Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Olimpia potvrdila Gallinarija, Caja Laboral Seraphina

I nakon litavskog Eurobasketa nastavlja se priljev europskih košarkaša iz NBA klubova u Europu zbog trajanja igraèkog štrajka.

Milanska Olimpia potvrdila je potpis privremenog ugovora, do prekida štrajka, s 23-godišnjim krilom Denver Nuggetsa Danilom Gallinarijem, koji æe igrati za klub u kojem se afirmirao od 2006. do 2008. godine.

Za svoj æe novi klub Talijan nastupati veæ na španjolskoj turneji koja traje od 22. rujna do drugog listopada.

“Kao što sam veæ rekao ranije, nismo željeli dovoditi igraèe pod ugovorima s NBA klubovima. Ipak, Danilo je od poèetka bio iznimka od tog pravila”, rekao je trener Olimpije i aktualni europskih prvaka Španjolaca, Sergio Scariolo.

Posljednje je tri sezone Gallinari proveo u NBA ligi nastupajuæi za Nuggetse i, do prošle sezone, za New York Knickse. Na prosjecima je od 13,8 koševa, 4,4 skoka i 1,5 asistencija u 171 nastupu.

Francuski 21-godišnji centar Washington Wizardsa Kevin Seraphin dva dana nakon odigranog finala Eurobasketa u Litvi potpisao je ugovor za Caju Laboral. Igrat æe u Vitoriji 206 centimetara viski krilni centar do završetka igraèkog štrajka. Lani je odradio svoju debitantsku NBA sezone ubacujuæi 2,7 koševa uz 2,6 skokova u 58 nastupa.

Boris Diaw (29), njegov kolega iz francuske reprezentacije, priznao je da ima namjeru do poèetka NBA sezone igrati u francuskom drugoligašu Bordeauxu, kojeg je predsjednik.

Krilnom košarkašu Charlotte Bobcatsa preostaje još samo riješiti odreðena pitanja oko osiguranja.

Igraè koji je najviše napredovao u sezoni 2005/06 kao igraè Phoenix Sunsa lani je za Bobcatse bio na izvrsnim prosjecima od 11,3 koša, pet skokova i 4,1 asistencije po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE