Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Omer Asik prihvatio (pre)bogatu ponudu Rocketsa

Centar Chicago Bullsa Omer Asik mogao bi sljedeæe sezone igrati u dresu Houston Rocketsa. Èelnici Houstona poslali su veliku ponudu za Asika koju je on prihvatio, a Chicago ima pravo izjednaèiti tu ponudu i zadržati svoga igraèa jer je on u statusu zaštiæenog slobodnog igraèa.

Ovaj dogovor je za sada tek usmeni, jer se od 11. srpnja mogu potpisivati ugovori. Tada æe Osik i službeno prihvatiti ponudu Rocketsa, a Bullsi æe imati tri dana da izjednaèe tu ponudu i zadrže svog igraèa.

Velik je ovo zadatak pred èelnicima Bullsa jer Rocketsi Asiku nude èak 25 milijuna dolara za sljedeæe 3 sezone i pitanje je žele li Bullsi toliko plaæati za rezervnog centra. Asik je prošle sezone bio na prosjecima od 3,1 poena i 5,3 skokova po utakmici i upitno je želi li Chicago plaæati tolike novce za igraèa s takvim uèinkom.

Ponuda Rocketsa je zanimljiva, Asik bi tijekom prve i druge godine dobio oko 5 milijuna godišnje, a u treæoj godini bi zaradio vrtoglavih (nešto manje od) 15 milijuna dolara. Bullsima prve dvije godine ugovora ne bi predstavljale problem, ali treæa zasigurno bi jer bi gotovo sigurno morali plaæati “porez na luksuz”. Asik bi u treæoj godini svog ugovora zaraðivao više od Joakima Noaha (12,2 milijuna) i skoro kao Derrick Rose (17,8 milijuna).

Iako je Asik odlièan obrambeni igraè i odlièno se uklapa u koncepciju igre Bullsa, napadaèki nije ni približno dobar kao obrambeno i za ovolike novce bi Bullsi zasigurno mogli pronaæi boljeg igraèa, tako da je vrlo vjerojatno kako Bullsi ovu ponudu neæe izjednaèiti i kako æe Asik od sljedeæe sezone igrati u dresu Rocketsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE