Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Olimpija nadomak iznenaðenja u Izraelu

U derbiju regionalne lige izmeðu dviju neporaženih euroligaških momèadi u ABA ligi slavio je domaæi klub, izraelski ponos Maccabi Electra. Meðutim kako i pokazuje konaèni rezultat 67:66, ponajbolji europski klub bio je blizu poraza protiv ljubljanske momèadi.

Košarkaši Union Olimpije morali su se u svega tri dana oporaviti od teškog stradavanja protiv ruskog Unicsa koji ih je pobijedio sa 30 poena razlike. Vidljivo motivirani Slovenci danas su u Tel Avivu bili veoma blizu pobjede, meðutim nes(p)retan potez Æapina 30 sekundi prije kraja susreta koštao ih je potencijalne pobjede odnosno produžetka.

Naime, Maccabi je uspio preokrenuti vodstvo Union Olimpije tri minute prije kraja susreta (59:57, jedino vodstvo Union Olimpije izuzevši poèetnih 0:4) te povesti dva poena. Pola minute prije kraja èak su imali i napad za pobjedu, meðutim bili su neuspješni i kada se èinilo kako æe Ljubljanèani ‘mirno’ krenuti u posljednji napad na susretu, još prije nego je Æapin saznao traženu akciju Saše Filipovskog naletio je Yoge Ohayon ukravši loptu i poentiravši za nedostižnih plus èetiri.

Nesretnik utakmice, Aleksander Æapin kojem je ‘iscurilo’ i jedno važno polaganje pred krajem susreta uspio je sa zvukom sirene ublažiti poraz tricom s polovice igrališta, meðutim to je bila vrlo slaba utjeha danas zrelih gostiju za možebitno iznenaðenje.

Veæi dio susreta trajala je rezultatska neizvjesnosti, vodili su Izraelci kroz cijeli susret, a najveæu prednost su ostvarili nakon pogreške Damira Markote.

Nakon zaostatka od tri poena i izgubljene lopte Woodsidea, domaæi su prvo poentirali iz protunapada, a onda iskoristili slobodna bacanja na raèun tehnièke pogreške našeg reprezentativca koji je imao nešto prigovoriti sucima.

U samo nekoliko sekundi igraèi Maccabija odlijepili se se na 10 poena, meðutim gosti se nisu predali, veæ su se uspjeli vratiti u susret i kao što smo napisali pred kraj èak i povesti.

Dodajmo kako Markotina tehnièka nije bila jedina na susretu, još u prvom djelu igre sam se iz igre iskljuèio i Ratko Varda koji je nakon èetvrte osobne pogreške zaradio i tehnièku pogrešku te tako prijevremeno završio današnji susret.

Košarkaši Union Olimpije tako su doživjeli i drugi uzastopni poraz, te je lako moguæe da æe Union Olimpija utakmicu s Cibonom za tjedan dana doèekati s još jednom porazom, jer izabranici Saše Filipovskog putuju sredinom tjedna u Barcelonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE