsen, navodno je blizu dogovora sa ponajboljim turskim košarkašem, Hedom Turkogluom. Hoopsworld javlja kako Efes, koji je veæ doveo dva NBA pojaèanja, Ersana Ilyasovu i Sašu Vujaèiæa, malo dijeli od potpisa sa Turkogluom. Osim njega, klub je zainteresiran za još neke igraèe, prije svega za Keyona Doolinga, Mauricea Evansa i Pattyja Millsa.

Turkoglu ima potpisan ugovor s Orlando Magicom na još tri godine, pri èemu igraè može prekinuti ugovor nakon dvije godine. Njegova godišnja plaæa iznosi nešto više od 10 milijuna dolara. Sigurno je da toliki novac ne može zaraditi u Turskoj, ali ne sumnjamo da æe i ondje biti bogato plaæen za svoje usluge.

Još jedan turski klub traga za NBA pojaèanjima, a to je Fenerbahèe, koji u svojim redovima ima èetvoricu Hrvata. Ondje za kruh zaraðuju Roko Ukiæ, Marko Tomas i novo pojaèanje Bojan Bogdanoviæ na èelu s trenerom Nevenom Spahijom.

Fenerbahèe je, prema pisanju MixBasketa, u pregovorima s Mehmetom Okurom, koji je veæinu prošle sezone odgledao s klupe zbog ozljede. Ipak, uspio se oporaviti od ozljede te je odigrao 13 utakmica. Okur ima ugovor sa Utah Jazzom koji vrijedi još sljedeæu sezonu prema kojemu bi trebao dobiti nešto više od 10 milijuna dolara.

Buduæi da obojica igraèa imaju potpisane ugovore sa svojim NBA ekipama, tada bi moguæi ugovor sa novim ekipama morao sadržavati izlaznu klauzulu, što je FIBA odredila kao uvjet ukoliko neki igraè želi napustiti svoju NBA momèad za trajanja lockouta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE