Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

O´Neal, Yao Ming i Iverson glavni kandidati za Kuću slavnih

Košarkaška Kuća slavnih u Springfieldu svakog ljeta postane bogatija za nekoliko članova koji su dali svoj izniman doprinos popularizaciji i napretku ove predivne igre. Ovogodišnji kandidati tek su nedavno otišli u igračku mirovinu, a već čelnici NBA lige žele njihova imena staviti pored najvećih legendi svjetske košarke. A kako i ne bi, kad se tako lijepo uklapaju u kriterije…

Prvi kandidat pokazao je svijetu da se veličina ne mjeri u centimetrima. Allen Iverson nosio je na svojim ramenima Philadelphiju dugi niz godina, osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača te zaigrao u NBA finalu. Drugi kandidat slovi za jednog od najdominantnijih centara svih vremena. Shaquille O´Neal se između ostalog može pohvaliti s četiri prstena NBA prvaka i nagradom najkorisnijeg igrača lige. 230 centimetara visoko kinesko čudo jednostavno je natjeralo preko milijardu (uglavnom niskih) ljudi da počnu gledati košarku. Yao Ming nikad nije osvojio naslov prvaka, no nastupio je na All-Star utakmici, gdje je dobivao rekordan broj glasova, čak sedam puta. Njegovu igru svojevremeno je opisao veliki (brbljavac) Charles Barkley: „Znaš da je svijet otišao kvragu kad je najbolji reper bijelac, najbolji golfer crnac, a najbolji košarkaš Kinez“.

Da bi uopće bili uzeti u obzir za ulazak u Kuću slavnih, Iverson i O´Neal moraju najprije biti izabrani kao finalisti na jednoj od manifestacija na All-Star vikendu. Yao neće morati prolaziti taj izbor jer je njega već nominirao Hall’s International Committee, koji bira izravne kandidate za Kuću slavnih.

Svi koji ulaze u Kuću slavnih ove godine bit će predstavljeni 4. travnja, na finalu NCAA lige, a primljeni će biti na ceremoniji 9. rujna.

Latest Posts

NE PROPUSTITE