Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

O’Neal: Ili NBA liga, ili oproštaj!

Nekad najdominantniji košarkaš svijeta Shaquille O’Neal odbacio je špekulacije o moguæem nastavku karijere izvan NBA lige.

U nekim su se medijima pojavile glasine kako veliki centar nema ništa protiv nastavka karijere u Europi, uz ugovor od desetak milijuna dolara po godini. Meðutim, O’Neal tvrdi da je jedina opcija za daljnju borbu pod obruèima nastavak u NBA ligi, i to samo ako dobije ponudu koja æe ga zadovoljiti.

Odlazak u inozemstvo nije opcija. Ja znam da æu igrati u NBA ligi i sljedeæe sezone. Ono što je dobro vezano uz mene i moju karijeru, jest da sam sve radio na svoj naèin i ostvario više od onoga što sam oèekivao. Svakome sportašu, ili velikanu u nekom drugom podruèju, doðe vrijeme za kraj i oproštaj. Ako je moje vrijeme za odlazak stiglo, milostivo æu to i prihvatiti, kao što sam milostivo ušao u NBA ligu. Napravit æu veliki tulum i èekati na sljedeæi korak, ulazak u mjesto u kojem vaše ime nikada neæe biti zaboravljeno“, izjavio je O’Neal u Orlandu, gdje je zajedno s pop zvijezdom Justinom Bieberom promovirao vlastiti TV šou pod nazivom Shaq Vs na ABC-u.

Prošle sezone je 38-godišnji centar igrao u Cleveland Cavaliersima. U karijeri je osvojio tri NBA prstena s Los Angelesima i još jedan s Miami Heatom. No, u zadnje vrijeme se muèi s pronalaženjem kluba koji bi mu zajamèio dovoljno minuta na parketu, ponudio dovoljno novca i omoguæio borbu za još jedan NBA naslov.

Moj najvažniji kriterij je igrati u pobjednièkoj momèadi, sastavu koji ima naviku pobjeðivanja“, zakljuèio je O’Neal.

Za kraj dodajmo kako se posljednjih dana sve glasnije spominje opcije da Shaq zaigra u Boston Celticsima. Oni su zainteresirani jer im je prvi centar Kendrick Perkins ozljeðen i pitanje je kada æe se vratiti na parket i koliko uspješno te bi im O’Neal sigurno mogao pomoæi barem jednu sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE