Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Olympiacos uzvratio Bilbau, pobjede Nancyja i Caje

Odliènu i napetu utakmicu pružili su nam igraèi Francuskog Nancyja i Talijanskog Cantua. U neizvjesnoj utakmici više sreæe imali su domaæini, te su tako stigli do minimalne ali vrijedne pobjede. Skupina A definitivno je najizjednaèenija i putnici u Top 16 vjerojatno æe se znati tek nakon posljednjeg kola.

Skupina A:

Olympiacos – Basket Bilbao 88:81
(Spanoulis 29p, Hines 18p; Mumbru 17p, Baniæ 15p)

Baniæev Basket Bilbao nije uspio izdržati punih 40 minuta za moguæe iznenaðenje na Pirenejima. Vodili su nakon treæe èetvrtine za pola koša, održavali minimalno vodstvo i u poèetku posljednje, meðutim nakon toga na scenu stupa danas maestralni Vassilis Spanouulis zabivši 13 od posljednjih 18 poena Olympiacosa.

Grci su tom pobjedu ponovno zasjeli na èetvrto mjesto u grupi A, preskoèivši upravo španjolski sastav, meðutim isto tako treba naglasiti kako Olympiacos nije uspio nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice kada su Španjolci slavili sa 15 poena.

Naš Marko Baniæ odigrao je još jednu dobru utakmicu.  Susret je završio sa 15 poena, šutem iz igre 7/11. Vodeæi strijelac Bilbaoa bio je Alex Mumbru ubacivši 17 poena, dok je Roger Grimau pridodao 14.

Kod domaæih je uz spomenutog Spanoulisa koji je ubacio 29 poena, odlièno odigrao i Makedonac Pero Antiæ upisavši 13 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Kyle Hines je pridodao 18 poena i 7 skokova.

SLUC Nancy – Bennet Cantu   76:75
(Amagou 18p, Shuler 12p, 4 sk; Leunen 18p, 9 sk, Micov 14p, 5 as)

Nancy se pobjedom izjednaèio s Cantuom po broju pobjeda i poraza. Obje ekipe imaju po 3 pobjede i 3 poraza. Cantu trenutno drži treæe mjesto zbog bolje koš razlike (+6), dok Nancy izmeðu èetiri ekipe s omjerom 3-3 drži najlošije peto mjesto zbog koš razlike -8.

Talijani su odlièno krenuli u utakmicu, te su nakon prve èetvrtine držali vodstvo od 4 poena. U drugoj èetvrtini sasvim druga slika. Nancy je odigrao odliènu dionicu koju su dobili s velikih 16 razlike, te su otišli na veliki odmor s 12  koševa prednosti. Drugo poluvrijeme bilo je preslika prvog. Dominacija gostiju u treæoj èetvrtini koju dobivaju sa 18 razlike, no u posljednjoj ponovno se budi Nancy te upisuje bitnu pobjedu. Gosti su imali priliku izjednaèiti, gubili su 3 razlike i imali zadnji napad no nisu uspjeli doæi do otvorenog šuta za 3 poena, pa su se odluèili na polaganje koje je samo ublažilo poraz.

Nancy je do pobjede predvodio igraè s klupe Pape Amagou s 18 koševa, ali je veliku pomoæ imao u Jamalu Shuleru s 12 poena i 4 skoka i Akinu Akingbalai s 7 poena i 10 skokova. Sasvim je podbacio Nicolas Batum, te je utakmicu završio sa skromnih 4 poena i 5 skokova. Kod gostiju najbolji je bio Maarten Leunen s 18 poena, 9 skokova i 5 asistencija, ali uz loš šut iz igre 7 od 20.

Caja Laboral – Fenerbahèe Ulker 90:85
(San Emeterio 25p, 8sk, Bjelica 16p; Boganoviæ 19p)

U jednoj od najizjednaèenijih i najzanimljivijih utakmica ove sezone u Euroligi, Caja Laboral izborila je važnu pobjedu koja æe svakako dobro doæi u neizvjesnoj borbi za Top 16 momèadi. Caja je s ovom pobjedom na omjeru  4-2 u skupini A, a bitno je napomenuti da imaju 2-0 protiv izravnog konkurenta, Fenerbahèe Ulkera, koji je ovim porazom došao do tek pedeset postotnog uèinka od tri pobjede i jednako toliko poraza.

U utakmici koja je odluèena tek nakon produžetaka pobjednike je predvodio Fernando San Emeterio sa 25 poena i 8 skokova. Bjelica je dodao 16, Brad Oleson 13, Mirza Teletoviæ 12, dok je Pablo Prigoni pokraj svog imena u zapisniku dodao brojku od 11 koševa.

Za goste, koji  niti u drugom pokušaju ove sezone nisu uspjeli nadigrati španjolsku momèad, najviše su pokazali Bogdanoviæ, koji je predvodio svoje za 19 poena, te Savas za 14, dok su Sefolosha i Jerrells dodali svaki po 13. Naš Roko Ukiæ je od trenera Spahije dobio povjerenje na 26 minuta što je iskoristio za 9 poena i jednu asistenciju.

Caja je nakon prve èetvrtine povela sa 16 naprama 14. Tricama Bogdanoviæa i Sefoloshe Fener je na poluvrijeme otišao s prednošæu od 42:38. Fener poveæava svoje vodstvo na 63:57 poèetkom èetvrte èetvrtine, no tada “kiša” trica diže Caju koja preuzima vodstvo od èetiri poena razlike. Pri rezultatu 73:73 Teletoviæ promašuje šut za pobjedu. Na krilima Emeteria Španjolci na kraju dolaze do bitne pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE