Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Oladipo, Vučević i Skiles o Mariju Hezonji

Svima je već poznato kako je Mario Hezonja jedan od najvećih talenata iz Europe u posljednje vrijeme, te osim nas i Amerikanci jedva čekaju vidjeti ga na djelu u najjačoj ligi svijeta. Danas su tijekom intervjua u Orlandu, Victor Oladipo, Nikola Vučević i glavni trener Scott Skiles, rekli nekoliko riječi i o našem Mariju.

“Mislim da je on tip igrača koji je nama nedostajao u prošlosti, igrač koji igra na krilu, može šutirati, može ići na koš i atletski je nevjerojatan”, izjavio je još jedan igrač s ovih prostora, Nikola Vučević, koji će mu zasigurno pomoći u prilagodbi na život “preko bare”.

“Sjajan je momak. Odmah je do mene u svlačionici. Mogu samo reći da ima veliku energiju. Ali kada je riječ o igri, on samo govori o pobjeđivanju i to je super. Potrebno nam je to. On će biti odličan igrač, širiti će igru za nas. Definitivno može razigravati svoje suigrače. Ima i odlične fizičke predispozicije, tako da će se perfektno uklopiti u našu ekipu”, izjavio je i Victor Oladipo, uz Vučevića, jedan od nositelja igre Orlanda prošle sezone. Uz ova dva suigrača i riječi hvale za Maria imao je i njegov novi trener, Scott Skiles.

“Očekujemo puno od Maria, može šutirati, odličan je atleta i ima odličan pregled igre. Ali, nikada ne znate s rookie igračima, iako on nije tipičan rookie, zato što je igrao već profesionalnu košarku nekoliko godina na visokom nivou. Ali jednostavno ne možete znati, pogotovo na početku, kako će se igrač prilagoditi na brzinu i duljinu NBA lige. Hezonja ima naviku ići prema košu i u prolasku malo izgubiti kontrolu i nekada ne zna što napraviti, što je tipično za mlade igrače, ali nebo je granica za ovog dečka”, za kraj je izjavio Skiles.

Nadamo se da će Skiles dati priliku Hezonji da se dokaže i da pokaže zašto je biran kao peti pick na ovogodišnjem draftu, te zašto slovi za jednog od najtalentiranijih bek šutera iz Europe, poslije našeg, nikad prežaljenog kapetana, Dražena Petrovića. Hezonju ćemo u prvoj NBA akciji moći vidjeti u subotu, kada Orlando Magic igra pripremnu utakmicu protiv Charlotte Hornetsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE