Saturday, June 22, 2024

ZADNJE OBJAVE

O’Neal: Spreman sam na sporednu ulogu

S èetiri NBA prstena i karijerom za Kuæu slavnih Shaquille O’Neal potpisao je dvogodišnji ugovor za Boston Celticse. Sada se i predstavio novinarima koji prate taj klub.

Kada sam dolazio u NBA ligu namjeravao sam hvatati broj naslova Billa Russella (Bostonova legenda osvojila ih je 11, op.a.). U tome neæu uspjeti, ali volio bih stiæi barem do pola.

Osjeæam li još uvijek istu “glad”? Da. Da nije tako, ne bih niti dolazio ovdje. Ne volim tratiti niti svoje niti ièije tuðe vrijeme”, kazao je 38-godišnji košarkaš koji je godinama dominirao na centarskoj poziciji u ligi.

U Bostonu æe za dvije sezone zaraditi ukupno oko 2.6 milijuna amerièkih dolara i u pravilu ulaziti u igru s klupe za prièuvne igraèe.

Rekao sam mu da za njega nemam 30 minuta po utakmici, 20-25 da. Pitao sam ga i slaže li se s time jer u protivnom ne bismo mogli suraðivati“, objasnio je Doc Rivers, trener momèadi, kakvu æe Shaq imati ulogu u Celticsima.

Ako nam to donosi pobjede, nemam nikakvih prigovora“, složio se O’Neal i dodao:

U potpunosti sam svjestan toga da je preda mnom još 730 igraèkih dana. Želio sam ih provesti u sastavu koji zna kako pobjeðivati. I bez mene su oni sjajan tim, pa mi neæe smetati igrati sporednu ulogu. Znam gdje sam u ovoj fazi svoje karijere.

Još 1996. godine, kada mu je bilo samo 24, O’Neal je uvršten meðu 50 najboljih košarkaša svih vremena. Bio je najmlaði u tom izboru koji je kasnije potvrðen blistavom karijerom s èetiri prstena NBA prvaka, 15 All-Star utakmica (tri puta MVP)… i rijetko viðenom dominacijom u reketu. Ukupno je peti strijelac NBA lige svih vremena (28.255 koševa) i njen èetrnaesti skakaè (12.921).

Latest Posts

NE PROPUSTITE