Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

O’Neal: Teško æe Miami do naslova

Sjajnu se momèad za nadolazeæu NBA sezonu okupila u redovima Miami Heata koje su mnogi odmah proglasili prvim favoritima za naslov prvaka.

Podsjetimo, klub u kojoj glavnu rijeè vodi sjajni Dwyane Wade doveo je dvostrukog najkorisnijeg košarkaša lige LeBrona Jamesa, ali i Chrisa Bosha, te tako u svom rosteru ima trojicu od prvoizabrane èetvorice s drafta održanog 2003. godine. Tu su i kvalitetni Ilgasuskas, Haslem, Miller i ostali, pa ne èudi što velik broj momèadi strahuje od Miamija.

Ipak, ne strahuju svi, a posebice ne Shaquille O’Neal, ovoljetno pojaèanje iskusnih Boston Celticsa. Pridodan je Shaq Jermaineu O’Nealu u momèadi Paula Piercea, Rajona Ronda, Raya Allena i Kevina Garnetta i sigurno je da æe veterani (izuzev Ronda) itekako imati štogod za reæi kada se podbaci prva lopta.

Shaq nije impresioniran Heatom, posebice ne Boshom.

Imaju dvojicu sjajnih igraèa”, smatra veteran koji je s Wadeom odveo Miami do jednog naslova, a u prošloj sezoni igrao uz Jamesa.

Svi prièaju o njihovoj mladosti. Igrao sam šest finala NBA lige u prošlih 16 godina i niti jednom nisam vidio da je mlada momèad uzela naslov. Možda izgledaju bolje, ali ne mogu ono što mi možemo”, dodao je nekad najdominantniji igraè NBA lige.

O’Neal, prvi izbor drafta iz 1992. godine èiji su prosjeci karijere 24.1 poena, 11.0 skokova i 2.3 blokade po utakmici, je peti strijelac NBA lige svih vremena (28.255 koševa) i njen èetrnaesti skakaè (12.921). Tri naslova osvojio je u momèadi LA Lakersa, aktualnih dvostrukih prvaka lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE